Impozit Pariuri Sportive

Pariuri Sportive Online impozite

Să joci la casele de pariuri online a devenit nu doar mai ușor, ci și mai avantajos! În 2024, impozitul pe pariuri sportive se plătește la sursă (adică la agenția de pariuri sportive al cărui membru ești). În cele ce urmează o să vedem cât aveți de plată în cazul în care câștigați la pariuri și la jocurile de noroc de pe platformele românești, în conformitate cu noul impozit. Vă dorim de pe acum să câștigați cât mai mult și, pentru a obține venituri cât mai mari, vă sfătuim să jucați la agențiile legale recomandate de noi!

Noul Cod Fiscal modifică prin intermediul articolului 110 prevederile anterioare. O primă modificare importantă este aceea ce toate câștigurile vor fi impozitate la sursă. Ceea ce înseamnă că nu o să vă mai intereseze completarea fișelor fiscale pentru ceea ce retrageți. De acest lucru se va ocupă platforma pe care jucați, de fiecare dacă când efectuați o retragere.

Impozitul pentru câștigurile din pariuri este calculat astfel:

 • Pentru câștiguri de până la 10.000 lei: 3% din suma totală
 • Pentru câștiguri între 10.001 și 66.750 lei: 300 lei plus 20% din valoarea care depășește 10.000 lei
 • Pentru câștiguri ce depășesc 66.751 lei: 11.650 lei plus 40% din valoarea ce depășește 66.750 lei.
Suma RetrasăValoarea Impozitului de Plată
<= 10.000 RON3%
10.000 – 66.750 RON300 RON + 20% din ce depășește 10.000 RON
>= 66.751 RON11.650 RON + 40% din ce depășește 66.750 RON
Impozit pariuri sportive la data de 29.12.2023

Taxele pe sloturi sunt puțin diferite. Acestea vor fi aplicate astfel:

 • Pentru câștiguri mai mici sau egale cu 66.750 lei, impozitul este 0%;
 • Pentru câștiguri ce depășesc 66.750 lei, impozitul este 40%.

Conform modificărilor aduse prin noul Cod Fiscal la fiecare bilet plasat într-o agenție terestră de pariuri sportive se achita o taxă de 5%. Dacă veți juca online, nu veți plăti nimic la plasarea unui bilet de pariuri. Numai că, Statul Român solicită la depunere o taxa de 2%. Anumite case online suportă ele taxa de 2%, așa că dvs. veți beneficia de valoarea întreagă a depunerii.

Ce fac Casele de Pariuri vis-a-vis de aceste reglementări?

Până în momentul de față, casele de pariuri online își susțineau jucătorii să fie responsabili în ceea ce privește plata impozitelor pentru câștigurile rezultate din jocuri de noroc. Acestea au trimis notificări referitoare la necesitatea plăților acestora, în timp ce unele dintre ele au trecut chiar la a trimite email-uri cu retragerile totale pe anul care a trecut, pentru a facilita completarea declarației 200 de către pariori. În tabelul de mai jos o să vedeți care agenții de pariuri sportive din România suportă taxa de 2% la depunere și care îi obligă pe jucători să o plătească:

FortunaSuportă Impozitul de 2%
BetanoNu suportă Impozitul de 2%
unibetNu suportă Impozitul de 2%
maxbetNu suportă Impozitul de 2%
888 romaniaNu suportă Impozitul de 2%
netbet logoNu suportă Impozitul de 2%
Casa PariurilorNu suportă Impozitul de 2%
WinmastersSuportă Impozitul de 2%
BetfairNu suportă Impozitul de 2%
admiralSuportă Impozitul de 2%

În noile condiții în care impozitul trebuie oprit la sursă, casele de pariuri din România au început să demareze campanii în care se angajează să plătească în numele jucătorilor impozitul pe câștiguri iar această decizie se bucură de un imens val de simpatie în rândul acestora. Desigur, garantarea plății impozitului pe câștiguri se face pentru retragerile impozitate cu 1%, adică până la suma maximă de 66.750 RON sau €15.000 dar asta nu înseamnă că este un gest mai puțin nobil din partea acestora.

Din dorința de a își ajuta jucătorii și mai mult odată cu aplicarea noilor modalități de impozitare a veniturilor obținute din jocuri de noroc, casele de pariuri Fortuna și Betano au conceput un sistem de bonusuri de natură să crească șansele de câștig oricărui jucător. Nu numai că au crescut considerabil bonusurile acordate pentru depozitele jucătorilor săi, aceste case de pariuri de top oferă bonusuri gratuite mai des decât înainte. Un motiv în plus să vă creați un cont și să vă bucurați de câștiguri generoase, jucând la aceste agenții de pariuri legale și cu o reputație foarte bună.

Sfaturi Cum să Evitați Plata unui impozit mai mare de 1%

În cazul în care jucați la o casă de pariuri de cartier (offline), cea mai bună recomandare pentru a evita plata unui impozit mare este să împarți miza pe mai multe bilete de același tip astfel încât suma câștigată pe fiecare dintre ele să fie mai mică de plafonul de 66750 RON. Pentru jucătorii care optează pentru agențiile online, atunci retragerile trebuie să fie efectuate în tranșe cât mai mici, dacă valoarea câștigului este cuprinsă între 66.751 – 445.000 RON. Nu uitați să verificați pe platforma de pariere dacă există un număr limitat de retrageri pe lună!

Taxe și Impozite Aplicate la Pariuri Sportive Online

Până nu demult, situația pentru casele de pariuri online era ceva mai favorabilă jucătorilor în sensul că nu există acea taxă de 2% sau de 5% iar impozitul pe sumele câștigate nu se aplică pe valoarea câștigată pe bilet, ci pe fiecare retragere în parte. Deci, pentru a evita un impozit mai mare, chiar dacă am fi câștigat 300000 RON, am fi putut face 6 retrageri separate în valoare de 50000 RON și am fi plătit câte 1% pentru fiecare retragere. De asemenea, acest impozit nu se oprea la sursă, ci fiecare jucător trebuia să completeze o dată pe an declarația 200 către ANAF prin care se declarau sumele pe retragerile efectuate în intervalul 1 ianuarie – 31 decembrie al anului anterior.

Odată cu modificările aduse de Ordonanța de Urgență publicată pe 23 Martie 2018, s-a decis oprirea la sursă a acestor impozite pe sumele câștigate. Partea bună, dacă putem să o numim așa, este că nu o să mai fie necesară completarea declarației 200 la ANAF, odată cu reținerea la sursă a taxelor și impozitelor. Nu mai trebuie menționat că, atât înainte de intrarea în vigoare a acestei Ordonanțe de Urgență cât și înaintea ei, neplata acestui impozit pe câștig atrage cu sine plata unei amenzi destul de consistente.

Deși majoritatea jucătorilor din România merg pe ideea că ANAF-ul are lucruri mai importante de făcut decât să îi amendeze pe ei, s-au întâlnit cazuri în care amenzile aplicate au fost de mii de RON. Totodată, vă recomandăm să verificați și care sunt taxele și comisioanele percepute de procesatorii de plăti pentru depuneri și retrageri. Anumiți furnizori de servicii de plată solicita astfel de taxe, ceea ce scade valoarea sumelor depuse și retrase.

Concluzie

Concluzia este că, indiferent dacă jucați la o casă de pariuri offline sau una online, este bine să plătiți impozitul pe câștiguri pentru anii în care acesta nu se reținea la sursă și să evitați eventuale neplăceri provocate de amenzi sau alte sancțiuni primite de la ANAF.

2 comentarii

 • V
  februarie 12, 2023 la 7:47 am

  Buna,
  Excelent articolul. Foarte informativ.
  Nu am inteles partea aceasta: „valoarea câștigului este cuprinsă între 66.751 – 445.000 RON”
  Ca si exemplu, daca un jucator castiga 540 000 ron(*peste 445000) la o agentie online si face 8 retrageri de aprox 60 000, ar trebui sa se incadreze la impozit de 20%, corect?

  • Adrian
   februarie 13, 2023 la 8:28 am

   Bună ziua. Conform articolului 110 din noul cod de procedură fiscală:

   (1) Veniturile sub formă de premii se impun, prin reţinerea la sursă, cu o cotă de 10% aplicată asupra venitului net realizat din fiecare premiu.
   (2) Veniturile din jocuri de noroc se impun prin reţinere la sursă. Impozitul datorat se determină la fiecare plată, prin aplicarea următorului barem de impunere asupra fiecărui venit brut primit de un participant, de la un organizator sau plătitor de venituri din jocuri de noroc:

   Impozitul se aplică așadar în funcție de fiecare retragere. În funcție de cât retargeți, atât plătiți impozit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *