Pariuri Formula 1

formula 1
 • Max Verstappen
  MAX VERSTAPPEN
  CÂȘTIGĂTOR ÎN MARELE PREMIU ABU DHABI 2022
  Cotă:2,22
  Pariază la Betano
 • lewis hamilton
  LEWIS HAMILTON
  CÂȘTIGĂTOR ÎN MARELE PREMIU ABU DHABI 2022
  Cotă:3,45
  Pariază la Betano

Formula 1 este unul dintre cele mai populare și cele mai interesante sporturi de pe glob. Milioane de fani, peste tot prin lume, urmăresc în fiecare an cei mai buni piloți și cele mai bune mașini într-o competiție plină de adrenalină. Sezonul Formula 1 2022 se apropie cu pași repezi de sfârșit. Urmează ultima cursă, Marele Premiu de la Abu Dhabi, asupra căruia se îndreaptă acum toți ochii iubitorilor de F1. Pentru a afla ce pariuri Formula 1 să faceți, unde găsiți cele mai bune cote la Formula 1 în România sau cine transmite Formula 1 Live în 2022, continuați să citiți acest articol.

Pariuri pe Marele Premiu de la Abu Dhabi la Formula 1 2022

Sezonul 2022 al Formula 1 se apropie de sfârșit. Deja suntem în ultima etapă, adică la Marele Premiu de la Abu Dhabi. Programat pentru data de 20 noiembrie, acesta va avea loc pe faimosul circuit Yas Marina, un circuit cu o lungime de 5,281 km și nu mai puțin de 16 de curbe, din Abu Dhabi, Emiratele Arabe Unite.

Sezonul F1 2022 până acum – Max Verstappen este campion mondial la Formula 1 pentru al doilea an la rând

Ferrari a impresionat în debutul sezonului. Charles Leclerc și Ferrari au câștigat Bahrain Grand Prix (20 martie) și Australian Grand Prix (10 aprilie). Același Leclerc a terminat pe poziția secundă în Marele Premiu al Arabiei Saudite (27 martie) și în Miami Grand Prix (8 mai).

Ferrari, însă, nu a reușit să țină de primul loc. Venind puternic din spate, Max Vestappen și Red Bull Racing le-au furat italienilor prima poziție, atât la piloți, cât și la echipe. La fel ca Leclerc, olandezul Verstappen a bifat și el un ”Grand Slam” (pole-position, victorie în cursă, cel mai rapid tur) în acest sezon. A fost al doilea Grand Slam din carieră, performanță care îi asigură un loc lui Verstappen în istoria Formula 1.

Verstappen a câștigat deja 14 circuite în acest sezon (Arabia Saudită, Italia, Miami, Spania, Azerbaidjan, Canada, Franța, Ungaria, Belgia, Olanda, Italia, Japonia, Statele Unite, Ciudad de Mexico). După evoluția din Spania, i-a furat lui Leclerc primul loc. Din acel moment, nu a mai cedat prima poziție. Iar după Marele Premiu al Japoniei, Max Verstappen a devenit campion mondial la Formula 1 pentru al doilea an la rând. Mai mult, Verstappen a intrat în istoria Formula 1, după ce a câștigat și Marele Premiu al Mexicului, devenind pilotul cu cele mai multe victorii într-un singur sezon, 14. Și sezonul nu s-a terminat încă.

Olandezul a câștigat sezonul 2022 al Formula 1 cu 4 etape înainte de final. Matematic, el nu mai poate fi întrecut. Verstappen e primul în clasamentul piloților, cu 429 puncte. A fost de neoprit în acest sezon.

În Marele Premiu al Belgiei, Vestappen a terminat pe primul loc, deși a început cursa de pe locul 14. A fost o dovadă clară a formei excelente prin care trece pilotul olandez, care a înregistrat în Belgia și cel mai rapid tur, 1:49.354. Mai mult, în Italia a înregistrat a cincea sa victorie consecutivă. Acestea sunt doar câteva din realizările sale în sezonul 2022.

După ce a fost nevoit să abandoneze în Spania, Leclerc a trecut pe 2. În Azerbaidjan a abandonat din nou, din cauza unor probleme la motor, și a căzut din nou o poziție, până pe locul 3. Din fericire pentru el, victoria din Marele Premiu al Austriei l-a urcat cu o treaptă. De aici, însă, totul a mers în jos pentru pilotul monegasc. După cursa slabă din Marele Premiu al Franței, Leclerc s-a făcut de rușine și în Marele Premiu al Ungariei. Pe Hungaroring, deși a pornit de pe locul 3, Leclerc și Ferrari au terminat în cele din urmă doar pe 8.

Pilotul monegasc este într-o clară scădere de formă și pare chiar demoralizat în acest moment. În Marele Premiu al Italiei, a plecat din pole position, dar a terminat pe locul 2, după același Verstappen. Tot pe locul 2 a terminat și în Marele Premiu al Statului Singapore, însă nu în spatele lui Verstappen, ci al colegului său, Sergio Perez.

Lipsa constanței în evoluțiile sale l-a costat mult pe Leclerc în acest sezon. Deși după primele 3 curse părea favorit să câștige titlul, acum, monegascul se luptă pentru poziția a doua. Leclerc are 290 de puncte, la fel de multe ca Sergio Perez, ocupantul locului 3.

Colegul lui Verstappen, de la Red Bull, Sergio Perez, este situat pe poziția a treia doar pentru că a câștigat mai puține circuite în acest an ca Leclerc. Așa cum am spus însă, are la fel de multe puncte: 290. Și are foarte mari șanse să termine însă sezonul pe locul 2.

Perez a avut și el o evoluție foarte bună în acest an, fiind la fel de constant ca și colegul său. S-a clasat pe podium în 11 din cele 21 curse care au avut loc până acum și a câștigat la Monte Carlo și în Singapore. Dacă va continua în acest fel, și mai ales dacă Leclerc va continua să greșească, Perez are mari șanse să termine pe locul 2.

La fel ca piloții săi, Red Bull a început sezonul pe poziția secundă, dar a reușit să treacă în cele din urmă pe primul loc și la constructori, profitând de pașii greșiți făcuți de Ferrari. Iar după Marele Premiu al Statelor Unite, Red Bull a câștigat matematic și titlul la constructori, unde a strâns în acest moment 719 puncte. Ferarri încă ocupă locul 2, cu 524 de puncte. Pe locul 3 este Mercedes, cu 505 puncte, care încă mai speră că poate obține un loc mai bun în acest sezon.

Condiții de cursă la Marele Premiu de la Abu Dhabi 2022

Marele Premiu Abu Dhabi 2021, adică ultima cursă care a avut loc pe acest circuit, a fost câștigat de către Max Verstappen. A fost o cursă controversată, despre care Lewis Hamilton a spus că a avut un rezultat ”manipulat”, deoarece lui Verstappen i-a fost permis să depășească mașina de siguranță.

Nu este exclus ca și cursa din acest an să includă un scandal. Acesta a și pornit deja, la finalul cursei din Marele Premiu al Braziliei, când Verstappen, în ciuda indicațiilor primite de la inginerii de la boxe, a refuzat să îl lase pe Sergio Perez, coechipierul său, să îl întreacă. Pentru Perez, poziția mai bună în clasament ar fi însemnat trecerea pe locul 2, pentru care luptă cu Leclerc.

Însă Verstappen nu a vrut să își ajute colegul, care l-a ajutat de foarte multe ori deja în acest sezon. Decizia olandezului i-a șocat pe mulți iubitori ai Formulei 1. Este însă o nouă dovadă a ambiției acestui tânăr pilot.

Cum va fi vremea în Marele Premiu de la Abu Dhabi 2022

Ca de obicei, vremea va juca un rol important și în Marele Premiu de la Abu Dhabi 2022. Conform informațiilor disponibile în acest moment, se așteaptă ca vremea în Abu Dhabi, în perioada 18-20 noiembrie, să fie foarte caldă, cu 0 șanse de ploaie.

Nu e nicio surpriză aici. În Emiratele Arabe Unite vremea este caldă tot anul. Este de așteptat ca maxima zilei de 20 noiembrie să ajungă la 30° Celsius. Vremea, așadar, nu ar trebui să pună probleme cursei sau piloților. E bine însă să urmărești și ce vor face piloții vineri și sâmbătă, la pregătiri și calificări, înainte de a paria pe Marele Premiu de la Abu Dhabi 2022.

Ponturi pariuri Marele Premiu de la Abu Dhabi 2022

Pentru iubitorii de Formula 1, avem câteva ponturi la pariuri pe Marele Premiu de la Abu Dhabi 2022. Vă propunem următoarele:

formula 1
 • Max Verstappen
  MAX VERSTAPPEN
  CÂȘTIGĂTOR MARELE PREMIU ABU DHABI 2022
  Cotă:2,22
  Pariază acum

Ca urmare a scandalului cu Sergio Perez și a evoluției slabe din Marele Premiu al Braziliei, unde a terminat de abia pe poziția a patra, Max Verstappen a primit o cotă excelentă de la casele de pariuri, pentru a câștiga Marele Premiu de la Abu Dhabi 2022. Cota sa este de 2,22, una de care ar trebui să profite orice parior.

Scandalul în care a fost implicat cu Sergio Perez a arătat un lucru: Max Verstappen e foarte ambițios. Deși a câștigat deja acest sezon de Formula 1, olandezul încă nu s-a săturat. Mai vrea să câștige. Asta este un lucru bun, atât pentru acest sport, cât și pentru pariori.

Verstappen e favorit să câștige Marele Premiu de la Abu Dhabi 2022. A câștigat acest circuit și în 2021, dar și în 2021. E așadar puțin probabil să lase să îi scape această victorie din mână. Mai ales că ea ar duce totalul său pentru acest sezon la 15 victorii, adică un nou record.

Analiză și ponturi actualizate la: 14.11.2022

Cote pariuri Formula 1 2022

Oferta caselor de pariuri online va crește pe măsură ce noul sezon de Formula 1 va lua avânt. Pariorii pot însă să facă pariuri chiar și acum. E vorba de pariuri antepost, în care jucătorii selectează campionul la piloți sau campionul la constructori, pe lângă, bineînțeles, pariurile pe următorul Grand Prix, de la Baku.

Compania Betano oferă următoarele cote la pariuri pe Formula 1.

Cote pariuri Formula 1 – Campionatul Piloților – Câștigător fără Max Verstappen

Cum Max Verstappen a reușit să câștige aceste sezon de Formula 1 cu 4 etape înainte de final, cei care au pariat că el va fi câștigătorul în acest an și-au primit deja câștigurile. Acum rămâne să vedem ce alte pariuri mai putem face pe acest sezon de Formula 1. Unul foarte bun este alegerea câștigătorului dacă îl excludem pe Verstappen. Cotele oferite de Betano sunt următoarele:

Câștigător fără Max VerstappenCotă
Charles Leclerc1,75
Sergio Perez2,00
Data ultimei actualizări: 14.11.2022

Chiar dacă a câștigat sezonul trecut, Max Verstappen tot nu este a fost favorit la câștigarea acestui sezon. Favorit a fost, cel puțin în ochii caselor de pariuri, Lewis Hamilton. În acest moment, britanicul este la egalitate cu legendarul Michael Schumacher, la numărul de titluri câștigate, 7. Are însă toate șansele să îl depășească pe german. Și cu siguranță Lewis Hamilton are această ambiție. Dorința sa de a fi cel mai bun îl va ajuta enorm în sezonul 2022 al Formula 1.

Dacă l-am menționat pe legendarul Michael Schumacher, trebuie să spunem că fiul său, Mick Schumacher, va participa și el la acest sezon de Formula 1. Mick a debutat în F1 anul trecut. A terminat pe locul 19, cu 0 puncte. La doar 22 de ani, însă, Mick Schumacher are destul timp la dispoziție pentru a-și face un nume în acest sport. Cei care vor risca și vor paria pe el pentru sezonul 2022, vor avea parte de o cotă de 500,00.

Cote pariuri Formula 1 – Campionatul constructorilor

H2H McLaren – AlpineCotă
McLaren2,80
Alpine1,40
Data ultimei actualizări: 10.10.2022

Cote pariuri Formula 1 – Pariuri Speciale

Betano oferă în acest moment și câteva pariuri speciale pentru fanii din România ai Formula 1. Astfel, aceștia pot paria pe:

Pariu specialCote
Total Victorii – Red BullPeste 17,5 – 2,50
Sub 17,5 – 1,50
Total Victorii – Max VerstappenPeste 14,5 – 1,50
Sub 14,5 – 2,50
Data ultimei actualizări: 24.10.2022

Pariurile speciale sunt amuzante, însă se bazează și pe foarte mult noroc. Dacă ești însă un mare fan al curselor, dacă cunoști foarte bine istoria Formula 1 și dacă știi ce s-a întâmplat în ultimele sezoane, îți poți încerca norocul. Cu siguranță te vei distra de minune.

Unde poți face pariuri pe Formula 1 în România, în 2022

Fotbalul, boxul, cursele de cai, baschetul și alte sporturi sunt de obicei alegerile preferate ale pariorilor. Totuși, azi, Formula 1 și-a făcut și ea loc pe această listă, pariorii înrăiți căutând fiecare program, fiecare informație posibilă pentru a afla mai multe despre acest sport și pentru a paria pe el. Cum era de așteptat, oferta de pariuri F1 a crescut și ea. Casele de pariuri nu au avut nicio reținere și au sărit imediat să le ofere clienților lor cât mai multe pariuri pe Formula 1, cote excelente, dar și alte beneficii, precum transmisiuni Formula 1 live.

OperatorBonus de Bun VenitMarjă 0Transmisiuni Formula 1 LiveStatistici F1Află mai multe
Betanopână la 500 leiDaDaDaConsultă recenzia
superbetpână la 500 leiDaDaDaConsultă recenzia
fortunapână la 500 leiNuDaDaConsultă recenzia
netbetpână la 500 leiNuDaDaConsultă recenzia

Ce trebuie să iei în considerare înainte de a plasa pariuri F1 în 2022

Totuși, doar pentru că ai posibilitatea de a plasa pariuri F1 peste tot, nu înseamnă că nu ar trebui să alegi cu atenție operatorul la care să joci. Tocmai pentru că aceste case de pariuri oferă atât de multe beneficii pentru cei care vor să joace la ele, trebuie să te asiguri că vei obține cât mai mult. Iată astfel ce trebuie să iei în considerare atunci când alegi să joci la o casă de pariuri:

Asigură-te că pariezi la o casă de pariuri care funcționează legal

Acesta este un sfat de care trebuie să țină cont toți cei care vor să joace la pariuri. Doar când pariezi la o casă de pariuri care funcționează legal în România poți să fii sigur că ești în siguranță, că nu vei fi înșelat și că îți vei putea primi câștigurile.

Asigură-te că operatorul oferă pariuri pe Formula 1

Primul și cel mai important sfat este să te asiguri că operatorul la care vrei să faci pariuri pe Formula 1 acoperă acest sport. Azi, când Formula 1 este un sport atât de popular, sunt șanse foarte mari ca firma aleasă de tine să ofere acest tip de pariuri. Însă întotdeauna este mai bine să verifici, ca să nu ai surprize neplăcute.

Poți intra foarte ușor pe site-ul casei de pariuri, poți căuta în secțiunea unde sunt enumerate sporturile oferite și poți vedea dacă Formula 1 este printre ele. În cazul în care este, poți trece la punctul următor.

Vezi cât de util este bonusul de bun venit

Când pariezi, e bine să te asiguri că nu scoți foarte mulți bani din buzunare. Pariurile sunt un hobby frumos însă trebuie să ai grijă să nu exagerezi. Aici însă intervine bonusul de bun venit. Cele mai bune case de pariuri online din România le oferă clienților lor acest tip de bonus. Este un bonus care, de cele mai multe ori, dublează suma depusă de jucător. Asta înseamnă că, dacă depui 100 de lei, poți face pariuri F1 de 200 de lei.

Bonusul de bun venit oferit de casele de pariuri online este o unealtă foarte utilă mereu. Cum acesta diferă de la operator, la operator, este bine să cercetezi puțin piața înainte de a te înscrie și să vezi care bonus ți se potrivește ție cel mai bine.

Există posibilitatea de a plasa pariuri pe Formula 1 fără depunere?

Pariurile gratuite, fără depunere, intră tot în zona bonusurilor. Uneori, ele sunt oferite ca bonusuri de bun venit, însă nu întotdeauna. Cele mai multe case de pariuri online le oferă separat. Un astfel de bonus fără depunere la pariuri sportive poate fi obținut ușor, prin simpla verificare a contului. Deși nu este la fel de mare ca un bonus de bun venit, și el se poate dovedi a fi o unealtă utilă, una care îi permite jucătorului să testeze piața fără a scoate bani din propriul buzunar.

Ce fel de tipuri de pariuri sunt oferite?

O altă întrebare pe care trebuie să o pui înainte de a te înscrie la o casă de pariuri este ce fel de tipuri de pariuri sportive pe Formula 1 oferă. Sigur, poți paria pe câștigătorul titlului sau pe câștigătorul cursei, însă trebuie să îți spunem că acestea nu sunt singurele tipuri de pariuri pe care le poți plasa pe acest sport.

Formula 1 este un sport complex. Este cel puțin la fel de complex fotbalul. Sezonul de Formula 1 include calificări, etape diferite, pe piste din țări diferite, de peste tot din lume. Este destul să te uiți peste un program Formula 1 azi ca să vezi ce înseamnă cu adevărat acest sport. Din martie, până în septembrie, din Bahrain, până în Sao Paulo, Formula 1 înseamnă o lume incredibilă, dominată în primul și primul rând de adrenalină.

Formula 1 pariuri

Nu e astfel de mirare că există numeroase tipuri de pariuri care pot fi plasate pe acest sport. Jucătorii pot paria nu doar pe câștigătorul titlului sau pe câștigătorul cursei, ci și pe campioana la constructori, ci și pe clasarea pe podium, pe pilotul cu cel mai rapid tur, pe calificări în pole-position-ul Formula 1, pe dueluri între doi piloți aleși de jucători și pe multe alte pariuri speciale.

Mai jos, în articol, vom vorbi mai pe larg despre aceste tipuri de pariuri. Până atunci, dacă dorești să ai o experiență cât mai plăcută la pariuri F1, trebuie să te asiguri că operatorul ales de tine îți oferă posibilitatea de a încerca toate tipurile de pariuri sportive pe acest sport.

Ce cote avem la pariuri Formula 1?

Cotele oferite de o casă de pariuri online reprezintă și ele un aspect foarte important, de care jucătorul trebuie să țină cont înainte de a paria. Casele de pariuri diferite oferă cote F1 diferite. Acest lucru este important dacă nu ești doar un jucător care joacă de plăcere, ci dacă îți dorești să și câștigi de pe urma cunoștințelor tale despre Formula

Foarte important! Vezi dacă casa de pariuri îți oferă posibilitatea să faci pariuri F1 cu marjă 0%. Ce înseamnă cote la pariuri sportive pe Formula 1 cu marjă 0? Înseamnă că operatorul nu are niciun avantaj pentru pariul plasat. Când ai cote cu marjă 0, profitul casei de pariuri este eliminat iar jucătorul poate să fie sigur că are parte de cele mai bune cote F1 posibile.

Poți urmări Formula 1 Live?

Cine transmite Formula 1 Live în România, în 2022? Aceasta este o întrebare pe care fanii din țara noastră ai acestui sport o pun tot mai des. Răspunsul este însă unul care s-ar putea să îi bucure pe unii români și să îi întristeze pe alții.

Pentru sezonul 2022, Digi Sport a cumpărat drepturile de televizare. Astfel, puteți să fiți siguri că această televiziune va transmite Formula 1 live în 2022. Din păcate, însă, nu toți românii au acces la Digi Sport. Aceasta este partea mai puțin plăcută a veștii. Însă iubitorii acestui sport nu trebuie să se supere.

Asta deoarece multe case de pariuri online le oferă clienților lor transmisiuni live. Iar printre evenimentele transmise de acești operatori se regăsește și Formula 1.

De obicei, pentru a beneficia de live video, jucătorul trebuie să aibă un cont la operatorul care transmite evenimentul pe care vrea să îl urmărească și să aibă o depunere minimă în cont.

Ai parte de statistici?

Statisticile sunt foarte importante pentru pariorii serioși. De aici, ei iau o parte foarte mare din informațiile care îi ajută să decidă ce fel de pariuri să facă. Casele de pariuri serioase includ aceste secțiuni de statistici iar noi vă sfătuim să le folosiți înainte de a paria.

Ținând cont de aceste sfaturi te vei putea bucura de tot ceea ce îți oferă Formula 1 și, mai ales, de pariurile pe care le vei face pe acest sport.

Tipuri de pariuri sportive pe Formula 1

Cum am menționat deja în secțiunea anterioară, există numeroase tipuri de pariuri sportive pe care un jucător le poate face pe Formula 1. Iată câteva dintre cele mai importante

 • Cine va câștiga titlul mondial – un pariu foarte simplu, pe care jucătorul îl poate face chiar și înainte de startul sezonului 2022 de Formula 1. Jucătorul nu face altceva decât să aleagă acel pilot despre care crede că va termina pe primul loc acest sezon. Trebuie spus însă că, deși pariul pare foarte simplu, sunt mulți factori care trebuie luați în considerare pentru ca acesta să fie unul câștigător. 20 de piloți vor lua startul la sezonul 2022 al F1.
 • Ce constructor va câștiga – un pariu similar cu cel de mai sus. Prin acesta, jucătorul alege cel mai bun constructor al sezonului. Are de ales între 10 nume.
 • Cine câștigă cursa – Sezonul 2022 al F1 va avea 23 de etape. Jucătorii pot paria pe fiecare din aceste etape. În fiecare etapă, ei îl pot alege pe cel care cred că va fi câștigător și vor putea paria pe el.
 • Cine se clasează pe podium – acesta este unul dintre pariurile preferate ale pariorilor cu adevărat pasionați de Formula 1. Ei își pot folosi cunoștințele și pot obține un profit frumușel, fără a face muncă de cercetare la fel de intensă ca pentru celalalte tipuri de pariuri. Pentru acest pariu, de obicei, poți conta pe favoriți. Însă trebuie să știi care sunt favoriții pentru fiecare cursă.
 • Pole-position – un pariu făcut pe calificări la Formula 1, acesta este similar cu cel care urmărește câștigătorul cursei.
 • Cel mai rapid tur – Dacă cunoști foarte bine acest sport, dacă știi sigur ce pilot se descurcă cel mai bine pe un anumit circuit, poți paria că respectivul pilot va avea cel mai rapid tur și poți obține profituri destul de serioase.
 • Dueluri – Poate cel mai interesant și cel mai amuzant tip de pariuri F1, duelul presupune alegerea între 2 piloți a celui care se va clasa mai bine. Poți alege între piloți din echipe diferite dar și între colegi de echipă.
 • Pariuri speciale – Când vine vorba de pariuri speciale, toți jucătorii sunt la același nivel. Nu contează dacă ești un veteran sau un începător, dacă cunoști sportul sau nu. Acest tip de pariuri se bazează foarte mult pe noroc. Dacă îl ai, poți câștiga. Dacă nu îl ai, nu vei câștiga, dar măcar te vei distra de minune așteptând să vezi dacă se va ridica un steag roșu de oprire a cursei sau nu.

Sfaturi pentru cei care vor să facă pariuri sportive pe Formula 1

Ți-am spus ce trebuie să faci dacă vrei să intri în lumea pariurilor F1. Acum o să îți spunem ce să faci ca să câștigi aceste pariuri. Poți să te folosești de următoarele sfaturi data viitoare când vei paria pe Formula 1.

Verifică statisticile

Am vorbit deja despre importanța statisticilor când vine vorba de pariurile sportive pe Formula 1. La fel ca în cazul fotbalului sau al oricărui altui sport, statisticile te pot ajuta să îți faci o idee în ceea ce îi privește pe cei care participă la această competiție.

Pariuri sigure nu există. Nu ai cum să fii 100% sigur că un eveniment sportiv va avea un anumit rezultat. Însă, uitându-te peste statistici, poți vedea ce rezultat are probabilitatea cea mai mare de a se întâmpla.

Folosindu-te de statistici, poți să te asiguri că nu pierzi dacă pariezi că pilotul care a terminat pe primul loc în calificări la Formula 1 va termina pe primul loc și în cursă. Statisticile îți vor spune de câte ori acest pilot de Formula 1 a mai câștigat în calificări și de câte ori a reușit să câștige și cursa. Poți vedea care este istoricul său pe o anumită pistă, dacă se simte bine în acea locație sau nu și multe altele.

Din nou, pariul tău nu are cum să fie 100% sigur. Însă, folosindu-te de aceste statistici, poți elimina din obstacole și să îți îmbunătățești șansele de câștig.

Nu te lăsa indus în eroare de ceea ce se întâmplă în calificări la Formula 1

Conform statisticilor, probabilitatea ca un pilot care a terminat pe primul loc la calificări în Formula 1 să termine pe primul loc și în cursă este de 50%. Pentru unii, acest procentaj e unul destul de bun, încurajator. Ei pariază, apoi pierd. Asta deoarece cei mai mulți nu înțeleg că, în acest caz, șansele de a câștiga sunt egale cu șansele de a pierde.

formula 1 pariuri

Mulți jucători, însă, ignoră statistica, considerând că, un pilot care a terminat pe primul loc în calificări poate termina pe primul loc și cursa de Formula 1. Sportul acesta este însă unul mult prea complex. Factori precum vremea, cauciucurile, temperatura, forma echipajului, a pilotului, presiunea primului loc, oboseala și multe altele pot influența decisiv o cursă.

Un sport care trebuie urmărit neapărat

Dacă vrei să pariezi pe Formula 1 și să ai succes, trebuie neapărat să urmărești intens acest sport. Cei care o fac, care urmăresc Formula 1 live, reușesc să anticipeze mai bine apariția surprizelor. Dacă începe ploaia, dacă favoritul tău are probleme cu motorul, dacă liderul începe să piardă teren iar cel din spatele său câștigă câteva secunde la fiecare tur, poți să te folosești de aceste informații pentru a modifica pariul făcut în așa fel încât să nu pierzi sau chiar să câștigi.

De obicei, e bine să urmărești competițiile sportive pe care pariezi. Nu doar pentru a-ți crește șansele de câștig, ci și pentru a te bucura mai mult de pariul făcut.

Știrile de la TV nu sunt mereu de încredere

Deși Formula 1 a câștigat mult în popularitate în România, în ceea ce privește posturile TV, acestea nu se pot lăuda că au experți în acest sport. De multe ori, informațiile pe care televiziunile le oferă sunt mai degrabă din zona scandalului și nu pot fi considerate de încredere sau măcar relevante pentru pariori. Cel puțin în acest moment, știrile TV nu sunt o sursă bună pentru informații despre Formula 1.

Ține cont de condițiile speciale

Cursele pe ploaie, de exemplu, reprezintă mari oportunități pentru iubitorii de pariuri F1. Asta deoarece, de cele mai multe ori, astfel de curse se lasă cu cel puțin un abandon. Iar dacă cumva accidentul rezultă în resturi pe pistă, acest lucru va aduce intrarea în scenă a safety car-ului. Când acest lucru se întâmplă, distanța dintre concurenți se reduce destul de mult, ajungând uneori la cel mult o secundă. Când safety car-ul va ieși, vom avea practic o cursă nouă, care începe de la 0, în alte condiții.

Tot ce trebuie să știi despre Formula 1 în 2022 | Calificări, program Formula 1| Pariuri Formula 1 în România

Dacă te uiți peste un program Formula 1 azi, vezi că sezonul 2022 al acestui sport este programat să înceapă pe data de 20 martie, cu Grand Prix-ul din Bahrain. Sezonul se va încheia la exact 9 luni distanță, pe data de 20 noiembrie, cu Grand Prix-ul din Abu Dhabi.

Mai jos, puteți vedea o listă a etapelor din acest sezon.

EtapaGrand PrixCircuitData
1Bahrain Grand Prix Bahrain International Circuit, Sakhir20 Martie
2Saudi Arabian Grand Prix Jeddah Corniche Circuit, Jeddah27 Martie
3Australian Grand Prix Albert Park Circuit, Melbourne10 Aprilie
4Emilia Romagna Grand Prix Imola Circuit, Imola24 Aprilie
5Miami Grand Prix Miami International Autodrome, Miami Gardens, Florida8 Mai
6Spanish Grand Prix Circuit de Barcelona-Catalunya, Montmeló22 Mai
7Monaco Grand Prix Circuit de Monaco, Monaco29 Mai
8Azerbaijan Grand Prix Baku City Circuit, Baku12 Iunie
9Canadian Grand Prix Circuit Gilles Villeneuve, Montréal19 Iunie
10British Grand Prix Silverstone Circuit, Silverstone3 Iulie
11Austrian Grand Prix Red Bull Ring, Spielberg10 Iulie
12French Grand Prix Circuit Paul Ricard, Le Castellet24 Iulie
13Hungarian Grand Prix Hungaroring, Mogyoród31 Iulie
14Belgian Grand Prix Circuit de Spa-Francorchamps, Stavelot28 August
15Dutch Grand Prix Circuit Zandvoort, Zandvoort4 Septembrie
16Italian Grand Prix Monza Circuit, Monza11 Septembrie
17Russian Grand Prix Sochi Autodrom, Sochianulat
18Singapore Grand Prix Marina Bay Street Circuit, Singapore2 Octombrie
19Japanese Grand Prix Suzuka International Racing Course, Suzuka9 Octombrie
20United States Grand Prix Circuit of the Americas, Austin, Texas23 Octombrie
21Mexico City Grand Prix Autódromo Hermanos Rodríguez, Mexico City30 Octombrie
22São Paulo Grand Prix Interlagos Circuit, São Paulo13 Noiembrie
23Abu Dhabi Grand Prix Yas Marina Circuit, Abu Dhabi20 Noiembrie

După o absență de 2 ani, din cauza pandemiei de COVID 19, Grand Prix-urile din Australia, Canada, Japonia și Singapore s-au întors în acest sezon. De asemenea, în acest an își va face debutul și Grand Prix-ul de la Miami.

Următorii constructori și piloți vor participa la sezonul 2022 al Formula 1. Toate echipele vor concura cu roți oferite de Pirelli.

EchipăConstructorȘasiuMotorPiloți
Alfa Romeo F1 Team OrlenAlfa RomeoFerrariC40Ferrari24. Guanyou Zhou
77. Valtteri Bottas
Scuderia AlphaTauriAlphaTauriRed BullAT03Red Bull10. Pierre Gasly
22. Yuki Tsunoda
Alpine F1 TeamAlpine-RenaultA522Renault14. Fernando Alonso
31. Esteban Ocon
Aston Martin Cognizant F1 TeamAston Martin-MercedesAMR22Mercedes5. Sebastian Vettel
18. Lance Stroll
Scuderia FerrariFerrariF1-75Ferrari16. Charles Leclerc
55. Carlos Sainz Jr.
Uralkali Haas F1 TeamHaas-FerrariVF-22Ferrari9. Nikita Mazepin
47. Mick Schumacher
 McLaren F1 TeamMcLaren-MercedesMCL36Mercedes3. Daniel Ricciardo
4. Lando Norris
Mercedes-AMG Petronas F1 TeamMercedesF1 W13Mercedes44. Lewis Hamilton
63. George Russel
 Red Bull RacingRed Bull RacingRB18Red Bull1. Max Verstappen
11. Sergio Perez
Williams RacingWilliams-MercedesFW44Mercedes6. Nicholas Latifi
23. Alexander Albon

Sezonul 2022 al Formula 1 va aduce o modificare importantă, poate cea mai importantă din 2014, de la introducerea motoarelor hibrid. Astfel, în acest sezon, monoposturile vor fi mai puțin încărcate aerodinamic. Acestea vor avea o aripă față simplificată, cu pneuri noi și jante de 18 inch. Vom avea prototipuri mai grele, cu carlingă lărgită.

Cu noile modificări, pierderea de capacitate aerodinamică a unui monopost care urmărește alt monopost, la o distanță echivalentă cu lungimea unei mașini, ar trebuie să scadă la doar 14%. În prezent, această pierdere este de 50%.

Max Verstappen a câștigat sezonul 2021 al Formula 1, devenind al 34-lea campion din istoria competiției. Acesta a câștigat 10 din cele 22 de etape, ducând o luptă dură împotriva lui Lewis Hamilton, care câștigase ultimele 4 sezoane consecutive, până la ultimul Grand Prix, de la Abu Dhabi. La constructori, Mercedes a luat titlul.

Ce se va întâmpla în acest an? Va reveni Lewis Hamilton în top? Va continua Max Verstappen să domine? Ce constructor se va dovedi a fi mai inspirat? Vom avea răspunsurile imediat ce va porni la drum noul sezon.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *