Pariuri Baschet – Reguli, Strategii și Ponturi

Pariuri Baschet - reguli si ponturi

Baschetul este unul dintre sporturile foarte populare în România. După fotbal și tenis, am putea spune că baschetul este într-o strânsă competiție cu handbalul pentru locul 3 în ceea ce privește interesul pariorilor români dar și ca număr de spectatori și telespectatori. Așadar, am decis să scriem un articol în care să detaliem regulile acestui sport, strategii de care să ținem cont și sfaturi despre cum să profităm la maxim de pariuri baschet. Așadar, să începem incursiunea în lumea baschetului pentru a accesa toate informațiile necesare pentru a paria cu succes.

Regulile Baschetului

Înainte de a intra în ponturi pariuri baschet și de a discuta despre strategii, cote, și alte lucruri de acest gen, vom începe de la 0. Trecem în revistă regulile din baschet astfel încât chiar și pariorii care nu au avut niciodată de-a face cu acest sport să poată să înțeleagă un meci de baschet și să ajungă la nivelul în care să poată analiza șansele fiecărei echipe, sau anumiți jucători.

baschet
 • Jocul de baschet se joacă cu două echipe de câte 5 jucători fiecare
 • Schimbările sunt nelimitate și se pot face numai atunci când jocul este oprit
 • Cele mai multe meciuri de baschet se joacă în 4 sferturi de câte 10 sau 12 minute (NBA) cu 2 minute de pauză între sferturile primele 3 pauze de 2 minute între sferturi, cu excepția pauzei dintre sferturile 2 și 3, care are 15 minute.
 • Diferit de alte sporturi, în baschet se cronometreaza doar timpu efectiv de joc, cronometrul este oprit atunci când nu se joacă.
 • Mingea nu poate să fie atinsă cu alte părți ale corpului în afara mâinilor
 • Mingea poate să fie bătută cu o singură mână sau ambele mâini și nu se permite jucătorilor să se deplaseze cu mingea în brațe – acest lucru este penalizat cu pași
 • Un jucător nu poate să stea mai mult de 3 secunde în suprafața de aruncări libere, sau să țină mai mult de 5 secunde mingea în posesie fără să o bată
 • De asemenea, echipa care este în atac, are 24 de secunde să arunce la coș, altfel mingea este oferită adversarilor
 • Faultul este catalogat ca impingerea, lovirea, ținerea sau împiedicarea unui jucător advers.
 • În baschet există eliminări de scurtă durată, până la următorul coș înscris, sau eliminări pe toată durata meciului
 • Orice aruncare din interiorul suprafeței de aruncări libere valorează 2 puncte, în timp ce aruncările din afara acestei zone valorează 3 puncte. Aruncările libere valorează 1 punct
 • O aruncare liberă se oferă atunci când un jucător este faultat în zona de sub coș, zona aruncărilor libere.

Strategii și Ponturi Pariuri Baschet NBA sau Autohton

Darius Songaila

După ce am trecut prin principalele reguli la baschet, este momentul să intrăm în subiectul pe care toți pariorii îl așteaptă – cum să câștigăm mai mult cu scheme pariuri baschet. Vom detalia 3 scheme de pariuri pe care poți să le aplici pe orice meci de baschet pentru a îți îmbunătăți șansele.

Miza Progresivă pe Fiecare Sfert

Această strategie este probabil cunoscută acelora dintre voi care sunteți fani blackjack sau ruletă. Ideea de bază este aceeași dar am adaptat-o special pentru baschet. Astfel, am împărțit această strategie în două pentru a putea fi aplicată pe favoriți și pe echipa clasată cu a doua șansă.

Strategia Mizei Progresive pentru Favoriți

Vom lua drept exemplu un meci de baschet în care echipa favorită are o cotă de 1.20 pentru a câștiga jocul. Sigur, vei spune că este o cotă prea mică pentru a paria, dar nu pariem pe câștigătorul meciului. În schimb, vom paria pe câștigătorului fiecărui sfert în parte. Dacă pornim de la cota de 1.20 pentru a câștiga meciul, aceeași echipă ar trebui să aibă o cotă de 1.50 pentru câștigarea primului sfert.

Plasează pariul pe faptul că favorita va câștiga primul sfert și după ce acest lucru se întâmplă, mărește miza pentru sfertul doi, și așa mai departe. Evident, cota va scădea pe măsură ce este evident că echipa favorită va câștiga și sfertul 2, de aceea vom aplica o formulă de calcul. Formula aplicată este ne ajută să aflăm care este miza ce trebuie plasată pentru a scoate profit și se aplică în situația în care echipa favorită nu câștigă sfertul 1.

Miza = ( Profitul pe care îl dorim + pierderi acumulate) / ( cota oferită – 1 )

Este extrem de rar ca echipa favorită să nu câștige cel puțin un set iar aplicând această formulă te vei asigura că la sfârșitul meciului vei avea profit. Desigur, nu este exclusă situația în care favoriții au pur și simplu o zi proastă, de aceea pariurile sunt jocuri de noroc și nu o știință exactă.

Strategia Mizei Progresive pentru Echipa cu Șansa a Doua

Mecanismul acestei strategii nu se schimbă atunci când o aplicăm echipei mai slab cotate. Din contră, avem șansa de a câștiga mai mult cu aceeași miză, dar cresc și șansele ca echipa să nu câștige niciun sfert. Deci puteți alege între un profit ce crește constant dar într-un ritm mai lent, sau un profit mai mare cu un grad mai mare de risc.

Strategie Bazată pe Forma Echipei

Pariorii mai experimentați vor spune că așa se desfășoară orice pariu pe baschet, analizând forma echipei. Dar aici nu ne referim la forma generală a unei echipe, ci felul în care aceștia evoluează împotriva unei anumite echipe sau pe un anumit teren. De cele mai multe ori, casele de pariuri formează cotele în funcție de rezultatele precedente, jucătorii disponibili, strategii utilizate în alte meciuri, și alte elemente tehnice de acest gen. Chiar dacă acești termeni se dovedesc a fii corecți de cele mai multe ori, nu iau în considerare forma oferită de o echipă ce întâlnește marea rivală din oraș sau o altă situație asemănătoare. Astfel, o echipă ce este cotată cu șansa a doua într-un meci poate să surprindă pe toată lumea și să câștige împotriva favoriților ajutată de spectatori sau de starea mentală dată de un joc atât de important.

Desigur, și forma generală a echipei este importantă pentru că șansele sunt mai mari ca o astfel de mobilizare să aibă loc atunci când echipa traversează un moment bun. Dar ține mai mult de felul în care o echipă intră în meciul respectiv și diferența de valoare a jucătorilor este anulată de determinare.

Strategie Bazată pe Statistică

Nu este niciun secret că mai bine de jumătate din aruncările încercate într-un meci de baschet sunt ratate. Astfel, putem plasa un pariu de tipul sub pe numărul de puncte sau numărul de aruncări reușite. Chiar dacă cota nu este la fel de mare ca în cazul primelor două strategii, statistica nu minte și de cele mai multe ori vei câștiga acest pariu. Cu toate astea, trebuie să ții cont de faptul că se iau în considerare și prelungiri pariuri baschet. Deci punctele înscrise în prelungiri contează către scorul total și pot face ca acest pariu să fie pierzător. Acestă strategie este folositoare și atunci când o echipă este clar favorită. De regulă aceștia acumulează un avans consistent și apoi o lasă mai moale, folosind multe rezerve. Acest lucru va reduce clar numărul de puncte și numărul de aruncări eșuate.

Sfaturi pentru Pariuri pe Baschet

Spre deosebire de NBA, România nu oferă atât de multe detalii despre jucători și meciuri. Dar dacă suntem atenți putem face un profit foarte frumos din pariurile pe baschet. Casele de pariuri vin cu statistici foarte bune, de multe ori mai relevante decât cele oficiale, și trebuie să ne folosim la maxim de acestea. Cu ajutorul lor și al acestor sfaturi pentru a crește șansele de câștig, vei putea profita la maxim de meciurile de baschet. Iată câteva dintre cele mai bune ponturi.

 • Plasează pariul cât mai aproape de începerea meciului – în baschet este bine să aștepți până în ultimul moment pentru a avea informații cât mai precise despre formula de start. Numai cunoscând formula de început poți să pariezi cu precizie și de multe ori cotele pot crește spectaculos în apropierea fluierului de start
 • Cele mai bune pariuri sunt cele sub / peste și handicap – fiindcă baschetul este genul de sport unde pariurile de tip câștigător meci sunt mai puțin profitabile. Așadar, cotele cele mai bune sunt pe numărul de puncte, jucătorul cu cele mai multe puncte, și multe astfel de linii
 • Nu uita să analizezi și banca de rezerve – pentru că baschetul este un sport foarte rapid, schimbările sunt frecvente. Și pentru că echipa are doar 6 jucători, este foarte important ca toți cei 6 să aibă o valoare apropiată. Dacă vezi că o bancă de rezerve este mai slabă, poate fi un indicator bun referitor la cum va arăta meciul
 • Profită de pariurile live – chiar dacă ai plasat un pariu pre-meci de tipul sub / peste numărul total de puncte, nu te oprește nimic să joci și un pariu live pentru a îți crește profitul
 • Pariurile pe sferturi pot aduce un profit mai bun decât cele pe câștigătorul meciului
 • Ia în considerare tradiția echipelor atunci când analizezi un meci, cifrele de pe hârtie pot să fie date peste cap de ambiție și mobilizare

Unde Plasăm Pariuri pe Baschet

Am trecut prin tot ceea ce eram important în materie de baschet, reguli, strategii de pariere, sfaturi despre cum să creștem profitul. Acum a venit momentul să îți prezentăm casele de pariuri din România unde ai cele mai bune șanse de a câștiga și mai mult cu cote foarte bune și bonusuri pe măsură. Fără să o mai lungim, îți prezentăm top 3 case de pariuri pentru baschet din România:

fortuna

Fortuna – este una dintre cea mai mare și mai populară casă de pariuri din țară. Aceștia s-au implicat foarte tare în sportul autohton și au parteneriate atât cu echipe de fotbal cât și cu alte federații sportive. În ceea ce privește pariurile pe baschet, ai acces la toate competițiile interne precum Cupa și Campionatul României, dar și cele mai tari ligi din Europa, NBA, Euroliga, sau campionatele mondiale și Europene. Cotele sunt foarte competitive și bonusul de 100% până la 500 RON este unul foarte bun pentru orice jucător nou.

Betano

Betano – în ultima vreme Betano arată un progres excepțional. Această casă de pariuri și-a adaptat întotdeauna produsul pentru a oferi cele mai bune servicii pentru pariorii români. Pariurile pe baschet sunt dintre cele mai diverse iar cotele oferite te vor ajuta să câștigi mai mult. Bonusul de bun venit de 100% până la 500 RON este însoțit de cea mai largă gamă de oferte de la o casă de pariuri din România.

unibet

Unibet – cei de la Unibet nu au avut mari probleme în a se poziționa ca una dintre cele mai bune case de pariuri din România. Diversitatea piețelor de pariuri oferită și promoțiile foarte bune îi fac foarte atrăgători pentru jucători. În ceea ce ține de pariurile pe baschet, aceștia acoperă toate ligile din Europa, SUA și campionatele mondiale și europene. Chiar dacă bonusul de bun venit este de 100% doar până la 300 RON, sunt foarte multe turnee și campanii prin care îți poți suplimenta câștigul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.