Ce Înseamnă 1X, X2 și 12 la Pariuri Șansă Dublă

Pariurile cu șansă dublă sunt unele dintre cele mai populare pariuri sportive deoarece maximizează șansele de câștig ale jucătorilor. Un pariu cu șansă dublă îți dă două șanse din trei de a câștiga, astfel că ele sunt preferate de mulți dintre jucătorii care nu vor să își asume riscuri mari. În acest material vom discuta despre ce înseamnă 12 la pariuri șansă dublă, ce înseamnă X2 la pariuri, ce înseamnă 1X la pariuri și cum poți găsi cele mai bune oferte pentru acest tip de pariu.

Unde poți să faci cele mai bune pariuri șansă dublă

 • SUPERBET
  4.9
  500 de lei bonus de bun venit
  • Bonusul se acordă la primele 3 depuneri
  • Prima depunere trebuie să fie de 50 lei
  • Celelalte depuneri trebuie să fie de cel puțin 20 lei
  • Valabilitate 7 zile de la activare
  • Cotă minimă pariu single 1,60
  • Cotă minimă pariu acumulator 2,50
 • DON.RO
  4.85
  500 de lei bonus de bun venit
  • 100% din depunere până la 500 lei
  • La pariuri single, cota minimă acceptată este 2,00
  • Rulaj 6X
  • Rulajul trebuie îndeplinit în 30 de zile
  • Depunere minimă 100 lei
 • WINBET
  4.6
  180 lei bonus de bun venit
  • Bonus fără depunere – 20 lei la pariuri
  • Bonus de bun venit la primele 3 depuneri
  • Depunere minimă 30 de lei
  • Bonusul de bun venit poate fi jucat doar pe bilete acumulator
  • Câștigul maxim ce poate fi obținut cu bonusul de bun venit e 10.000 lei

Poate ai văzut la Superbet, Winbet sau Don.ro opțiunile 12, 1X și X2 și te-ai întrebat ce înseamnă șansă dublă. Ei bine, este vorba despre pariuri care au o șansă mare de concretizare datorită modului în care sunt construite, oferind jucătorului două șanse din trei.

Pariurile cu șansă dublă se regăsesc în ofertele tuturor platfomerlor de betting, astfel că avantajul jucătorilor vine din identificarea celor mai bune oferte și de a profita de acestea. Iar pentru identificarea celor mai bune oferte vom folosi câteva dintre strategiile deja cunoscute și despre care am mai discutat și în cazul altor tipuri de pariuri.

În primul rând, trebuie să ne uităm la cotele oferite de casele de pariuri online. Nu întâmplător am început cu întrebarea ce înseamnă șansă dublă la Superbet, Winbet sau Don.ro pentru că din analiza noastră reiese faptul că sunt unele dintre cele mai atractive platforme din perspectiva cotelor pentru acest tip de pariuri sportive.

După ce am identificat cotele care ne avantajează, trebuie să ne uităm la bonusuri pentru pariuri cu șansă dublă. Fie că vorbim despre bonusuri fără depunere, pariuri gratis sau bonusuri în funcție de sumele primelor depuneri, toate acestea reprezintă avantaje pe care trebuie să le folosești atunci când alegi să faci un pariu cu șansă dublă. Nu în ultimul rând, trebuie să verifici platformele caselor de pariuri, să te asiguri că ai înțeles cum funcționează meniul și că vei face pariul pe care ți-l dorești, ușurința de utilizare fiind un criteriu important pentru experiența jucătorului.

Ce înseamnă șansă dublă la pariuri?

Dacă nu știi ce înseamnă șansă dublă sau pariuri cu șansă dublă, ei bine sunt acele pariuri care îi permit jucătorului să acopere două dintre cele trei posibile rezultate ale unui meci. Din acest motiv ele sunt căutate de pariorii care nu vor să își asume riscuri foarte, ci, dimpotrivă, să își maximizeze șansele de câștig.

Ce înseamnă 1X la pariuri

Dacă te-ai uitat măcar o dată în oferta unei platforme de pariuri online, cu siguranță ai văzut această opțiune și te-ai întrebat ce înseamnă 1X la pariuri. Ei bine, explicația este foarte simplă. Dacă 1, X, 2 acoperă rezultatele posibile ale unui meci, adică victorie, remiză sau înfrângere, pariul cu șansă dublă 1X acoperă două dintre aceste trei rezultate, adică victorie și remiză. Asta înseamnă că vei câștiga un pariu de tipul acesta dacă meciul pe care ai pariat se încheie cu victoria gazdelor sau cu un egal.

Ce înseamnă X2 la pariuri

Similar cu pariul 1X, un pariu cu șansă dublă X2 acoperă două dintre cele trei rezultate ale meciului, anume remiza sau victoria oaspeților. Astfel, vei câștiga un astfel de pariu dacă echipa gazdă nu câștigă partida pe care ai pariat.

Ce înseamnă 12 la pariuri

Un pariu cu șansă dublă 12 înseamnă că una dintre cele două echipe care se înfruntă va câștiga meciul. Pe parior nu îl interesează cine se impune, ci doar ca partida să nu se încheie la egalitate.

De ce ar trebui să faci pariuri șansă dublă

Așa cum am văzut până acum, pariurile cu șansă dublă sunt atractive dacă vrei să îți maximizezi șansele de câștig. Reversul medaliei este acela că un pariu cu șansă dublă va avea o cotă considerabil mai mică decât un pariu normal de tipul 1, X, 2.

Ar trebui să te gândești la pariurile cu șansă dublă dacă ești un jucător care nu se uită spre câștigul maxim pe care îl poate obține, ci spre șansele de concretizare ale unui pariu, Cu 66% șanse de reușită, statistic vorbind, pariul cu șansă dublă este unul dintre cele mai sigure pentru jucători.

Cotele mai mici și șansele mai mari de succes fac din acest tip de pariu unul preferat de jucători pentru pariurile combinate pe mai multe evenimente. Practic, având aceleași șanse mari de câștig ale pariului cu șansă dublă, dar optând pentru mai multe evenimente pe același bilet, poți obține o cotă atractivă care are un grad ridicat de concretizare.

Pe ce sporturi poți să faci pariuri șansă dublă

Pariurile cu șansă dublă sunt perfecte pentru sporturile de echipă. Fără îndoială, dacă te-ai uitat prin oferta la fotbal a celor de la Superbet, de exemplu, pe lângă obișnuitele pariuri 1, X și 2, ai văzut și pariuri șansă dublă, cu ale lor 1X, X2 și 12, care acum știi ce înseamnă. Ei bine, pe lângă popularul fotbal, mai poți face pariuri cu șansă dublă la sporturi precum:

 • handbal
 • rugby
 • hochei
 • baschet

Acolo unde există meciuri care se pot termina la egalitate, putem face pariu cu șansă dublă. Sporturile individuale, care de regulă sunt de tipul turneu eliminatoriu și se încheie cu victorie sau înfrângere, nu sunt disponibile pentru acest tip de pariu pentru că nu avem varianta remizei. Dar un sport precum boxul profesionist, de exemplu, poate fi ales pentru un pariu cu șansă dublă chiar dacă acolo remizele apar mai rar.

Ponturi și sfaturi pentru cum să faci pariuri șansă dublă

Atunci când îți stabilești strategia de pariere sunt două căi importante pe care trebuie să le analizezi. Prima este cea generală, valabilă pentru majoritatea pariurilor sportive, iar cea de-a doua este specifică pe tipul de pariu ales.

În general, trebuie să faci cercetare înainte de fiecare pariu pentru a fi sigur că ai toate informațiile necesare. Trebuie analizați combatanții, fie că sunt echipe sau sportivi individuali, trebuie urmărită forma recentă, trebuie căutate noutățile de ultimă oră din rândul celor două tabere. 

Pentru pariurile cu șansă dublă, strategiile sunt destul de simple, ceea ce le face cu atât mai populare:

 • Dacă sunt meciuri cu o favorită destul de clară, atunci trebuie să mergi pe un pariul 1X sau X2, acoperind astfel un egal accidental.
 • Dacă sunt echipe care marchează mult, de exemplu, atunci te-ai putea orienta spre un pariul 12, golurile multe rezultând de puține ori în remize.
 • Dacă sunt meciuri care se anunță foarte echilibrate, ar trebui să ai în vedere varianta remizei și apoi să alegi echipa gazdă, deci 1X.

Un alt pont important este să folosești funcția de pariuri live. Urmărind un joc pe o platformă de betting și observând cum evoluează meciul ai parte de o analiză ”la cald” a ostilităților și, astfel, îți crești și mai mult șansele de câștig.

Trebuie însă să ai tot timpul în vedere faptul că pariurile cu șansă dublă nu sunt pariuri 100% sigure. În sport apar surprize, unele chiar foarte mari, și nu este niciodată exclus ca și un pariu care pare imposibil de ratat să nu iasă. De aceea trebuie să pariezi întotdeauna sumele pe care îți permiți să le pierzi. Folosind ponturile de mai sus și din celelalte materiale îți poți crește însă șansele de reușită.

FAQ

Ce înseamnă șansă dublă?

Șansa dublă, așa cum îi spune și numele, reprezintă o șansă de concretizare a unui pariu de două ori mai mare.

Ce înseamnă pariu cu șansă dublă

În acest caz, vorbim despre un pariu simplu și popular, în care jucătorul are două șanse din trei de câștig.

Ce înseamnă 12 la pariuri?

Poate l-ai văzut în oferta unor case populare de pariuri precum Superbet și te-ai întrebat ce înseamnă 12 la pariuri de tip șansă dublă. Ei bine, acesta este un pariu care va fi câștigat dacă oricare dintre cele două echipe se va impune, adică dacă meciul nu se va termina la egalitate.

Ce înseamnă X2 la pariuri?

Dacă l-ai văzut în oferta caselor de pariuri precum Superbet, poate că te-ai întrebat ce înseamnă X2 la pariuri de tip șansă dublă. Acesta este un pariu pe care îl câștigi dacă echipa oaspete nu pierde, adică dacă meciul se termină fie egal, fie cu victoria vizitatorilor.

Ce înseamnă 1X la pariuri?

Dacă te-ai uitat în oferta Superbet, cu siguranță te-ai întrebat ce înseamnă 1X la pariuri șansă dublă. Acesta este un pariu pe care îl câștigi dacă echipa gazdă nu pierde, adică fie dacă gazdele se impun, fie dacă meciul se termină la egalitate.

Pe ce sporturi poți face pariuri cu șansă dublă?

De regulă, poți face pariuri șansă dublă pe sporturile individuale sau de echipă unde au loc meciuri care se pot termina cu victoria gazdelor, cu victoria oaspeților sau la egalitate.

Cum să pariez cu șansă dublă?

Ca să poți face pariuri șansă dublă trebuie să ai cont pe o platformă de pariuri sau pe mai multe și să selectezi din oferta evenimentului vizat pariurile de tipul 12, 1X sau X2.

De ce sa fac pariuri cu șansă dublă?

Așa cum le spune numele, sunt pariuri cu șanse mari de concretizare, ce pot fi folosite atât de jucătorii care nu vor să își asume riscuri foarte mari, cât și de către cei care vor să aibă bilete combinate pe mai multe evenimente.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *