Ce Înseamnă Pauză Final la Pariuri

Pariul Pauză Final este una dintre cele mai populare variante de pariuri sportive, mai ales online. Este vorba despre acel tip de pariu prin care jucătorul trebuie să dea pronosticul corect pentru rezultatul de la pauza partidei și pentru finalul acesteia. În rândurile următoare vă vom explica în detaliu ce înseamnă pauză final la pariuri și vă vom da și câteva ponturi bune la pariuri pauză sau final.

Case de pariuri care oferă pariuri pauză final

Pentru că este atât de popular, acest tip de pariuri nu lipsește din oferta acelor case de pariuri online de top legale România, fiind disponibil atât pentru biletele clasice, plasate în agenții, cât și online, pe platformele operatorilor cu licență ONJN din țara noastră.

Case de pariuri care oferă pariuri pauză finalPiețe de pariuriMarjă la pariuriDepunere minimăBonus de bun venitPariază cu bonus
Betano335,04%20 lei500 leiJoacă acum
superbet304,97%20 lei500 leiJoacă acum
winbet246,12%20 lei180 leiJoacă acum

Betano

Casa de pariuri Betano oferă această opțiune de pariere, iar în regulamentul intern descrierea este cât se poate de simplă: ”se pariază pe rezultatele înregistrate la finalul primei reprize și la finalul meciului”. Dacă îți faci acum cont pe platformă vei beneficia și de bonusul de bun venit care îți dublează prima depunere în limita a 500 de lei. Practic, dacă tu ți-ai făcut un cont la Betano și l-ai alimentat cu 500 de lei, operatorul îți va dubla suma din cont și vei avea 1,000 de lei pentru pariuri online.

Superbet

Și la casa de pariuri Superbet poți paria pauză sau final, regulile fiind aceleași ca la Betano. Așa cum am văzut, este un tip de pariu foarte simplu și foarte ușor de plasat. Superbet are de asemenea un bonus de bun venit pentru jucătorii noi de maxim 500 de lei, diferența fiind că e împărțit între primele 3 depuneri. Practic, nu mai trebuie să îți alimentezi contul cu o sumă mare la prima depunere pentru a maximiza bonusul, ci poți profita de această ofertă.

Winbet

Casa de pariuri Winbet are în ofertă pariul pauză / final și acesta poate fi accesat și jucat la fel de ușor ca pe celelalte platforme. Și aici beneficiezi de un bonus de bun venit pe platformă interes dacă îți faci cont nou. Acesta vine sub forma unui bonus de până la 180 lei, pentru primele 3 depuneri pe care le efectuez pe platformă. Dacă pare puțin, îți spunem și că Winbet oferă și un bonus fără depunere și fără rulaj la pariuri sportive în valoare de 50 de lei.

Ce înseamnă pauză final la pariuri?

Am discutat despre pariurile pauză/ final, am văzut descrierea lor foarte simplă, iar acum e momentul să intrăm în detalii. Pariurile pauză final mai sunt denumite de unii jucători și pariuri ”1X2”, asta pentru că așa sunt prescurtate cele 3 variante pe care le ai la dispoziție. 

1 este opțiunea pentru gazdele aflate în avantaj pe tabelă la pauză și/ sau la final, 2 este cea pentru oaspeții care sunt avantaj, iar X-ul este evident pentru rezultatul de egalitate. Atenție, nu trebuie să ghicești scorul exact, ci doar cine este în avantaj în cele două momente importante ale meciului, pauză și final. În total, există 9 combinații de 1X2 pe care le poți utiliza pentru un meci, iar în continuare le vom discuta pe toate.

Explicația celor 9 combinații la acest tip de pariuri

Dacă vrei să faci astfel de pariuri, e foarte important să înțelegi cele 9 combinații disponibile. Și este în același timp foarte important să fii atent ce alegi. Neatenția poate face ca biletul tău să fie unul necâștigător, chiar dacă tu ai ghicit corect. Din acest motiv este foarte important să înțelegi ce înseamnă cele 9 combinații.

Ce înseamnă pauză final 1/1?

1/1 – înseamnă că echipa gazdă este în avantaj pe tabelă atât la pauză, cât și la finalul meciului. Cum am spus, nu contează scorul efectiv, ci doar avantajul. Ar putea fi un meci în care scorul este 1-0 la pauză și tot 1-0 la final, dar și unul în care scorul este 3-2 la pauză și 5-4 la final. Contează doar echipa care e în avantaj, nu și numărul de goluri.

Ce înseamnă pauză final 1/X?

1/X – înseamnă un meci în care gazdele conduc la pauză, dar sunt egalate în repriza a doua și partida se încheie cu o remiză.

Ce înseamnă pauză final 1/2?

1/2 – este unul dintre pariurile cu cele mai mari cote pentru că înseamnă întoarcerea rezultatului. Gazdele conduc la pauză, dar oaspeții câștigă în cele din urmă meciul.

Ce înseamnă pauză final X/1?

X/1 – vorbim despre un rezultat de egalitate la pauză, urmat de o victorie a gazdelor.

Ce înseamnă pauză final X/2?

X/2 – aici avem o remiză la pauză și o victorie a oaspeților în meci.

Ce înseamnă pauză final 2/1?

2/1 – este iarăși un tip de pariu foarte căutat pentru că, la fel ca 1/2 presupune întoarcerea rezultatului de la pauză. De această data, oaspeții sunt în avantaj, dar gazdele câștigă.

Ce înseamnă pauză final 2/X?

2/X – oaspeții conduc la pauză, iar meciul se termină cu o remiză.

Ce înseamnă pauză final 2/2?

2/2 – foarte simplu, un meci dominat de oaspeți, care conduc și la pauză și la final.

Cele mai căutate tipuri de pariuri pauză/ final sunt cele de tipul 1/2 sau 2/1 pentru că ele vin și cu cele mai mari cote. Fiind vorba despre meciuri în care rezultatul se schimbă cu 180 de grade într-o repriză, ele sunt și cel mai dificil de realizat.

Pe ce sporturi poți să pui pariuri pauză/ final

Am spus că este una dintre cele mai populare variante de pariuri sportive, mai ales online, și asta se întâmplă pentru că este mult mai dinamică decât opțiunea clasică de a alege învingătorul unui meci. Dar în același timp este și suficient de simplă pentru ca toată lumea să o înțeleagă rapid și să o poată juca fără niciun risc.

Cel mai popular sport pentru acest tip de pariuri, cel care a și născut practic pariurile pauză și final, este fotbalul. Cu siguranță ai văzut cel puțin un meci în care o echipă a dominat copios, a marcat repede, dar a sfârșit prin a pierde jocul cu două goluri încasate în ultimele minute de joc. Sunt momentele fantastice ale fotbalului, bucuria acestui sport, iar cu ele au venit și aceste pariuri. Pariuri pauză și final au fost disponibile și pentru meciurile de la Campionatul Mondial de Fotbal 2022, așa că noi îți recomandăm să profiți de ele.

pariuri pauză final

Dar sistemul pauză / final poate fi extins la orice sport în care două echipe se duelează într-un meci împărțit în două reprize. Iar aici putem vorbi despre sporturi ca handbal sau rugby. Pariurile pauză / final nu pot fi jucate pe sporturi care au alte reguli, așa cum ar fi hocheiul, unde sunt 3 reprize, sau tenisul, unde partidele se dispută pe seturi.

Fotbalul rămâne însă cel mai popular sport pentru pariurile pauză și final deoarece de aici a plecat totul și aici sunt mai dese răsturnările de situație, cele care fac deliciul unui astfel de pariu.

De ce să faci pariuri pauză sau final?

O întrebare foarte bună pe care oricine ar trebui să și-o adreseze este de ce, iar răspunsul este unul simplu: pentru că ai, de regulă, cote mai mari, iar atunci când ai succes bucuria câștigului este cu atât mai mare. Cu toate astea, întotdeauna trebuie să fii conștient că și riscurile sunt mai mari în cazul acestor pariuri.

Meciuri de poveste

Pentru a vedea de ce aceste pariuri sunt atât de populare este suficient să facem o trecere în revistă a celor mai mari surprize din istoria fotbalului.

La Cupa Mondială din 1950, Statele Unite porneau ca outsider clar în duelul cu Marea Britanie. Totuși, Gaetjens a marcat în prima repriză și americanii s-au impus cu 1-0. Este un meci clasic de 1/1 care, dacă s-ar juca astăzi, ar avea o cotă enormă.

La Mondialul din 2010, Noua Zeelandă a obținut o remiză eroică, scor 1-1, în fața mult mai puternicei representative a Italiei. Cum ambele goluri au fost înscrise în prima repriză, este un exemplu perfect de pariu X/X care a avut cu siguranță o cotă uriașă.

De ”miracolul de la Istanbul”, din finala Ligii Campionilor din 2004, vă mai amintiți? AC Milan conducea Liverpool cu 3-0 la pauză, însă ”cormoranii” au egalat în repriza secundă și s-au impus la penaltiuri. Este, iată, un exemplu ideal de pariu 1/X.

Finala Mondialului din 1950, dintre Brazilia și Uruguay, scor final 1-2, este un exemplu perfect de pariu X/2. A fost 0-0 la pauză, brazilienii au înscris imediat după reluare, însă uruguayenii au marcat de două ori și au câștigat titlul Mondial chiar pe Maracana din Rio.

Și cine poate uita de finala Ligii Campionilor din 1999? Bayern Munchen a condus cu 1-0 din minutul 6, iar Manchester United a câștigat trofeul cu două goluri înscrise în prelungiri, un clasic 2/1 cu o cotă ce i-a îmbogățit pe îndrăzneți.

Vă recomandăm să faceți pariuri pauză sau final pe Liga 1

Revenind la noi, un meci de referință din acest campionat al Ligii 1 este cel dintre FCSB și Botoșani. Oaspeții au marcat primii, în prima repriză, iar gazdele au înscris de 3 ori în ultimul sfert de oră al partidei pentru a câștiga cele 3 puncte. Un alt exemplu de pariu 2/1 ce avea o cotă însemnată.

Astfel de meciuri au loc destul de des în Liga 1, o ligă foarte imprevizibilă, unde o echipă considerată outsider poate oricând să producă o surpriză într-un meci cu o mare favorită. Din acest motiv, noi vă recomandăm să folosiți pariuri pauză sau final atunci când jucați pe Liga 1.

Există azi meciuri aranjate pauză final?

În jurul acestui tip de pariuri s-au creat și cele mai multe legende legate de mafia pariurilor. Și cum orice legendă are un sâmbure de adevăr, în ziua de azi folclorul pariorilor a dezvoltat un sistem de ”informații din interior” referitor la meciuri pauză final aranjate.

Principiul este simplu, cele două echipe se pun de acord asupra unei desfășurări a meciului (unii conduc la pauză, ceilalți câștigă la final sau e remiză la pauză și unii dau gol în repriza secundă), cineva din anturajul lor pariază și sumele de bani astfel obținute se impart între cei implicați. Ori se lucrează doar cu unii fotbaliști, portarii sau fundașii, de exemplu, pentru a nu implica pe toată lumea.

Și chiar dacă azi avem exemple concrete de persoane chiar condamnate la închisoare pentru fraudare de meciuri, nu se poate spune că este o practică des întâlnită în fotbalul Mondial sau că cineva ar putea face meciuri aranjate pauză final în mod constant.

Casele de pariuri și-au dezvoltat sisteme de control extrem de performante, iar în ziua de azi când apar astfel de suspiciuni legate de meciuri aranjate pauză final pariurile sunt blocate complet sau cotele se prăbușesc, descurajând practicile.

pariuri pauză final

Pe spatele acestei legende a mafiei pariurilor s-a dezvoltat o mica industrie a așa-zișilor tipsteri care spun că au informații despre posibile meciuri aranjate pauză sau final și care vând acele ponturi pe sume considerabile. Cum mecanismele de prevenție sunt tot mai sofisticate și performante, asta în primul rând datorită caselor de pariuri care nu vor să mai piardă în ziua de azi bani pe meciuri aranjate pauză final, șansele ca un astfel de tipster să aibă acele informații sunt totuși destul de mici.

Rămâne inspirația fiecăruia pentru a avea succes într-un pariu de tipul pauză/ final pentru că și mecanismele de predicție dau greș de cele mai multe ori. Este mai ușor, de exemplu, să estimezi câte goluri va marca o echipă într-un meci decât să dai un prognostic corect, bazat pe analize, a rezultatului la pauză sau final.

Ponturi bune pentru pariuri pauză sau final 

Unul dintre cele mai bune ponturi de care ar trebui să ții cont în momentul în care vrei să plasezi pariuri pauză sau final este să nu te lași păcălit de cotă. Un pariu cu o cotă mare, care îți promite un câștig pe măsură, este dificil de obținut, iar o cotă mica, ce semnifică un fel de rezultat aproape sigur, poate fi înșelătoare.

Este foarte important să încerci să faci o minima analiză înaintea unui astfel de pariu și să mizezi pe echipe pe care le urmărești constant, cărora le cunoști stilul de joc și pentru care poți estima relativ corect evoluția din cele două reprize.

Ce strategii se potrivesc cel mai bine cu pariuri pauză final 

Este foarte important să folosești statisticile pentru că ele îți pot arăta dacă există un tipar în jocul anumitor echipe. De exemplu, poți avea o echipă care stă foarte bine fizic și își domină adversarii pe final, moment când și înscrie mult, caz în care te poți orienta spre un pariu de tipul X pauză și 1 sau 2 ( în funcție de statutul de gazdă sau oaspete al respectivilor) la final. De asemenea, sunt echipe cu apărări fragile, care încasează goluri destul de ușor, caz în care poți miza pe faptul că adversarii îi vor conduce la pauză.

ATENȚIE! Strategia Easy Money la pariuri sportive este o strategie care merge foarte bine cu pariuri pauză sau final. Dacă decizi să o folosești, asigură-te doar că pariezi pe super favoriți.

La fel de importante ca statisticile sunt echipele de start. Dacă pariezi online, e bine să aștepți până când sunt anunțate echipele pentru a vedea dacă poți specula lipsa unui fundaș, a portarului titular, a unui atacant foarte bun sau, de ce nu, a formulelor de joc (o echipă evoluează mai ofensiv, deci are șanse mai mari să înscrie).

Nici miza meciului nu trebuie data deoparte, pentru că de acolo poți vedea disponibilitatea unor formații de a-și asuma riscuri. Un derby la vârful clasamentului între două echipe de valori appropriate are toate șansele să fie un meci închis, cu puține goluri, deci te poți gând la un pariu X pauză / X final. Un meci în care liderul campionatului joacă în deplasare împotriva ultimei clasate poate fi un meci de 2 pauză / 2 final și așa mai departe.

Ce trebuie să ai în vedere este că și având toate aceste informații, pariurile pauză/ final sunt foarte greu de anticipat. Cotele mari pe care casele de pariuri le oferă arată exact acest lucru. Dacă însă te folosești de toate ponturile de mai sus și ai inspirație, câștigurile pe care le vei avea vor fi pe măsură.

FAQ

Ce înseamnă pauză final la pariuri?

Pauză sau final este un tip de pariu care îți permite să alegi cine este în avantaj pe tabelă, ori dacă scorul este egal, la pauza unui meci și la finalul său; nu contează numărul de goluri înscrise, ci doar echipa care are avantajul.

Ce scheme există la pariuri pauză final?

Există 9 combinații posibile pentru acest tip de pariu care mai este denumit și ”1X2”, unde 1 înseamnă avantaj gazde, X este egalitate, iar 2 avantaj oaspeți. Combinațiile posibile sunt 1/1, 1/X, 1/2, X/1, X/X, X/2, 2/1, 2/X și 2/2.

Unde pot să fac pariuri pauză final?

Poți plasa pariuri pauză/ final la majoritatea caselor de pariuri, atât în agenție, cât și online. Betano, Superbet sau Winbet sunt operatori ce au în ofertă acest tip de pariuri și care oferă și bonusuri consistente celor care își fac conturi.

Unde pot găsi ponturi bune pauză final gratis?

Cele mai bune ponturi pentru pariuri pauză sau final le găsești azi, gratuit pe site-ul nostru – pariurisijocuri.ro – pentru că specialiștii noștri analizează toate informațiile disponibile în analizele lor și vin cu oferte ce îți maximizează șansele de câștig.

Unde pot găsi rezultate fotbal pauză final?

Vei găsi rezultate ale meciurilor de fotbal pauză / final pe site-urile agențiilor de pariuri, care oferă și statistici detaliate. De asemenea, platformele de LIVE scoring publică și ele aceste rezultate, alături de statisticile relevante.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *