România vs Ucraina Cote Pariuri

euro 2024

Echipa națională de fotbal a României va debuta la turneul final al Campionatului European din 2024 pe 17 iunie, la Munchen, într-un meci contra reprezentativei Ucrainei. În acest articol mi-am propus să discut în detaliu despre meciul România – Ucraina de la Euro 2024, să vedem împreună care sunt cele mai interesante cote pariuri România vs Ucraina, dar și să trecem prin cele mai tentante ponturi și pronosticuri pentru acest meci. Te încurajez, ca de fiecare dată, să faci cât mai mult research înainte de a plasa un pariu și sper că acest material reprezintă o bază solidă și de ajutor.

Conform experților, șansele pentru a câștiga partida sunt următoarele:

 • 35%
  România
  3.9
  2.05
  Ucraina
  65%

România vs Ucraina – Cote pariuri, ponturi, pronosticuri, predicții

superbetromânia Româniameci egalMeci Egal ucraina Ucraina
1X23,903,402,05
Golul 1 (X – niciun gol)2,509,001,72
Pauză sau Final2,801,671,75
Draw no Bet (DNB)2,701,45
Ultimul gol2,509,001,72
România vs Ucraina Cote Pariuri: 14.06.2024

Meciul dintre România și Ucraina va avea loc luni, 17 iunie, de la ora 16:00, ora României, în Munchen. ”Tricolorii” vor avea alături câteva zeci de mii de suporteri, toate biletele alocate de UEFA pentru fanii români fiind epuizate imediat ce s-au pus în vânzare. De asemenea, acest meci dintre România și Ucraina va fi cel care va deschide practic Grupa E de la Euro 2024, grupă din care mai fac parte Belgia și Slovacia.

Pentru elevii lui Edward Iordănescu, acest meci România vs Ucraina reprezintă un test important, mai ales că adversarii din jocul programat pe 17 iunie sunt favoriții la calificarea în faza eliminatorie, alături de Belgia. Astfel, un rezultat pozitiv este obligatoriu pentru România dacă naționala vrea să facă un turneu final de ținut minte.

Ce spun cei care iubesc naționala

Pentru că România vs Ucraina va fi cu siguranță un meci de luptă, am cerut părerea unui suporter al naționalei care se pricepe și la fotbal, dar și la luptă.

Ucraina va fi foarte motivată, dar cred cu tărie în tricolori!

Eu unul consider meciul cu Ucraina unul foarte greu, chiar dacă valoric cele două naționale sunt foarte apropiate. Ucrainenii trec acum prin momente destul de grele, din cauza războiului cu Rusia. Cred că acest lucru îi va întări. Îi va face mai hotărâți, mai agresivi. Ca militar, îi înțeleg foarte bine. Vor să demonstreze cu siguranță întregii lumi că nu sunt învinși, că încă au putere de luptă și că pot chiar ei să câștige. Asta îi va motiva foarte puternic. 

E destul de greu să te bați cu o echipă foarte motivată. Dar cred cu tărie că noi, din punct de vedere valoric, nu suntem cu nimic sub naționala Ucrainei. Eu mă aștept ca meciul acesta să fie unul de luptă. Cred că se va marca mult. Dar cu siguranță ambele echipe vor marca

Florin Talpan Colonel de Justiție, Steaua București
florin talpan steaua

Iar acum vom trece la ceea ce îi interesează pe jucători, anume cele mai interesante și tentante ponturi și pariuri pentru România – Ucraina, meci de la Euro 2024.

Cote Pariuri România vs Ucraina: Pauză sau Final X

Pariuri România vs Ucraina: Pauza sau Final Xsuperbet
PsF 1 – România2,80
PsF X – Meci Egal1,67
PsF 2 – Ucraina1,75
România vs Ucraina Cote Pariuri: 14.06.2024

În acest moment sunt tentat să cred că meciul dintre România și Ucraina, de la Euro 2024, are șanse mari să se încheie cu o remiză și primul pont pe care vrea să îl dau se duce în această direcție. De regulă, prima partidă din grupele unui turneu final este una de tatonare și de testare a jucătorilor proprii, obiectivul fiind, mai ales în cazul echipelor de valori apropiate, de a nu pierde. Dacă mergem pe această logică, atât România, cât și Ucraina, vor fi în așteptare și concentrate pe a nu primi gol mai mult decât pe a marca goluri.

Mai mult, la o privire asupra componenței grupei, ambele formații consideră Slovacia ca fiind echipa de bătut, în timp ce jocul cu Belgia este unul în care te gândești că ai putea scoate un punct dacă ai noroc. Astfel se conturează tot mai mult ideea că României și Ucrainei le-ar conveni de minune o remiză în meciul direct de la Munchen.

Iar dacă pentru rezultatul final am mai putea avea rezerve, că totuși se poate face diferența la un moment dat, pentru prima repriză jucată la un turneu final este destul de clar că riscurile asumate vor fi zero, așa că un 0-0 reprezintă un scor probabil pentru România vs Ucraina.

În plus, dacă ne uităm peste amicalele jucate de cele două în amicalele de dinainte de Euro, vedem că nu avem de-a face cu echipe în forme extraordinare. România a terminat la egalitate, 0-0, atât cu Bulgaria, cât și cu Liechtenstein, în timp ce Ucraina a fost învinsă cu 3-1 de Polonia, dar a învins cu 4-0 Moldova.

Pronosticuri România vs Ucraina: Pauză sau Final X – Cotă 1,67 la Superbet

Cote Pariuri România vs Ucraina: Ambele echipe marchează

Pariuri România vs Ucraina: Ambele Echipe Marchează (GG)superbet
Da2,00
Nu1,80
România vs Ucraina Cote Pariuri: 14.06.2024

Un alt pariu interesant și care poate fi încercat este cel pe ambele echipe marchează.

Dacă ne uităm la parcursul din preliminarii, România are o națională care înscrie goluri, deși poate nu am avea această impresie. ”Tricolorii” nu au atacanți de clasă sau mijlocași foarte creativi, însă selecționerul Iordănescu reușește să îi așeze cumva în teren încât aceștia înscriu goluri. Ucraina este cumva în aceeași postură, cele două formații fiind asemănătoare din multe puncte de vedere.

Un alt aspect de luat în seamă este defensiva. Spre deosebire de alte momente din istoria sa, România are acum o națională fragilă în apărare. Portarii ce pot ajunge la Euro fie joacă la echipe slabe, fie sunt rezerve de lux, fundașii sunt în aceeași situație, cu un Drăgușin care face doar antrenamente la Tottenham și cu un veteran ca Burcă eșuat pe final de carieră la o echipă de mâna a doua din Arabia Saudită.

Fragilitatea defensivelor vine în completarea unor atacuri cu potențial și sunt două aspecte ce mă fac să cred că vom avea un joc în care ambele echipe vor reuși să înscrie după ce tracul de început de meci și de turneu final va dispărea.

Dar să ne uităm și la istoricul întâlnirilor dintre cele două naționale:

 • 26 Februarie 2001, Ucraina – România, 0-1
 • 27 Martie 2002, România – Ucraina, 4-1
 • 20 August 2003, Ucraina – România, 0-2
 • 29 Mai 2010, Ucraina – România, 3-2
 • 8 Februarie 2011, România – Ucraina, 2-2
 • 29 Mai 2016, România – Ucraina, 3-4

E adevărat că această statistică include meciuri prea vechi, însă putem vedea că, de obicei, în cele mai multe meciuri dintre cele două se marchează în ambele porți.

Pronosticuri România vs Ucraina: Ambele echipe marchează – Cotă 2,00 la Superbet

Cote Pariuri România vs Ucraina: Cele mai multe goluri în repriza a doua

Pariuri România vs Ucraina: Repriza cu cele mai multe golurisuperbet
Repriza 13,10
Egalitate3,20
Repriza 22,10
România vs Ucraina Cote Pariuri: 14.06.2024

Un pont interesant pentru un pariu pe meciul România – Ucraina de la Euro 2024 este cel pe repriza în care se vor marca mai multe goluri.

Am discutat deja despre cum anticipez că va fi desfășurarea acestui meci, astfel că în această logică este absolut firesc ca în repriza a doua să se înscrie mai mult. Mai ales dacă primul pont din acest material are șanse de concretizare si avem o remiză la pauză, poate chiar una ”albă”.

Cei de la Superbet oferă o cotă interesantă pentru un pariu pe cele mai multe goluri în repriza secundă, dar și aici observ că este vorba despre o cotă mai mică decât pariurile pe nu se marchează deloc sau mai multe goluri în prima repriză, și casele mari de pariuri, prin specialiștii lor, anticipând exact ceea ce discutăm noi.

Predicții România vs Ucraina: Cele mai multe goluri în repriza a doua – Cotă 2,10 la Superbet

Cote Pariuri România vs Ucraina: Ucraina înscrie primul gol

Pariuri România vs Ucraina: Golul 1superbet
România2,50
Niciun Gol9,00
Ucraina1,72
România vs Ucraina Cote Pariuri: 14.06.2024

Mai departe, meciul acesta dintre România și Ucraina de la Euro 2024 îl văd ca pe unul în care elevii lui Iordănescu vor fi reactivi mai mult decât proactivi. Nu văd România ca fiind echipa cu inițiativă, ci mai mult ca o formație care se pliază și se adaptează la ce face adversarul.

Dacă adversarul este mulțumit cu egalul și nu pune probleme, atunci nici România nu pune probleme. Dacă adversarul presează și înscrie, atunci și ”tricolorii” vor face același lucru. Ori o astfel de reactivitate care vine pe fondul unui lot cu jucători slabi mai ales în defensivă mă face să cred că reprezentativa Ucrainei va fi cea care va deschide scorul în meciul cu România de la Campionatul European din 2024.

Predicții România vs Ucraina: Ucraina înscrie primul gol – Cotă 1,72 la Superbet

Cote Pariuri România vs Ucraina: Sub 2,5 goluri în meci

Pariuri România vs Ucraina: Total Golurisuperbet
sub 0,58,00
sub 1,53,00
sub 2,51,65
sub 3,51,25
sub 4,51,08
peste 0,51,08
peste 1,51,40
peste 2,52,25
peste 3,54,00
peste 4,58,00
România vs Ucraina Cote Pariuri: 14.06.2024

Am ajuns și la ultimul pont din lista de predicții și pronosticuri pe acest meci dintre România și Ucraina de la Euro 2024 și am ales să mergem în continuare pe risc minim pentru că știu că este o partidă interesantă atât pentru microbiști, cât și pentru jucătorii de la pariuri, iar tentația de a găsi cote ridicate este mare. Prin urmare, ultima recomandare pe România vs Ucraina este pe total goluri în meci, și am ales aici sub 2,5 goluri.

Dacă Ucraina este cea care deschide scorul în repriza secundă și dacă România reușește să egaleze, nu văd cum vreuna dintre echipe ar forța apoi și golul al doilea. Ucrainenii ar fi mulțumiți că au încercat și că pot scoate punct dintr-un joc dificil, în timp ce românii ar considera un egal cu revenire în fața Ucrainei o victorie.

Aspectele de mai sus mă fac să cred și că nu se va marca mai mult de două goluri, mai ales în acest scenariu pentru meci, de unde și recomandarea mea de sub 2,5 goluri.

Pronosticuri România vs Ucraina: Sub 2,5 goluri în meci – Cotă 1,65 la Superbet

Încheiem lista noastră de ponturi, predicții și pronosticuri pentru meciul România vs Ucraina, de la Euro 2024, cu sfatul ca tu să joci doar la cele mai bune case de pariuri online legale în România. Alegând să joci la aceste agenții de pariuri, tu te vei asigura că nu vei fi înșelat și că îți vei putea retrage liniștit banii câștigați. De asemenea, doar la aceste case de pariuri sportive vei găsi pentru meciul de fotbal România vs Ucraina cote pariuri de top.

Tot ce trebuie să știi despre meciul România vs Ucraina, 17 Iunie, Euro 2024

Partida dintre naționalele României și Ucrainei de la Euro 2024 se va juca luni, 17 iunie, de la ora 16:00, ora României. Va fi primul meci din Grupa E de la turneul final găzduit de Germania, grupă din care mai fac parte naționalele Belgiei și Slovaciei, care se vor înfrunta în meci direct trei ore mai târziu. Duelul dintre România și Ucraina este programat la Munchen, pe Allianz Arena, stadionul celor de la Bayern ce are o capacitate de 70,000 de locuri pentru meciurile internaționale.

românia

Se anunță deja un meci cu casa închisă, peste 20,000 dintre spectatori urmând a fi fani ai României.

Este de așteptat ca selecționerul Iordănescu să folosească cea mai bună formulă de echipă pe care o poate alinia, dar și una ușor mai defensivă având obiectivul clar de a nu pierde primul meci de la Euro 2024. Va fi interesant de urmărit cum vor răspunde jucătorii indicațiilor de pe margine, primul meci de la un turneu final fiind de regulă și unul în care se caută ritmul de joc.

Statistica confruntărilor directe dintre România și Ucraina ne arată că au avut loc până acum șase meciuri, toate amicale, cele două formații împărțind victoriile în mod egal. Românii au câștigat primele trei întâlniri, iar ucrainienii pe următoarele trei. Meciul de la Campionatul European va fi primul oficial, în cadrul unei competiții recunoscută de FIFA și de UEFA.

Loturile pentru turneul final nu au fost încă anunțate de cei doi selecționeri, astfel că în acest moment vom prezenta loturile folosite de naționale la ultimele partide disputate, cele din luna martie 2024.

Lotul României pentru Euro 2024

Selecționerul Edi Iordănescu se va baza la Campionatul European din acest an pe următorul lot de jucători:

 • PORTARI: Florin Niță (Gaziantep | Turcia, 20/0), Horațiu Moldovan (Atletico Madrid | Spania, 10/0), Ștefan Târnovanu (FCSB, 1/0)
 • FUNDAȘI: Andrei Rațiu (Rayo Vallecano | Spania, 16/1), Vasile Mogoș (CFR Cluj, 5/0), Radu Drăgușin (Tottenham | Anglia, 15/0), Bogdan Racovițan (Rakow | Polonia, 1/0), Adrian Rus (Pafos | Cipru, 19/1), Ionuț Nedelcearu (Palermo | Italia, 26/2), Andrei Burcă (Al-Okhdood | Arabia Saudită, 27/1), Nicușor Bancu (Universitatea Craiova, 34/2)
 • MIJLOCAȘI: Deian Sorescu (Gaziantep | Turcia, 16/0), Marius Marin (Pisa | Italia, 16/0), Alexandru Cicâldău (Konyaspor | Turcia, 36/4), Răzvan Marin (Empoli | Italia, 54/3), Nicolae Stanciu (Damac | Arabia Saudită, 68/14), Adrian Șut (FCSB, 1/0), Darius Olaru (FCSB, 16/0), Dennis Man (Parma | Italia, 22/7), Valentin Mihăilă (Parma | Italia, 19/4), Ianis Hagi (Deportivo Alaves | Spania, 33/5), Florinel Coman (FCSB, 13/1)
 • ATACANȚI: Denis Drăguș (Gaziantep | Turcia, 9/2), George Pușcaș (Bari | Italia, 41/11), Denis Alibec (Muaither | Qatar, 37/5), Daniel Bîrligea (CFR Cluj, 1/0)

Lotul Ucrainei pentru Euro 2024

Serhiy Rebrov, fostul jucător al celor de la Dynamo Kiev și Tottenenham Hotspur, e selecționerul Ucrainei. Acesta se va baza la EURO 2024 pe următorii jucători:

ucraina

Portari: Bushchan (Dinamo Kiev), Trubin (Benfica), Lunin (Real Madrid);
Fundaşi: Matviyenko (Shakhtar), Konoplya (Shakhtar), Bondar (Shakhtar), Tymchyk (Dinamo Kiev), Mykolenko (Everton), Zabarnyi (Bournemouth), Svatok (Dnipro), Talovyerov (LASK), Mykhailichenko (Polissya Zhytomyr);
Mijlocaşi: Yarmolenko (Dinamo Kiev), Shaparenko (Dinamo Kiev), Brazhko (Dinamo Kiev), Stepanenko (Shakhtar), Zubkov (Shakhtar), Sudakov (Shakhtar), Zinchenko (Arsenal), Tsygankov (Girona), Mudryk (Chelsea), Malinovsky (Genoa), Sydorchuk (Westerlo);
Atacanți: Dovbyk (Girona), Yaremchuk (Valencia), Vanat (Dinamo Kiev)

Grupa E
Echipa MJ V E I
G
Golaveraj
P
Pct.
1 România -:- -:- -:- 0 0 0 0 0 0
2 Ucraina -:- -:- -:- 0 0 0 0 0 0
3 Belgia -:- -:- -:- 0 0 0 0 0 0
4 Slovacia -:- -:- -:- 0 0 0 0 0 0

România vs Ucraina Istoric întâlniri 

România și Ucraina nu s-au întâlnit până acum în niciun meci oficial. S-au întâlnit însă de 6 ori în meciuri amicale, rezultatele fiind 3 victorii ale României și 3 ale Ucrainei:

 • 26 Februarie 2001, Ucraina – România, 0-1
 • 27 Martie 2002, România – Ucraina, 4-1
 • 20 August 2003, Ucraina – România, 0-2
 • 29 Mai 2010, Ucraina – România, 3-2
 • 8 Februarie 2011, România – Ucraina, 2-2 (2-4, după loviturile de departajare)
 • 29 Mai 2016, România – Ucraina, 3-4

Cum ultimul meci jucat între cele două a avut loc acum 8 ani, putem spune că statistica de mai sus este poate mai puțin importantă. De altfel, ea e relevantă doar în ceea ce privește evoluția fotbalului în cele două țări. În timp ce nivelul fotbalului a scăzut în România, el a crescut în Ucraina, acesta fiind și motivul pentru care, așa cum se și vede, ucrainenii au reușit să egaleze cele 3 înfrângeri obținute în fața României în perioada 2001-2003.

Bineînțeles, această informație s-ar putea să nu fie neapărat foarte relevantă pentru Euro 2024. Și asta deoarece fotbalul ucrainean nu a putut în niciun caz să evolueze în ultimii ani, din cauza războiului cu Rusia. Ba chiar ne putem aștepta ca el să fi făcut un pas înapoi, chiar dacă Ucraina are câțiva jucători buni, care joacă la echipe vestice.

În ecuația meciului România – Ucraina, războiul dintre Ucraina și Rusia e o necunoscută uriașă. Tind să spun că el ne oferă nouă un avantaj însă nu putem să știm cum se vor mobiliza jucătorii ucraineni. E posibil ca aceștia să încerce să se autodepășească, fix pentru a le oferi o mână de ajutor celor de acasă, care trec prin momente teribile.

Unde poți face pariuri cu cote mărite și bonus la România vs Ucraina

Suntem pe final de material și dacă ai ajuns până aici este clar că te interesează să pui cel puțin un pariu pe meciul dintre România și Ucraina, de la Euro 2024. Iar dacă vrei să pariezi pe acest joc trebuie să îți spun că  una dintre cele mai importante recomandări este aceea de a căuta și de a profita de orice avantaj pe care îl poți obține de la platformele de betting.

Unul dintre aceste avantaje este reprezentat de pariurile cu cotă mărită. Dacă nu știi despre ce este vorba, pariurile cu cotă mărită sunt pariuri normale pe care casele de pariuri oferă cote mai mari decât în mod obșnuit pentru a atrage jucătorii, iar de regulă aceste pariuri sunt oferite la evenimentele ce au potenția de a atrage mulți potențiali jucători.

În mod normal, cele mai importante case de pariuri din România, așa cum sunt, de exemplu, Superbet, Betano sau Winbet, au constant în ofertele lor pariuri cu cotă mărită și este de așteptat ca acestea să fie oferite și cu ocazia meciului dintre România și Ucraina, de la Euro 2024.

Rămâne doar ca tu să cauți aceste pariuri cu cotă mărită în ofertele platformelor de pariuri online și să profiți de ele pentru că nu sunt altceva decât modalități suplimentare de a-ți crește profitul.

 1. SUPERBET
  5/5
  Bonus de Bun Venit
  500 lei
  Cod Bonus Superbet
  Alte avantaje
  • Marjă la pariuri pe Euro 2024: 4,90%
  • Gamă largă de pariuri sportive
  • Posibilitatea de a paria pe meciuri cu mult timp înainte
  • Live Streaming
  • Promoții cu cote cu marjă 0%
 2. BETANO
  4.9/5
  Bonus de Bun Venit
  500 lei
  Cod Promoțional Betano
  Alte avantaje
  • Marjă la pariuri pe Euro 2024: 5,11%
  • Live Streaming
  • Gamă largă de pariuri sportive
  • Bonus progresiv la pariuri
  • Bet Builder
  • Posibilitatea de a paria pe meciuri cu mult timp înainte
 3. WINBET
  4.7/5
  Bonus de Bun Venit
  180 lei
  Cod Bonus Winbet
  Alte avantaje
  • Marjă la pariuri pe Euro 2024: 9,09%
  • Bonus fără depunere la pariuri
  • Bonus fără rulaj
  • Cote mărite

Superbet, Winbet și Betano sunt printre cele mai bune case de pariuri din România. E puțin probabil să găsești altundeva la meciul de fotbal România vs Ucraina cote pariuri mai bune.

Cine transmite meciul România vs Ucraina

Partida dintre România și Ucraina, de la Campionatul European din 2024, va fi transmisă în direct în România pe postul ProTV. Cel mai important post TV din țară, ProTV va televiza toate meciurile ”tricolorilor” de la turneul final și majoritatea meciurilor de la Euro.

Postul TV și Federația Română de Fotbal au pregătit deja un imn al României pentru Euro 2024 și au lansat o campanie de promovare a participării la turneul final în care sunt implicate mai multe persoane cunoscute.

Echipa de comentatori a ProTV pentru acest turneu final este formată din Mihai Dedu, Ion Alexandru, Cristian Pintea și Andrei Grecu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *