Impozit Pariuri Sportive

Pariuri Sportive Online impozite

Descoperă Lista cu Agențiile de Pariuri Licențiată

Atunci când joci în agenții de pariuri offline (agenții de cartier), se achită o taxă pe fiecare bilet plasat. Conform legii, această taxă este una fixă în valoare de 5% din valoarea mizei plasate pe biletul respectiv. Pentru a înțelege cât mai bine această taxă, dacă intenționezi să joci 100 RON, valoarea reală a mizei tale o să fie de 95 RON, diferența de 5 fiind reprezentată de taxa ce se percepe la fiecare bilet. Pe lângă această taxă ce se percepe la fiecare bilet plasat la o casă de pariuri de cartier, mai există anumite impozite ce se aplică în funcție de sumele totale câștigate, după cum urmează.

Iată schema de impozitare a veniturilor obținute din jocuri de noroc în mediul online după 23 martie 2018: 

Suma retrasa Impozit Retinut
<= 66.750 RON 1%
66.751 – 445.000 RON 16%
>= 445.001 RON 25%
  • Pentru un câștig mai mic de valoarea de 66750 RON se percepe un impozit de 1% din suma câștigată
  • Pentru orice câștig cu o valoare mai mare de 66751 RON dar mai mică de 445000 RON se va percepe o taxă fixă de 667.5 RON plus un impozit de 25% aplicat pe diferența de valoare dintre 66750 RON și suma câștigată;
  • Orice câștiguri ce depășesc un total de 445000 RON vor fi impozitate cu suma fixă de 61187.5 RON plus 25% aplicată pe diferența dintre suma câștigată și baremul de 445000 RON

Conform modificărilor aduse prin cea mai recentă Ordonanța de Urgență publicată în Monitorul Oficial nr. 260, toate aceste taxe și impozite se opresc la sursă. Cu alte cuvinte, le fiecare bilet plasat se achita acea taxa de 5% iar la fiecare bilet câștigat, se oprește 1% din suma câștigată în momentul în care se face plata. Sumă oprită de casa de pariuri sportive va fi apoi direcționată către Statul Român.

Sfaturi Cum să Eviți Plata unui impozit mai mare de 1%

În cazul în care joci la o casă de pariuri de cartier (offline), cea mai bună recomandare pentru a evita plata unui impozit mare este să împarți miza pe mai multe bilete de același tip astfel încât suma câștigată pe fiecare dintre ele să fie mai mică de plafonul de 66750 RON. Se poate să pară un sfat banal la o primă privire dar sunt foarte mulți pariori care nu au aplicat această metodă și au ajuns să plătească impozite de mii de lei, lucru ce putea să fie foarte ușor evitat prin aplicarea acestei metode.

Taxe și Impozite Aplicate la Pariuri Sportive Online

Până nu demult, situația pentru casele de pariuri online era ceva mai favorabilă jucătorilor în sensul că nu exista acea taxă de 5% iar impozitul pe sumele câștigate nu se aplica pe valoarea câștigată pe bilet, ci pe fiecare retragere în parte. Deci, pentru a evita un impozit mai mare, chiar dacă am fi câștigat 300000 RON, am fi putut face 5 retrageri separate în valoare de 50000 RON și am fi plătit câte 1% pentru fiecare retragere. De asemenea, acest impozit nu se oprea la sursă, ci fiecare jucător trebuia să completeze o dată pe an declarația 200 către ANAF prin care se declarau sumele pe retragerile efectuate în intervalul 1 ianuarie – 31 decembrie al anului anterior.

Odată cu modificările aduse de Ordonanța de Urgență publicată pe 23 Martie 2018, s-a decis oprirea la sursă a acestor impozite pe sumele câștigate și, deși nu este încă 100% clar, posibilitatea de a împarți retragerea în mai multe de o valoare mai mică, se poate să dispară cu aceste noi reglementări. Partea bună, dacă putem să o numim așa, este că nu o să mai fie necesară completarea declarației 200 la ANAF, odată cu reținerea la sursă a taxelor și impozitelor.

Nu mai trebuie menționat că, atât înainte de intrarea în vigoare a acestei Ordonanțe de Urgență cât și înaintea ei, neplata acestui impozit pe câștig atrage cu sine plata unei amenzi destul de consistente. Deși majoritatea jucătorilor din România merg pe ideea că ANAF-ul are lucruri mai importante de făcut decât să îi amendeze pe ei, s-au întâlnit cazuri în care amenzile aplicate au fost de mii de RON.

netbet bonus

Ce fac Casele de Pariuri vis-a-vis de aceste reglementări?

Datorită situației încă relativ incerte vis-a-vis de impozitarea jocurilor de noroc online, casele de pariuri nu au luat încă o poziție. Va reamintim că această Ordonanța de Urgență a fost publicată abia la 23.03.2018 și probabil se așteaptă ca lucrurile să se „așeze” înainte ca cele mai importante case de pariuri sportive din România să abordeze o poziție oficială.

Până în momentul de față, casele de pariuri online își susțineau jucătorii să fie responsabili vis-a-vis de plata impozitelor pentru câștigurile rezultate din jocuri de noroc. Acestea au trimis notificări referitoare la necesitatea plăților acestora, în timp ce unele dintre ele au trecut chiar la a trimite email-uri cu retragerile totale pe anul care a trecut, pentru a facilita completarea declarației 200 de către pariori.

În noile condiții când impozitul trebuie oprit la sursă, casele de pariuri din România au început să demareze campanii în care se angajează sa plătească în numele jucătorilor impozitul pe câștiguri iar aceasta decizie se bucura de un imens val de simpatie în rândul acestora. Desigur, garantarea plății impozitului pe câștiguri se face pentru retragerile impozitate cu 1%, adică până la suma maximă de 66,750 RON sau 15,000 € dar asta nu înseamnă ca este un gest mai puțin nobil din partea acestora. Începând cu 1 Ianuarie 2019, această măsură se poate ssă nu mai fie aplicată la toate casele de pariuri pe care le promovăm, deci verificați cu echipa de relații clienți dacă aceste costuri sunt acoperite de casa de pariuri sau vor fi reținute la retragere. NetBet este una dintre casele de pariuri care se angajează să acopere pe termen nelimitat impozitul de 1%.

Fă-ți cont la NetBet!

Din dorința de a își ajuta jucătorii și mai mult odată cu aplicarea noilor modalități de impozitare a veniturilor obținute din jocuri de noroc, casele de pariuri NetBet si Fortuna au conceput un sistem de bonusuri de natura sa crească șansele de câștig oricărui jucător. Nu numai ca au crescut considerabil bonusurile acordate pentru depozitele jucătorilor săi, aceste case de pariuri de top oferă bonusuri gratuite mai des decât înainte. Un motiv în plus sa va creați un cont si sa va bucurați de câștiguri generoase, jucând la aceste agenții de pariuri legale și cu o reputație foarte buna.

Concluzia este că, indiferent dacă jucați la o casă de pariuri offline sau una online, este bine să plătiți impozitul pe câștiguri pentru anii în care acesta nu se reținea la sursă și să evitați eventuale neplăceri provocate de amenzi sau alte sancțiuni primite de la ANAF.

 

Vă rugăm să lăsați un comentariu.
Lasă un Comentariu

Reset Password