Betfair Exchange Păreri și Explicat

Pariu Exchange Explicat – prezentare generală

Betfair

Pariurile de tip Betfair Exchange se diferențiază de pariurile sportive prin:

 • Modul de pariere (un jucător pariază contra altui jucător);
 • Cote (acestea au o valoare mai mare, jucătorul fiind cel care stabilește cota);
 • Comision aplicat de agenție (casa de pariuri încasează un comision din pariul plasat de jucător).

În cazul pariurilor clasice, cotele sunt stabilite integral de casa de pariuri, nu se solicită niciun comision, iar oponentul este reprezentat de agenția de pariuri, nu de un jucător.

Betfair Exchange Romania: Comisonul

În articolul nostru despre Betfair exchange explicat îți spunem și care este valoarea comisionului aplicat de această agenție. Trebuie să reții faptul că acest comision se încasează numai în cazul în care pariul tău este câștigător. În cazul în care nu ți-a acceptat nimeni pariul și cota, miza plasată de tine ți se rambursează integral în cont. Așadar: plătești comision doar la câștigul net încasat, nu la pariu pierzător și nici dacă nu ți-a fost acceptat pariul de un alt jucător

Modul de calcul al comisionului Betfair este simplu. Se realizeaza prin înmulțirea valorii câștigului net obținut de jucător cu rata de actualizare. Rata se stabilește în funcție de numărul de puncte Betfair pe care le-a realizat jucătorul. Se aplică și un discount la comision, acesta depinzând de cât de mult pariază jucătorul (iar în cazul în care nu o face prea des și câștigurile sale nu sunt ridicate, acesta poate fi taxat suplimentar de casa de pariuri).

Pentru că despre Betfair exchange sunt foarte multe păreri laudative ne-am gândit să aprofundăm puțin chestiunea. De exemplu, ce înseamnă acest tip de pariuri pentru un brand care este recunoscut pentru lansarea acestui concept de pariere pentru jucători. La Betfair, comisionul plătit de jucător se va transforma automat în puncte care vor fi creditate acestuia. Cu cât câștigi mai multe puncte, cu atât rata de actualizare va crește – în cazul acumulării a peste 150,000 de puncte, vei obține o rată de actualizare în valoare de 60%.

Exemplu:

Astfel, dacă ai câștigat 400 Ron din pariul tău exchange, iar rata ta de actualizare pe baza punctelor acumulate este de 40%, vei avea de achitat un comision în cuantum de 12 Ron. Modul de calcul este următorul:

400 Ron x 5% x (1.00 – 40% rata de actualizare nouă, pe baza numărului de puncte acumulate la Betfair) = 12 Ron.

Considerăm că valoarea comisionului este acceptabilă în condițiile în care jucătorul își poate plasa pariul pe care îl dorește, fiind și cel care stabilește cota.

Betting Exchange: Tipuri de pariuri

Pe piața Exchange vei vedea opțiuni precum „back/pro”,”lay/contra”, tranding și arbitrajul. Acestea sunt tipuri de pariuri pe care le poți plasa în Betfair Exchange. Să intrăm puțin în amănunte despre ce sunt și cum funcționează.

Betfair exchange pareri
 • Poți plasa un pariu “back/pro” (vei paria în favoarea jucătorului care a plasat miza. acest lucru înseamnă că ești de acord că acest pariu va fi unul câștigător. Aceste pariuri sunt plasate pe coloana albastră.
 • Pariurile “lay/contra” înseamnă că vei paria împotriva jucătorului, adică nu ești de acord cu pariul acestuia, iar pariul va fi unul pierzător. sunt plasate pe coloana roz).

Este posibil să faci și “trading” (să anticipezi în mod corect fluctuațiile cotelor pentru a obține un rezultat pozitiv care va însemna un profit imediat pentru tine), dar și “arbitraj” (plasezi pariuri pe diferențele de cote, vizând obținerea de profit, fără niciun fel de risc).Nu uita că la fiecare tip de pariu, atât timp cât este unul câștigător, vei avea de achitat comisionul către Betfair.

Pariurile „pro” și „contra” măresc fondul de câștiguri. Ceea ce înseamnă: cu cât mai puțini jucători pariază pe opțiunea ta, cu atât mai mare poate fi câștigul în ciuda valorii inițiale a pariului. De asemenea, invers, cu cât mai puțini jucători pariază pe opțiunea opusă, cu atât mai puțini bani vei câștiga din pariu. Acest lucru se întâmplă pentru că banii se vor împărți între toți pariorii care ți-au „susținut” pariul.

Ce se întâmplă dacă pierzi un pariu la Betfair Exchange?

Articolul nostru Betfair Exchange explicat își propune să răspundă și unei alte întrebări la care este posibil să te gândești: ce se întâmplă dacă pierd un pariu la exchange? Așa cum am explicat, pariurile din această categorie sunt o “luptă” între evenimentele care se vor produce (pariurile back/pro) și cele care nu se vor întâmpla (pariurile lay/contra). Atunci când ai câștigat, vei încasa suma raportată la cota stabilită de tine minus comisionul calculat pe baza formulei menționate anterior.

Ai pierdut un pariu pe piața de exchange? Vei avea de plătit suma aferentă cotei pe care ai mizat. Cotează foarte mult ca valoarea cotei pe care ai pariat contra să fie una acceptabilă – cu cât este mai ridicată, cu atât vei avea de plată o sumă mai ridicată. Nu uita că actualizarea cotelor poate suferi mici întârzieri de afișare, așa că, asigură-te că valoarea cotei afișate este aceeași cu cea pe care ai pariat.

Betting Exchange vs Sportsbook

Probabil că acum te întrebi care modalitate de pariere este mai avantajoasă pentru un jucător: pariurile exchange sau cele sportive? Articolul nostru Betfair exchange explicat îți propune să analizeze această întrebare prin mai multe filtre:

 • cote,
 • sporturile pe care poți miza,
 • tipul de pariuri pe care le poți plasa.

În privința cotelor, așa cum majoritatea Betafair exchange păreri ne-o confirmă, limita cotei este de 1000. Avantaj exchange!

Sporturile pe care poți paria sunt numeroase și acoperă toate preferințele jucătorilor – sunt 26-28 de variante pe piața Exchange la Betfair și 30-31 la Sportbook. Poți miza pe curse de cai, ograri, MMA, fotbal, e-sports, hochei, baschet, politică, evenimente speciale, tenis, sporturi de iarnă, handbal, box și multe alte sporturi. Avantaj exchange pentru că oferă la fel de multe sporturi pe care poți paria cu propriile cote!

Poți plasa pariuri simple, nu multiple (acestea pot fi plasate numai pe piața de Sportbook) și combinate (mai multe selecții pe un singur bilet). NU pot fi plasate pariuri de tip acumulator, pentru acestea fiind necesar să optezi pentru secțiunea Sportbook. În schimb, poți folosi opțiunea Cash Out (pariurile care îți permit activarea acestei funcții sunt plaste pe coloana de culoare galbenă). Avantaj Sportbook.

Avantajele și dezavantajele pieței Exchange vs. Sportbook

Fiind o piață liberă, în care jucătorii își creează propriile pariuri, această se reglementează pe baza cererii și a ofertei. În cazul în care unui jucător nu îi convine cota oferită poate cere o altă cotă. Jucătorii pot paria „pro” și „contra” având de câștigat și de pe urma fluctuațiilor de cote. În comparație cu piața Sportbook, cotele nu sunt stabilite de agenția de pariuri, ci doar de jucători.

În ceea ce privește dezavantajele, în primul rând se plătește un comision la câștig. Apoi, nu toate pariurile sunt acceptate (susținute sau pariat contra), așa că pot rămân unmatched. Și, desigur, promoțiile și bonusurile sunt destul de puține pe piața de Exchange, comparativ cu Sportbook.

AVANTAJEDEZAVANTAJE
Cote proprii stabilite de jucătorPlata unui comision
Sporturi multiple pe care poți pariaNu poți plasa pariuri acumulator
Pariuri pe fluctuațiile cotelorEste posibil ca pariul tău să rămână unmatched (fără ca un alt jucător să parieze contra)
Poți solicita o altă cotă dacă nu îți convine cota oferită inițialPromoțiile și bonusurile nu sunt atât de extinse ca la Sportbook
Poți paria “pro “ sau “contra – după cum consideri că îți este mai favorabil
Cote cu mult mai mari decât cotele mărite de la Sportbook

Cum se utilizează Betfair Exchange Romania – ghid pas cu pas

 1. Înregistrează-te pe site-ul Betfair – Creează-ți un cont la Betfair. Pentru a accesa secțiunea Betfair Exchange nu este nevoie să îți creezi un cont nou. Poți utiliza un cont pe care deja îl deții la Betfair. În cazul în care nu ai încă un cont, îți recomandăm să te înregistrezi la Betfair cu un cod promoțional pentru a obține un avantaj (bonus) încă de la început.
 2. Efectuează o primă depunere – Acest pas este necesar nu doar pentru a primi bonusul de bun venit, ci și pentru a dispune de capital pentru a efectua primele pariuri Exchange. Metode de depunere disponibile: carduri bancare, Skrill, Neteller, Paysafecard (procesare instant) și transfer bancar (2-5 zile).
 3. Apasă butonul “Piețele Mele” – Din colțul stânga sus, sub câmpul “Acasă” și mai apoi butonul “Gestionare piețe proprii”. Îți permite să-ți alegi piețele pe care să-ți plasezi viitoarele pariuri – de exemplu, poți opta pentru box, fotbal, MMA, esports sau orice alt sport – este posibil să selectezi multiple variante.
 4. Apasă pictograma cu steluța pentru a adăuga sportul preferat – Fiecare sport are în dreptul numelui sau o steluță de culoare gri, care în momentul în care este apăsată se va transforma într-o stea de culoare galbenă, iar sportul ales va fi adăugat în mod automat în câmpul “Piețele Mele”. Apasă butonul “Salvare” după ce ai încheiat selecția – acum toate piețele îți vor fi afișate în permanență în partea stânga.
 5. Selectează sportul preferat – Îți mai amintești că ți-am spus la începutul articolului nostru Betfair Exchange Explicat ceva despre culorile albastru și roz? Din selecția “Piețele Mele” vei alege pe ce vei paria. Coloana cu albastru reprezintă pariurile “pro” pe care care le poți plasa, în timp ce coloana cu roz sunt pariurile “contra”. Vor fi afișate atât partidele “în desfășurare”, cât și cele ce vor începe “în curând” și pe care poți plasa pariuri. În partea dreapta a fiecărui meci găsești butonul “i” care îți oferă informații despre partidă.
  1. Alege-ți coloana (pro sau contra);
  2. Apasă pe cotă (de exemplu, cota 1.95 care îi este acordată evenimentului);
  3. Modifică valoarea cotei actuale cu o valoare pe care o consideri potrivită;
  4. Apasă butonul “Plasare pariu” (pentru pariul “pro”).
Cota Betfair Exchange

În ceea ce privește pariul “contra”, ai la dispoziție opțiunile “Plată” și “Risc”, în primul caz plătind la cota afișată, iar cea de-a doua opțiune îți permite să schimbi valoarea mizei și să riști. Valoarea actualizată a sumei îți va fi afișată în partea stângă a coloanelor cu pariuri.

Betfair Exchange Păreri

Am analizat secțiunea Betfair Exchange păreri de pe forumurile de specialitate pentru tine. Pe cât de mult este apreciat acest gen de pariuri, pe atât de supărați sunt jucătorii de lipsa unor promoții frecvente. Cu excepția bonusului de 25 Ron pentru verificarea identității și a bonusului de bun venit în cuantum de 150 Ron, nu mai sunt derulate alte promoții. Bonusul de 150 Ron (pariu fără risc) va fi activat prin intermediul unui cod promo în termen de 7 zile de la crearea contului.

Dacă vrei să obții mai multe bonusuri și promoții, atunci accesează secțiunea Sportbook, acolo unde te poți înregistra cu un cod bonus și poți primi până la 500 Ron ca bonus de bun venit. În plus, poți obține un bonus de 25 Ron (în fiecare săptămână) dacă pariezi minim 75 Ron în pariuri acumulator.

Nu uita că avantajul major atunci când optezi pentru Betfair Exchange nu este oferit de bonusuri, ci de faptul că îți poți configura cotele după cum dorești (limita maximă este cota 1000). Poți plasa pariuri “pro” și “contra” și poți solicita alte cote, dacă acestea nu îți convin, ceea ce îți permite să ai un control mai bun asupra modului de pariere.

În plus, atunci când alegi Betfair, dispui de o listă cu 28 de sporturi pe care poți paria: Fotbal, Tenis, Yachting, Volei, Handbal, Cricket, Fotbal american, Golf, Darts, Atletism, Ciclism, Box, Politică, Evenimente Speciale, MMA, Baseball, Sporturi cu motor, Curse de cai, Esports, Hochei pe gheață, Curse de ogari, Fotbal Australian, Rugby, Jocuri Galice, Baschet, Sporturi de iarnă.

Aplicația Betfair Exchange App

Aplicația Betfair Exchange App

Articolul nostru Betfair Exchange explicat analizează și una dintre cele mai bune aplicații de pariuri sportive destinate pieței Exchange din România – Betfair app pentru iOS și Android. Pe site-ul bradului, în partea superioară, este afișată pictograma “Aplicații”. Apasă acest buton și o să ți se prezinte butoane pentru descărcarea aplicațiilor pentru Sportbook, Vegas și Exchange. În partea dreapta este aplicația care ne interesează în mod direct și despre care aflăm că este disponibilă atât pentru Android, cât și pentru iOS.

Apăsând pe pictograma “Descarcă din App Store” o să obții o redirecționare către magazinul virtual al companiei Apple, de unde poți descărca și instala aplicația. În cazul în care apeși “Get în on Google Play” o să observi că nu vei avea o redirecționare către magazinul Google, din simplu motiv că acesta nu permite descărcarea aplicațiilor pentru pariuri. Așa că trebuie să o descarci direct de pe site – apasă butonul verde “Instalare” și configurează setările de securitate din telefonul personal pentru a permite instalarea acesteia.

Iată și câteva informații despre această aplicație – oferă aceleași caracteristici precum varianta pentru desktop – pariuri live, acces la întreaga selecție de sporturi, plasarea de pariuri pro și contra la orice ora, opțiunea Cash Out este disponibilă, iar accesul este securizat prin metoda de autentificare pe baza unui cod format din patru cifre. Interfața este minimalistă, cu opțiunile principale poziționate în partea inferioară a aplicației, iar modul de afișare a pariurilor este și mai avantajos decât pe desktop.

Este piața de pariuri Exchange una profitabilă?

În primul rând este important ca jucătorul să se familiarizeze cu acest concept. Multe Betfair Exchange păreri menționează faptul că pariorii începători încep să plaseze pariuri back și lay fără să se informeze în prealabil. Chiar dacă este vorba despre o formă de pariuri între jucători, fără ca agenția de pariuri să se implice, există o limită de cotă peste care nu se poate paria (cota 1000). Betfair le oferă jucătorilor ghiduri avansate pentru a înțelege mai bine acest tip de pariuri, însă este necesară o abordare profesionistă a acestui mod de pariere.

Pentru cei interesați există o serie de strategii care pot eficientiza acest tip de pariuri. Trebuie ținut cont de plasarea sau solicitarea unor cote care să fie ușor de susținut (atât financiar, cât și să fie atractive pentru ceilalți pariori astfel încât aceștia să plaseze pariuri pro și contra). Printre strategiile care pot oferi profit la parierea Exchange se numără:

 • Pariuri pro pe opțiunea “sub 2, 5 goluri marcate” în primele 5 minute la fotbal – șansele de marcare a mai mult de 2, 5 goluri în 5 minute sunt destul de reduse, așa că este un pariu cu șanse mari de realizare;
 • Pariuri contra pe favoriții falși la cursele de cai – în anumite cazuri se pariază masiv pe niște cai cu șanse mici la câștigarea cursei, așa că tu trebuie să parieze contra lor;
 • Pariuri contra pe scorul de 0-0 la fotbal – vei paria că meciul nu se va termina cu scor alb, fără gol marcat;
 • Pariuri contra pe scor egal la fotbal – vei paria că meciul nu se va finaliza cu orice scor egal.

Fiind vorba despre o piață nouă de pariuri, în care joci contra unui alt parior, este mai greu să obții profit dacă nu investești timp în stabilirea unor strategii de durată și care să-ți permită să scazi cât mai mult riscurile.

Pariuri exchange în România

În acest moment, pe piața românească de pariuri sportive, Betfair este singura agenție care oferă o astfel de variantă de pariere. Așa că atunci când vrei să plasezi pariuri back/pro și lay/contra, site-ul și aplicația mobilă a acestui operator legal sunt singurele opțiuni prin care o poți face. Tot ceea ce îți recomandăm este să te înregistrezi și apoi să te familiarizezi cu modul de pariere înainte de a plasa primul tău pariu exchange!

Concluzie Betfair Exchange

Articolul nostru Betfair Exchange explicat și-a propus să lămurească acest concept care este disponibil numai la operatorul Betfair în România. Multiplele Betfair Exchange păreri ne-au indicat faptul că Betfair este o opțiune ideală de pariere pentru jucătorii românii pentru că:

 • Este un brand recunoscut la nivel global;
 • Le propune jucătorilor noi modalități de pariere, așa cum este opțiunea Exchange – pariuri la cote stabilite de jucători;
 • Dispune de una dintre cele mai apreciate aplicații mobile;
 • Poți paria pe 26-28 de sporturi în modul exchange;
 • Permite folosirea opțiunii CashOut la pariurile exchange.

Toate aceste avantaje (și multe altele) sunt disponibile oricărui jucător român de peste 18 ani care își înregistrează un cont în secțiunea Betfair Exchange. Înscrie-te și pariază oricum și oricând dorești împotriva celorlalți jucători de pe piață!

FAQ

Oferă Betfair Exchange cote mai mari decât secțiunea de Sportbook?

Din moment ce jucătorii sunt cei care decid valoarea cotelor, da, răspunsul este unul pozitiv. În general valoarea cotelor poate fi setată până la 1000.

Cine creează pariurile Exchange?

Jucătorii sunt cei care creează cotele pentru evenimentele propuse de către site-ul Betfair. În timp ce jucătorii pot reglementa valoarea cotelor, casa de pariuri stabilește care sunt partidele pe care se poate paria, iar în caz de suspiciuni, Betfair poate suspendă și anula anumite evenimente.

Un jucător poate obține profit mai mare cu pariurile exchange sau cu cele sportive?

Valoarea câștigurilor va fi direct proporțională cu cota jucată, iar din acest punct de vedere, pariurile exchange sunt mai avantajoase. Cu toate acestea, profitul va fi determinat de către modul în care cotele propuse de un jucător vor fi acceptate de către ceilalți.

Betfair exchange este legal și sigur?

Acest operator este autorizat ONJN conform licenței nr. L1160655W000329 încă din 1.10.2016 – acest lucru înseamnă că este o platformă 100% autorizată în jurisdicția română.

Care este valoarea bonusului de bun venit la Betfair Exchange?

În termen de 7 zile de la activarea contului, prima depunere de până la 150 Ron în secțiunea Exchange care este plasată pe un pariu pro sau contra ce va fi pierzător i se va returna jucătorului. Bonusul trebuie activat cu un cod promoțional.

Care sunt cerințele pentru piața de pariere Betfair Exchange?

Jucătorul trebuie să aibă peste 18 ani, să își creeze un cont la Betfair Exchange, să își confirme identitatea (primește un bonus de 25 Ron pentru îndeplinirea acestei proceduri), să efectueze o depunere și apoi poate începe să joace.

Pot fi plasate pariuri de tip acumulator la Betfair Exchange?

Nu, în secțiunea exchange pot fi plasate numai pariuri simple și combinate. Pentru pariuri multiple și acumulator, secțiunea Sportbook este locul în care este permisă plasarea unor astfel de pariuri.

Cum să setezi cotele în Betfair Exchange?

Alege-ți coloana (pro – culoarea albastră sau contra- culoarea roz), apasă pe cotă, modifică valoarea cotei actuale cu o valoare pe care o consideri potrivită și apoi apasă butonul “Plasare pariu” (pentru pariul “pro”) sau pe opțiunile “Plată” și “Risc”(pentru pariul “contra”).

Cum să faci profit cu Betfair Exchange?

Familiarizează-te cu acest concept de pariuri, citind ghidurile avansate oferite de Betfair și joacă folosind strategiile adecvate. Plasează cote care să fie atractive pentru jucători și amintește-ți că niciun pariu nu îți aduce 100% un profit garantat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *