Poker Reguli

Cunoscut ca un joc de cazinou apreciat de începători și de avansați, la poker regulile sunt de mare ajutor. Pentru a reuși să câștigi atunci când joci trebuie să le cunoști cât se poate de bine. Iar acest lucru este foarte folositor nu doar pentru că sunt multiple combinații de mâini, ci și pentru că există o varietate de tipuri de poker. În rândurile următoare îți vom spune câteva reguli poker, îți vom arăta cum se joacă poker online cât mai eficient și îți vom da și câteva ponturi care să te ajute să îți îmbunătățești șansele de a câștiga la acest joc.

De la Texas Holdem (considerat a fi cel mai popular) și până la Omaha, High Low Chicago, 7 Card Draw și 5 Card Draw ori 7 Card Stud – varietate este cuvântul care descrie cel mai bine jocul. Așa că, indiferent de opțiunea aleasă, este esențial să cunoști aceste reguli la poker.

Reguli generale la poker

Reguli la poker

“Pochen”, “Poque”, “Poker” – cele trei stadii prin care jocul de îndemânare a trecut încă din secolul al 16-lea pentru a ajunge în varianta “Poker online” sau “Poker live”. Jocul este împărțit în trei categorii (Stud, Draw, Community Card), în cadrul acestor categorii fiind disponibile multiple variante.

Printre cele mai cunoscute se numără Texas Hold’em, 5 Card Draw, Omaha, 7 Card Stud sau High/Low Chicago (cu reguli care diferă de la o variantă la alta). Citește în continuare pentru a afla cum se joacă poker online, care sunt cărțile, etapele din joc, cum se pariază, regulile de la jocul de poker cu 2 și 5 cărți și Texas Hold’em și cum poți juca la bluf.

Care sunt cărțile din joc?

În mod obișnuit, la poker, jocul pornește cu 52 de cărți – de la mic la mare (As, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, Valet, Damă, Rege, As). As-ul poate avea valoare mică sau mare (de obicei se optează pentru mare). Unele variante de poker online implică și prezența Jokerilor (cărți care au valoare absolută, adică pot înlocui orice altă carte). În alte versiuni de poker sunt prezente cărți care au rol de Wild (acestea sunt stabilite dinainte).

Culoarea cărților (inimă neagră/pică, inima roșie/cupă, treflă și romb/carou) influențează stabilirea câștigătorilor în lipsa unor combinații mai puternice sau dacă face parte dintr-o anumită combinație (chintă la culoare). Multe variante de poker se bazează pe o mână cu cinci cărți (dar există și versiuni cu 4 cărți împărțite, așa cum este 2-poker card), iar modul de desfășurare poate fi diferit (raportat la versiunea care se joacă), din acest motiv e necesar să cunoști fiecare set de reguli de la fiecare joc de poker.

Desfășurarea jocului începe cu etapa “Ante” (în care trebuie să pariezi o suma minimă – poate fi 0,05 dolari – nickel sau o suma stabilită de comun acord), continuă cu împărțirea cărților și cu verificarea mâinilor. În funcție de combinația de cărți din mână, jucătorul poate opta pentru Call (cere cărți), Raise (mărește miza) sau Fold (renunță la miza plasată și se retragere din runda respectivă).

Jucătorul care nu dorește să crească miza va alege “Check” (numai dacă jucătorii de la masă nu optat pentru un pariu). Pokerul este un joc în care combinația cea mai bună câștigă sau în care jucătorul care știe să meargă “la cacealma” sau să “blufeze” câștigă. Bluf-ul înseamnă o creștere a mizei (Raise) sau plasarea unui pariu fără ca mâna să fie una câștigătoare (doar se dă această impresie), pentru că jucătorul care câștigă pot-ul în condițiile unui bluf nu trebuie să-și arate cărțile.

Cum să joci poker la un cazinou online

Parierea la poker – ghid pas cu pas!

Pokerul este un joc simplu ca reguli, dar cu un nivel ridicat al complexității modului de joc (jucătorii și combinațiile din mâinile lor determină evoluția jocului). Iată care sunt etapele jocului de poker (din perspectiva generală):

1. Ante / Blind

Orice partida de poker începe cu “deschiderea” (Ante/Blind). Este etapa în care jucătorii își plasează mizele în mod voluntar (Ante) sau obligatoriu, atunci când le vine rândul, prin rotație (Blind). La jocurile de poker cu Blinds, un jucător va plasa o miză cu valoare mare (Big Blind), iar unul va plasa o miză mică– jumătate din valoarea mizei mari (Small Blind). În jocurile de tip Poker Stud și Draw se merge pe mize de tip Ante, în timp ce la Omaha și Texas Hold’em se folosesc Blinds. Pentru partidele de poker de tip “community card” sunt utilizate ambele variante (Ante și Blind).

2. Parierea / Bet

Parierea/Bet este următoarea etapă în jocul de poker. Dacă ești jucătorul care plasează pariul primul, atunci ceilalți jucători vor acționa în funcție de pariul tău (Fold/Renunță, Call/Plătește sau Raise/Crește Miza). Același lucru îl poți face și tu atunci când alt jucător plasează prima dată pariul. Dacă niciun jucător nu face un pariu, atunci poți opta pentru Check/Cărți Verificate, fără să mizezi (în cazul în care un alt jucător pariază, atunci trebuie să mergi pe varianta Call sau Raise).

3. Call / Plătește

Call/Plătește este opțiunea de joc disponibilă atunci când un jucător a pariat/Bet, iar tu plătești suma mizata și rămâi în joc pentru runda următoare, atunci când poți alege să renunți/Fold. Renunțarea/Fold înseamnă că nu vei plasa niciun pariu și vei renunța atât la cărțile din mână, cât și la banii mizați în runda respectivă. O altă opțiune pe care o ai la îndemână este Raise/Crește Miza – acest lucru se întâmplă atunci când un jucător a pariat, iar tu mărești miza pariată de acesta. Atunci când îi vine rândul, jucătorul celălalt va avea dreptul la Call, Raise sau Fold, în funcție de cărțile de care dispune.

Regulile de 2-card/3 card poker și Texas Hold’em explicate

Acestea sunt unele dintre variantele de poker cele mai îndrăgite de jucători, mai ales că pot fi jucate pe site-urile cu jocuri gratis sau în cazinourile online. Iată care sunt regulile după care le poți juca:

Joc de poker

2-card poker

Joc online (conceput de AGS) care se joacă în modul standard (52 de cărți, fără Jokeri sau Wilds) cu mize de 1/5/10/25/50/100 monede. Jucătorul trebuie să plaseze un pariu Ante (opțional se poate plasa un pariu și pe opțiunile 2-Card Bonus/ Card Bonus. Bonusul 2 Card se plătește începând de la o pereche de șeptari, iar bonusul 4-Card numai pentru două perechi sau mai mult (nu se acordă pentru culoare).

 • Plasezi un pariu Ante și opțional mize pe câmpurile de Bonus
 • Se împart cărți, din care sistemul va alege în mod automat pe cele mai bune;
 • Apeși butonul Bet (miză) – care va aceeași cu valoarea mizei Ante sau butonul Fold (renunți la mână);
 • Sunt afișate rezultatele, iar câștigătorul (jucătorul sau dealerul) încasează câștigul;
 • Apeși butonul “Re-Bet” (o nouă rundă cu mize ca în sesiunea de joc anterioară) sau butonul “New Bets” (mize noi).

Dealerul trebuie să aibă cel puțin un Valet pentru a se califica. Perechile sunt cele mai mari valori în joc, iar cartea cea mai mare înseamnă valoarea cea mai mică. Perechea de Ași de inima roșie plătește 20:1 la bonusul 2-Card, iar Chinta Roială plătește 200:1 la bonusul 4-Card.

5-card poker

Este un joc de poker în care obiectivul jucătorului este să aibă mâna cea mai bună după cea de-a doua rundă de pariere (atunci când se arată cărțile și se stabilește câștigătorul).

 • Se poate opta pentru mize Ante (cu valoare predeterminată) sau Blinds (numai primii doi jucători din stânga dealerului plasează mize – Small Blind- miza mică, 50% din valoarea mizei mari și miza mare (Big Blind).
 • După plasarea mizei Ante sau celei Blind, jucătorii primesc 5 cărți întoarse, acum urmând să înceapă rundă de pariere – la mizele Ante, primul care plasează pariul este jucătorul poziționat în stânga dealerului, iar la cele cu Blinds, jucătorul poziționat în stânga jucătorului care a plasat miza mică (Small Blind). În cazul mizelor Ante, primului jucător i se permite să opteze pentru “Check” (nu este obligat să parieze).
 • Imediat ce prima rundă de pariere s-a finalizat, jucătorii pot să schimbe cărțile (între 1-5 cărți, în unele variante existând opțiunea de renunțare la maxim 3 cărți) sau să-și păstreze toate cărțile (Stand Pat).
 • Cea de-a doua rundă de pariere (și ultima) se va derula după specificul stabilit (jucătorii pot să parieze sau să se retragă).
 • Showdown reprezintă momentul în care jucătorii își prezintă cărțile din mână, iar cea mai bună combinație va câștiga runda.

Șansele ca un jucător să aibă chintă roială din prima mână sunt de 0,001%, cele mai mari șanse de a obține o combinație câștigătoare simplă fiind o pereche – 42,30%.

Texas Holdem

Texas Holdem

Una dintre variantele de poker complexe, la care însușirea terminologiei este importantă. Denumirea rundelor poate fi diferită (Fourth Street/Turn, Fifth Street/River) sau prezența unor etape în plus față de alte variante de poker (Preflop). Pentru o mai bună înțelegere a jocului de Texas Hold’em, acesta poate fi împărțit în 3 secțiuni: Pregătirea, Rundele de Pariere și Showdown (etalarea cărților).

 1. Button este denumirea jucătorului care îndeplinește rolul de dealer, rol care se va aloca fiecărui jucător începând cu stânga jucătorului care va avea cartea cu valoarea cea mai mare la extragerea din etapa pregătitoare. Procedura este diferită pe platformele de live casino. Dealerul va îndeplini acest rol, dar ca și cum acțiunile ar aparține jucătorului căruia îi vine rândul ca Button.
 2. Se joacă cu pariuri Blinds – Small și Big Blinds (miza mică va fi plasată de jucătorul poziționat în stânga dealerului, iar miza mare de către jucătorul din partea stânga a jucătorului care a plasat small blid-ul.
 3. Jucătorii primesc două cărți cu față în jos (hole cards) care le sunt destinate doar lor și care vor forma mâna finală de 5 cărți. Cărțile se împart în sensul acelor de ceasornic. Jocul dispune de până la 4 runde de pariere înainte de Showdown. În funcție de varianta de poker cu 5 cărți aleasă va există și o runda Preflop.
 4. Runda Preflop începe după ce jucătorii și-au primit cele 2 cărți hole cards cu jucătorul poziționat în partea stânga a jucătorului care a plasat Big Blind. Jucătorii au la dispoziție cele trei opțiuni – Fold, Call și Raise (se va dubla miza mare – Big Blind – valoarea mizei plasate depinde de tipul de poker ales – No Limit sau Pot Limit). Aceștia își vor exercita pe rând opțiunile până în momentul în care se poate trece la următoarea rundă – Flop.
 5. Etapa Flop înseamnă o carte întoarsă cu față în jos (burn card) și trei cărți pe masă, care sunt poziționate cu față în sus, la vedere (community cards).
 6. Post-Flop este următoarea rundă, în care jucătorii își exercită opțiunile de pariere, cu mențiunea că primul jucător din stânga dealerului va fi cel care va începe runda, acesta având la dispoziție și opțiunea Check. Valoarea pariurilor va fie gala cu cea a Big Blind-ului (în varianta Limit) sau dublul acesteia/suma mai mare (în varianta No-Limit).
 7. Turn este runda în care o nouă carte este întoarsă cu fața în jos (burn card), iar una va fi întoarsă cu fața în sus – numărul cărților cu fața în sus este acum 4. Este momentul pentru o nouă rundă de pariuri (valoarea mizei va fi dublată).
 8. În etapa River se va proceda ca la Turn – o carte întoarsă cu fața în jos (burn card) și una cu fața în sus (pe masă, numărul cărților la vedere este 5). Se va desfășura o nouă rundă de pariere, în condițiile rundei anterioare (miza dublată).
 9. Showdown este runda finală, în care jucătorii vor afla câștigătorul, primul jucător care va prezenta cărțile fiind jucătorul care a pariat în runda River. Dacă nimeni nu a pariat în această rundă, atunci primul care își va etala cărțile este jucătorul cel mai apropiat de stânga dealerului.

Se păstrează regula privind combinațiile câștigătoare de la poker, numai că în cazul în care există doi jucători cu o combinație identică, potul se va împărți între aceștia. Combinația se va forma între cele două cărți hole cards și cele cinci cărți community cards. Jocul de poker este o excelentă modalitate de a-ți valorifica abilitățile de gândire, dar și o opțiune avantajoasă de relaxare!

Cum să câștigi la poker?

Bluf-ul este o opțiune interesantă de folosit pentru a câștiga la poker, numai că nu funcționează de fiecare dată și trebuie să știi să-ți “citești” adversarii. Ceea ce înseamnă că pentru a câștiga trebuie să:

 • Știi cum să-ți valorifici cât mai bine cărțile din mâna (cunoașterea jocului și studierea potențialelor combinații îți vor fi de mare ajutor);
 • Cum să-ți maschezi combinațiile de valoare pentru a-i determina pe ceilalți să crească mizele și pot-ul de pe masă (mizele să aibă aceeași valoare, joacă multe mâini post-flop în aceeași manieră, joacă mâinile bune și rele în același fel);
 • Îți găsești varianta de poker care ți se potrivește cel mai bine (pe care să o testezi jucând gratuit pe site-urile cu poker online);
 • Învață cum să determini probabilitățile de combinații pe baza cărților din mâna (poker-ul nu este un joc de noroc, ci este unul de îndemânare și logică).

Nu îți garantează nimeni câștiguri masive la poker, dar atunci când știi cum să joci, șansele tale de câștig cresc exponențial.

De ce este important să joci poker într-un cazinou online?

Atunci când joci online la cazino o poți face pe multiple platforme, având la dispoziție bonusuri și turnee, fiind posibil să joci chiar la două mese simultan. Spre deosebire de cazinourile terestre unde jucătorul poate fi ușor “luat de val” atunci când pariază, în cele online mizele au valori stabilite și sunt calculate de sistem.

Online dispui de un control mai bun al mizelor și a modului de pariere, nu vei paria în mod necontrolat (jocurile se desfășoară mai lent decât în cazinourile reale) și îți poți ține o evidență a mâinilor jucate (pentru a-ți corecta ulterior eventualele greșeli). Nu în ultimul rând, dacă te plictisești, poți schimba foarte ușor jocul, trecând la baccarat, blackjack, table online sau remi online.

De asemenea, dacă vrei să înveți cum se joacă poker, cel mai ușor o faci cazinourile online. Aici ai parte de tutoriale, statistici, grafice și tot ce ai nevoie. Bineînțeles, fiecare joc de poker îți pune la dispoziție setul de reguli după care funcționează, pentru ca tu să îl poți studia.

Cum să faci un bluf de calitate?

Bluful este o tehnică care trebuie stăpânită bine, uneori presupune un joc agresiv care să îi determine pe ceilalți jucători să creadă că ai cea mai tare combinație și să renunțe să mai crească miza și să îți ofere acces necondiționat la pot.

Alteori constă în înșelarea așteptărilor acestora, prin mizarea pe sume egale, un joc placid și fără să ieși în evidență, iar la final, după ce valoarea pot-ului a crescut, mâna ta să fie una spectaculoasă și să câștige tot. Pentru a reuși un bluf de calitate trebuie să iei în considerare:

 • Dinamica jocului de la masă – în funcție de poziția jucătorilor, de pariurile jucate și gesturile lor vei putea determina momentul ideal pentru bluf;
 • Numărul de jucători de la masă – cu cât sunt mai puțini, cu atât șansele tale sunt mai mari;
 • Cărțile de pe masă – cărțile “aruncate” de ceilalți jucători îți oferă semnale suficiente pentru a-ți da seama care sunt combinațiile posibile din mâna lor;
 • Modul de joc al adversarilor – nu blufa cu jucătorii care cer cărți mereu, dar o poți face împotriva celor care se “aruncă” în repetate rânduri.

Nu uita că bluf-ul depinde și de cărțile din mâna, de tipul de poker pe care îl joci și de valoarea mizei plasate, așa că verifică setul de reguli înainte să joci. Nu merge la cacealma dacă numărul de jucători este prea mare pentru că este posibil ca și alți jucători să blufeze!

Texas Holdem – Cel mai popular joc de poker și diferențele față de alte combinații de poker

Texas Holdem

Așa cum menționăm anterior, tipurile de poker pot fi grupate în cărți la comun, Stud și Draw. Texas Holdem face parte din categoria de poker cu cărțile la comun. Jucătorii primesc un anumit număr de cărți care le sunt destinate (2 cărți întoarse cu fața în jos la Texas). Printre alte reguli poker Texas Holdem se numără faptul că există o rundă de pariere pre-flop, apoi o nouă rundă de pariere, apoi flop-ul, urmat de o nouă rundă de pariere. După aceea urmează River, apoi cea de-a patra rundă de pariere, iar la final Showdown.

La Omaha, de exemplu, îi este oferit jucătorului patru cărți, dintre care două trebuie folosite în combinația finală. Din aceeași categorie face parte și Courchevel, care se joacă în același fel. Diferența este că jucătorii primesc cinci cărți, din care la una vor trebui să renunțe înainte de prima rundă de pariere. Pineapple este un alt tip de poker care se încadrează la categoria poker reguli ca la Texas Holdem. Numai că în acest caz jucătorii primesc trei cărți, la una dintre ele trebuind să renunțe înainte de pre-flop.

La Stud Poker, jucătorii primesc un anumit număr de cărți. Nu sunt cărți pe masă, cu excepția celor împărțite de dealer și care sunt întoarse cu fața în sus. Jucătorii nu vor extrage noi cărți și vor fi nevoiți să își formeze mâinile câștigătoare cu cărțile de pe masă. În ceea ce privește Draw Card Poker, jucătorii pot schimba sau solicita între una și patru cărți. Mai mult decât atât, urmează o nouă rundă de pariere pe baza noilor cărți extrase.

American Poker 2 - video poker

American Poker 2 este un joc din categoria video poker care este foarte antrenant. Jucătorul primește cinci cărți cu fața în jos, care apoi pot fi întoarse și jucătorul poate cere noi cărți și renunță la cele care nu îi convin. Jokerii pot oferi un plus la fiecare dintre combinații. Jocul este disponibil pentru a fi jucat gratis pe site-ul nostru!

Combinații de cărți la poker

Combinații de cărți la poker
 • Nicio carte – în combinație nu se găsește nicio carte identică și nicio suită câștigătoare;
 • Pereche – în combinația de cărți există două cărți identice (combinația care îți oferă câștigul minim);
 • Două Perechi – două cărți identice în combinații duble, adică două perechi cu cărți de același fel;
 • Trei de Același Fel – trei cărți identice, indiferent de valoarea lor;
 • Careu – patru cărți identice;
 • Chintă Simplă – cinci cărți în ordine crescătoare, dar care nu sunt de aceeași culoare;
 • Chintă Regală – cinci cărți în ordine crescătoare, toate de aceeași culoare;
 • Culoare – cinci cărți care au aceeași culoare, dar care nu sunt în ordine crescătoare;
 • Full House – trei cărți de același fel și o pereche;
 • Cinci de Același Fel – patru cărți identice și un joker.

Strategii, tactici și ponturi la poker

Strategii și ponturi la poker
 • Să cunoști mai bine decât dealerul și adversarii ce înseamnă la poker reguli de joc (fiecare tip de poker își are particularitățile sale);
 • Urmărește-ți modul de joc de-a lungul mâinilor jucate și joacă la mesele cu mize mici dacă ești începător;
 • Studiază strategiile și adopta una care să îți ofere câștiguri dese, chiar dacă sunt cu valori mici;
 • Urmărește jucătorii avansați și experimentați de poker și încearcă să îți adaptezi stilul în funcție de tiparele pe care le vei observa la aceștia;
 • Joacă la o singură masă, nu la mai multe în mod simultan, pentru a putea deține controlul asupra jocului;
 • Joacă pe poziție, cu blind-uri mici la început și în limita bugetului stabilit.

Când și cum să joci la turneele de poker?

 1. Turneele online sunt disponibile pentru orice jucător care se înregistrează la cazinou;
 2. Poți intra în turnee cu buy-in gratis sau poți juca la cele de tip free roll cu depuneri mici;
 3. Promoțiile organizate de platformele de poker îți permit să participi la turnee pentru membrii loiali;
 4. Poți opta pentru turnee Sit&Go și la turnee online.

Cazinourile online cu poker din România

Mai jos îți prezentăm o listă de cazinouri online legale în România unde poți să joci poker pe bani reali.

Cazinourile online cu poker din România

Pokerstars

Cea mai puternică platformă de poker, cu turnee de top online și offline pentru orice tip de jucător (începător/experimentat). Programul Stars Rewards oferă acces la premii și recompense personalizate. Primești bonus fără depunere de $30 și free roll-uri de $1000 în fiecare zi. În plus, bonusul de bun venit este de până la $600 (100% din depunere). Pe Pariuri și Jocuri poți vedea ce cod bonus Pokerstars activează promoția.

888 Poker

Una dintre opțiunile de poker din top 3 România. Bonusul de bun venit ajunge până la 3000 Lei (100% din depunere) și sunt organizate diverse promoții. Printre acestea se numără Hand of the Day (premii de 5000 Lei în fiecare zi) și Free Roll-uri de $500,000 (Galaxia de Freeroll-uri). De asemenea, 888 Poker are pentru jucătorii săi un bonus fără depunere de 50 de lei care poate fi jucat la poker.

Unibet

Primești un bonus progresiv de bun venit de până la €200 și un bilet gratis de €10. Accesul la turneul HexaPro îți oferă premii de €100,000. Beneficiezi și de posibilitatea de a participa la diverse alte turnee cu premii cash.

Învață care sunt diversele reguli la poker și profită de toate avantajele oferite de fiecare tip de joc. Alege-ți versiunea de poker care te reprezintă și creează combinații câștigătoare cât mai des. Și nu uita să te bucuri de fiecare mână de poker!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *