Cote Pariuri Eurovision 2023

eurovision
Cote Pariuri Eurovision 2023

Recomandarea noastră pentru acest sezon al Eurovision este să pariezi pe Ucraina. Tvorchi și piesa sa, Heart of Steel, au un mare avantaj datorită simpatiei pe care lumea o are în aceste momente pentru ceea ce se întâmplă în Ucraina. Acest lucru a contat anul trecut și foarte probabil va conta și în acest an.

Foarte important, Ucraina are o cotă de 11,00 la Betano ca să câștige Eurovision 2023. Este o cotă excelentă, pentru un pariu care are mari șanse să fie verde. Nu uita, Ucraina este a treia favorită la câștigarea Eurovision 2023.

Concursul Muzical Eurovision este o competiție foarte îndrăgită de iubitorii muzicii, care are loc în fiecare an. Ce probabil că nu știați e faptul că și pariorii iubesc acest concurs. În fiecare an, aceștia pun foarte multe pariuri pe Eurovision, încercând să ghicească câștigătorul și să obțină un profit din cunoștințele lor muzicale. Din acest motiv, am decis să venim în ajutorul vostru cu un articol în care să aflați cele mai bune cote pariuri Eurovision 2023, ce favoriți există în acest an sau ce șanse are echipa care reprezintă România.

Trebuie să spunem de la început că Eurovision este unul dintre cele mai imprevizibile concursuri de pe planetă. Din acest motiv, dacă vreți să faceți pariuri pe Eurovision 2023, trebuie înainte de toate să adunați cât mai multe informații relevante. Veți găsi cote la pariuri pe Eurovision 2023, informații despre favoriți, best odds și multe altele pe site-urile acelor case de pariuri de top legale în România. Ca de fiecare dată, recomandarea noastră este să pariați doar la aceste case de pariuri.

Cote pariuri Eurovision 2023 – favoriți la câștigarea concursului

ȚarăArtist/CântecCotăPariază
suedia Suedia Loreen / Tattoo1,44Pariază la Winbet →
finlanda Finlanda Käärijä / Cha Cha Cha3,70Pariază la Betano →
ucraina Ucraina Tvorchi / Heart of Steel11,00Pariază la Betano →
norvegia Norvegia Alessandra / Queen of Kings17,00Pariază la Winbet →
austria AustriaTeya și Selena / Who the Hell is Edgar?51,00Pariază la Winbet →
spania Spania Blanca Paloma / Eaea15,00Pariază la Winbet →
marea britanie Marea Britanie Mae Muller / I Wrote a Song40,00Pariază la Betano →
cehia CehiaVesna / My Sister’s Crown70,00Pariază la Betano →
israel IsraelNoa Kirel / Unicorn15,00Pariază la Winbet →
franța FranțaLa Zarra / Évidemment15,00Pariază la Winbet →
Cote pariuri Eurovision 2023 actualizate: 12.05.2023

Conform experților de la cele mai renumite case de pariuri din lume, primii 5 favoriți la câștigarea Eurovision 2023 sunt: Suedia, Finlanda, Ucraina, Norvegia și Marea Britanie. Surprinzător este însă faptul că Marea Britanie nu este considerată a fi între primii 5 favoriți, de către Betano, care îi oferă o cotă foarte mare, de 30,00.

Bineînțeles, case de pariuri diferite oferă cote diferite. Pentru pariori, acesta este un aspect important. Însă criteriul best odds nu trebuie să fie singurul care să determine casa de pariuri pe care o alegeți ca să pariați pe Eurovision 2023.

Despre artiștii favoriți la câștigarea Eurovision 2023

Cum am spus deja, casele de pariuri s-au pus de acord în ceea ce privește principalii 5 favoriți la câștigarea Eurovision 2023. Aceștia sunt: Suedia, Finlanda, Ucraina, Norvegia, Marea Britanie.

Iată ce trebuie să știți despre aceștia, înainte de a face pariuri pe câștigătorul Eurovision 2023.

Suedia

suedia

A doua cea mai de succes țară din istoria Eurovision, Suedia va fi reprezentată la ediția din 2023 de Loreen, cu melodia sa, Tattoo. Suedia a câștigat Eurovision de 6 ori, fiind întrecută doar de Irlanda, cu 7 titluri.

În ceea ce o privește pe artistă, Loreen este o cântăreață suedeză cu origini marocane, fiind crescută într-o familie de musulmani liberali. Diversitatea reprezintă mereu un plus la Eurovision. Dacă vrei să faci pariuri pe Eurovision 2023, ar trebui să ții cont de toate avantajele artistei suedeze. De asemenea, melodia Tattoo ocupă în acest moment prima poziție în topurile din Suedia.

Eurovision 2023 Pariuri: Conform experților de la casele de pariuri, șansele ca Suedia să câștige Eurovision 2023 sunt 40%. Vorbim despre șanse mai mari decât cele pe care le-a avut Ucraina, ca să câștige Eurovision 2022. Experții caselor de pariuri i-au dat Ucrainei anul trecut 32% șanse de victorie.

Finlanda

finlanda

Finlanda este poate surpriza oferită de specialiștii de la casele de pariuri pentru Eurovision 2023. Țara nordică a participat la Eurovision de 55 de ori până acum, reușind să câștige concursul o singură dată, în 2006. Rapperul Jere Pöyhönen, cunoscut sub numele de scenă Käärijä, va reprezenta Finlanda în acest an.

La Eurovision 2023, Käärijä va cânta piesa ”Cha Cha Cha”. Melodia a câștigat selecția națională pentru a reprezenta Finlanda cu 539 de puncte, la o distanță de 387 puncte de următoarea clasată. Conform artistului în vârstă de 29 de ani, victoria la o distanță atât de mare se datorează unicității piesei.

Eurovision 2023 Pariuri: Conform experților de la casele de pariuri, șansele ca Finlanda să câștige Eurovision 2023 sunt 15%.

Ucraina

ucraina

Ucraina a câștigat Eurovision 2022. A fost a treia victorie a acestei țări la Eurovision, care a mai câștigat trofeul în 2004 și 2016. După ce a fost invadată de Rusia, Ucraina a avut parte de un val mare de simpatie din partea europenilor. Acesta a fost un avantaj la Eurovision 2022 și nu e exclus să fie un avantaj și la Eurovision 2023.

Anul acesta, Ucraina va intra direct în finala Eurovision 2023. Va fi reprezentată de formația Tvorchi, cu melodia ”Heart of Steel”. Aceasta este formată din Andrii Viktorovych Hutsuliak și Jimoh Augustus Kehinde, născut în Nigeria. Melodia ”Heart of Steel” are ca sursă de inspirație armata ucraineană, care își apără țara împotriva invadatorilor ruși, și încearcă să avertizeze lumea în ceea ce privește pericolul unui război nuclear.

Acestea reprezintă câteva avantaje importante ale Ucrainei la Eurovision 2023. Nu este exclus ca ucrainenii să câștige concursul din nou și în acest an.

Eurovision 2023 Pariuri: Conform experților de la casele de pariuri, șansele ca Ucraina să câștige Eurovision 2023 sunt de 13%. Îți recomandăm însă să fii atent la Tvorchi. Cota de 8,00 este una foarte bună și, așa cum am zis, există șanse destul de bune ca Ucraina să câștige ediția din acest an a Eurovision.

Norvegia

norvegia

Norvegia a participat la Eurovision de 61 de ori până acum. A câștigat concursul de 3 ori, ultima dată în 2009. Poate fi considerată așadar o veterană și nu e surprinzător că ocupă un loc între favoriții la câștigarea ediției din acest an.

Norvegienii vor fi reprezentați în acest an de Alessandra, o cântăreață norvegiană cu origini italiene. La Eurovision 2023, ea va cânta piesa ”Queen of Kings”. Melodia, care este despre puterea femeilor, ocupă primul loc în topurile din Norvegia în acest moment.

Eurovision 2023 Pariuri: Conform experților de la casele de pariuri, șansele ca Norvegia să câștige Eurovision 2023 sunt 4%.

Marea Britanie

marea britanie

Cu 5 titluri Eurovision în palmares, Marea Britanie este una din țările care își propune să câștige fiecare ediție. Totuși, britanicii nu au mai câștigat din 1997. Acest lucru o va ambiționa dar va pune și un anumit grad de presiune pe Holly Mae Muller, artista care va reprezenta Marea Britanie la Eurovision 2023.

Mae Muller are parte de un avantaj de care nu beneficiază și ceilalți concurenți. Practic, joacă pe teren propriu. Aceasta va participa la concurs cu piesa ”I Wrote a Song”. Lansată în Marea Britanie în data de 9 martie, aceasta a intrat încă din prima săptămână pe poziția a treia în Official Big Top 40.

Eurovision 2023 Pariuri: Conform experților de la casele de pariuri, șansele ca Marea Britanie să câștige Eurovision 2023 sunt 3%. Vorbim de șanse mai mari decât cele ale Spanie sau Austriei, care la casele de pariuri din România au cote mai mici ca Marea Britanie. Asta înseamnă că agențiile din România le văd pe ele cu șanse mai mari de a câștigat decât Marea Britanie. Drept urmare, Marea Britanie a primit o cotă de 30,00 la Betano. Este o cotă excelentă pentru o echipă din top 5, cotă care i-ar putea aduce unui parior un profit frumos la pariuri, dacă Marea Britanie va câștiga Eurovision 2023. Avantajul oferit de faptul că concursul are loc la Liverpool nu trebuie ignorat.

Ce șanse are România să câștige Eurovision 2023

românia

Iubitorii de pariuri din țara noastră, care sunt și patrioți, sunt cu siguranță foarte mulțumiți de ce cote a primit România pentru a câștiga Eurovision 2023. Acestea sunt foarte mari. E adevărat că o cotă mare îți poate aduce un profit considerabil, însă în același timp, din păcate, o cotă mare arată și că șansele de câștig a țării pe care vrei să pariezi sunt mici.

România va fi reprezentată la Liverpool de către Theodor Andrei, artist originar din București, care va cânta piesa „D.G.T. (Off and On)”. Acesta s-a făcut cunoscut prin participarea la Vocea României Junior, varianta pentru copii a faimoasei The Voice. Acolo, a ajuns în semifinale. Pe data de 11 februarie 2023, Theodor a participat la Selecția Națională cu melodia „D.G.T. (Off and On)”, împreună cu alți 11 participanți, reușind să strângă cele mai multe voturi.

Conform experților de la casele de pariuri, șansele ca România să câștige Eurovision 2023 sunt sub 1%.

Hai România!

Unde să faci pariuri pe Eurovision 2023

ȚarăArtist/CântecwinbetBetanomr bit
suedia Suedia Loreen / Tattoo1,441,401,43
finlanda Finlanda Käärijä / Cha Cha Cha3,503,703,55
ucraina Ucraina Tvorchi / Heart of Steel9,0011,009,00
norvegia Norvegia Alessandra / Queen of Kings17,0015,0015,00
marea britanie Marea Britanie Mae Muller / I Wrote a Song41,0040,0040,00
Cote pariuri Eurovision 2023 actualizate: 12.05.2023

Cum am spus deja, criteriul best odds nu trebuie să fie singurul de care să țineți cont când alegeți o casă de pariuri la care să vă înscrieți pentru a paria pe Eurovision 2023. Pentru ca experiența să fie una cât mai plăcută, vă recomandăm să verificați și alte aspecte precum:

 • ce bonus de bun venit le oferă clienților noi,
 • dacă există bonus pariuri fără depunere,
 • ușurința cu care puteți folosi platforma operatorului pentru a paria,
 • tipurile de pariuri oferite,
 • dacă există sau nu promoții speciale pentru Eurovision,

și altele.

Bineînțeles, nu trebuie să uitați criteriul principal: casa de pariuri să funcționeze legal în România. La toate acestea adăugați informațiile despre cote la pariuri pe Eurovision 2024 și apoi puteți trage o concluzie.

În acest moment, în România, trei case de pariuri de top oferă best odds la pariuri pe Eurovision 2023.

Oferta de pariuri Winbet pentru Eurovision 2023

winbet

Una dintre cele mai cunoscute case de pariuri din România, Winbet include în oferta sa și pariuri pe Eurovision 2023, având în același timp și unele dintre cele mai bune cote pe această competiție de pe piață. Din păcate, în acest moment casa de pariuri îți permite să pariezi doar pe câștigătorul concursului.

Este posibil însă ca, pe măsură ce ne apropiem de startul acestui concurs, Winbet să adauge și alte tipuri de pariuri. Totuși, dacă acest lucru nu se întâmplă, Winbet rămâne casa de pariuri cu cea mai bună cotă oferită pentru favorita numărul 1 la câștigarea Eurovision 2023. Suedia, care e văzută de experți drept marea favorită la câștigarea acestei ediții, are o cotă de 1,83 la victorie, cu mult mai mare decât cotele oferite de celelalte case de pariuri.

Un alt avantaj al WinBet este bonusul de bun venit pe care îl oferă jucătorilor noi. Acesta le permite jucătorilor să facă un pariu gratuit de 20 de lei. Partea cea mai bună e că această promoție nu e doar un bonus fără depunere, ci și un bonus fără rulaj. Jucătorul poate retrage câștigurile imediat după ce biletul a fost stabilit ca fiind câștigător. Jucând acest bonus pe favoritul la câștigarea Eurovision 2023 nu te va îmbogăți, dar îți va aduce mai mulți bani pe care îi vei putea folosi la orice alt joc sau pariu de pe platforma Winbet.

Oferta de pariuri Betano pentru Eurovision 2023

Betano

Betano este altă casă de pariuri online legală în România care oferă încă de pe acum posibilitatea de a paria pe Eurovision 2023. Și la Betano, la fel ca la Winbet, jucătorii pot face pariuri în acest moment doar pe câștigătorul Eurovision 2023.

Trebuie spus însă că, de-a lungul timpului, Betano a acoperit foarte bine acest concurs. Pentru ediția de anul trecut, le-a oferit jucătorilor posibilitatea să parieze pe calificarea în semifinale, pe poziția ocupată de o țară la finalul concursului, pe prima țară baltică, prima țară balcanică, prima țară nordică sau prima țară din clasamentul ”Celor 5” (Big Five).

Bineînțeles, și Betano are pentru jucătorii săi noi un bonus de bun venit interesant la pariuri. Acesta este unul de 100% din prima depunere până la 500 de lei. Sunt de asemenea șanse mari ca Betano să ofere promoții speciale pentru Eurovision.

Oferta de pariuri Mr Bit pentru Eurovision 2023

mr bit

Mr Bit este o casă de pariuri destul de nouă pe piața din România. A fost lansată de abia anul trecut. A încercat însă să recupereze distanța față de celelalte agenții cu o ofertă foarte bine pusă la punct, în care jucătorii au găsit un număr foarte mare de tipuri de pariuri, pe un număr foarte mare de piețe.

Și Mr Bit stă la fel de bine și în ceea ce privește promoțiile. Aici, jucătorii au parte de un bonus la verificarea contului, de un bonus săptămânal la pariuri și chiar și de un bonus de bun venit în valoare de 600 de lei, care este un bonus la pariuri peste media din țara noastră. În acest moment, la Mr Bit poți paria doar pe câștigătorul Eurovision 2023. E posibil însă ca acest lucru să se schimbe. Mr Bit a acoperit foarte bine Cupa Mondială 2022 și e de așteptat să facă la fel pentru Eurovision.

Strategii de pariuri pe Eurovision 2023

Deși avem de-a face cu un concurs de muzică, nu cu o competiție sportivă, asta nu înseamnă că strategiile folosite la pariuri pe sport nu pot fi folosite și în acest caz. Pentru că Eurovision 2022 este un concurs atât de imprevizibil, noi vă recomandăm o strategie conservatoare de pariuri, una precum strategia Easy Money.

Strategia Easy Money la pariuri presupune plasarea de pariuri pe evenimente cu cote cât mai mici. Pentru Eurovision, această strategie poate fi aplicată la pariurile de tip ”ce țară se califică în finală”. Deoarece unele țări sunt superfavorite să ajungă în finală, ele primesc cote foarte mici. Anul trecut, spre exemplu, Ucraina a avut cota 1,01. Acestea sunt cote pariuri Eurovision 2023 perfecte pentru strategia Easy Money, mai ales că sunt șanse foarte mari ca toate aceste țări să se califice mai departe.

Un pariu pe care îl puteți face cu această strategie este că Suedia va termina prima în clasamentul țărilor nordice. Experții de la casele de pariuri spun că sunt 62% șanse ca acest lucru să se întâmple.

Despre Eurovision

Organizat pentru prima dată în 1956, Concursul Muzical Eurovision este unul dintre cele mai urmărite concursuri de acest gen de pe planetă. Acesta are loc în fiecare an, în țări diferite. La Eurovision pot participa toate țările care sunt membre ale Uniunii Europene de Radio și Televiziune (European Broadcasting Union – EBU), care și organizează concursul.

Deși numele ar sugera că e vorba doar de o asociație în exclusivitate europeană, printre membrii EBU se numără și țări din afara Europei. Acesta este motivul pentru care, spre exemplu, la concursul din acest an participă și Australia.

Ediția din acest an a Eurovision va avea loc la Liverpool, între 9 și 13 mai. În țara noastră, concursul va fi transmis pe TVR.

Principalele reguli ale Eurovision

Pentru a prinde un loc la Eurovision, fiecare țară trebuie să respecte o serie de reguli. La concurs poate participa un singur cântec pentru fiecare țară. Cântecul nu trebuie să dureze mai mult de 3 minute. Acesta trebuie de asemenea să fie complet original și să nu fi fost lansat înainte de data de 1 septembrie a anului precedent.

În ceea ce îi privește pe artiști, aceștia trebuie să aibă împlinită vârsta de 16 ani până în ziua finalei. Fiecare țară poate să trimită un grup de până la 6 oameni, care să cânte pe scenă. Nu e obligatoriu ca un artist să reprezinte țara sa. Aceștia pot să cânte și pentru alte țări. Canadianca Celine Dion, spre exemplu, a câștigat Eurovision în 1988, reprezentând Elveția!

Cum cântecele înscrise la concurs pot fi cântate în orice limbă, foarte mulți artiști aleg să cânte în limba engleză, pentru a atrage de partea lor mai mulți oameni.

La ediția din acest an a Eurovision participă 37 de țări. Acestea vor participa la două semifinale, de unde vor fi aleși candidații pentru finală. România este repartizată în semifinala 2, unde va concura împotriva a alte 15 țări.

În finală vor participa 26 de țări. Acestea vor fi:

 • Țările din Big Five, adică Franța, Germania, Italia, Spania și Marea Britanie,
 • Țara gazdă (în această ediție nu e cazul, deoarece Marea Britanie participă oricum automat, ca parte din Big Five)
 • Țara care a câștigat ediția precedentă (Ucraina)
 • Primele 10 țări din prima semifinală,
 • Primele 10 țări din a doua semifinală.

Rezultate prima semifinală Eurovision 2023 – 9 Mai

Semifinala 1 a Eurovision 2023 va debuta în data de 9 mai la Liverpool. Țările care vor participa sunt: Croația, Irlanda, Letonia, Malta, Norvegia, Portugalia, Serbia, Azerbaijan, Cehia, Finlanda, Israel, Moldova, Țările de Jos, Suedia, Elveția.

Primele 10 țări calificate în finala Eurovision 2023

Prima semifinală a Eurovision 2023 s-a încheiat marți seara. 15 țări au intrat în competiție, dar doar 10 au reușit să prindă locuri în finală. Acestea sunt: Croația, Moldova, Elveția, Finlanda, Cehia, Israel, Portugalia, Suedia, Serbia și Norvegia.

Mari surprize nu au fost. Cum era de așteptat, s-au calificat în finală marile favorite, Finlanda și Suedia. Nu s-au calificat Țările de Jos, Irlanda, Malta, Letonia și Azerbaijan.

Rezultate a doua semifinală Eurovision 2023 – 11 Mai

A doua semifinală a Eurovision 2023 va avea loc pe data de 11 mai. Alături de România, la ea vor participa și: Armenia, Belgia, Cipru, Danemarca, Estonia, Grecia, Islanda, Albania, Australia, Austria, Georgia, Lituania, Polonia, San Marino, Slovenia.

Ultimele țări calificate în finala Eurovision 2023

Albania, Cipru, Estonia, Belgia, Austria, Lituania, Polonia, Australia, Armenia şi Slovenia sunt ultimele zece ţări care s-au calificat în finala Eurovision 2023 de sâmbătă, de la Liverpool. Acestea au strâns cele mai multe puncte în a doua semifinală. Din păcate, România nu a reușit să se califice în finală.

Cine e favorit să câștige Finala Eurovision 2023

Finala Eurovision 2023 este programată pe data de 14 mai. În finală, vor concura:

 • Austria
 • Portugalia
 • Elveția
 • Polonia
 • Serbia
 • Franța
 • Cipru
 • Spania
 • Suedia
 • Albania
 • Italia
 • Estonia
 • Finlanda
 • Cehia
 • Australia
 • Belgia
 • Armenia
 • Moldova
 • Ucraina
 • Norvegia
 • Germania
 • Lituania
 • Israel
 • Slovenia
 • Croația
 • Regatul Unit

Cine transmite Eurovision 2023?

Ca de obicei, răspunsul la întrebarea cine transmite Eurovision 2023 este TVR. Televiziunea națională a transmis fiecare ediție de până acum. TVR va anunța un program al concursului pe măsură ce startul acestuia se va apropia.

FAQ

Ce case de pariuri oferă best odds pentru Eurovision?

Cele mai bune cote pariuri Eurovision 2023 sunt oferite în acest moment de Winbet, Betano și Mr Bit.

Ce cotă are România pentru a câștiga Eurovision 2023?

Casele de pariuri oferă cote foarte mari pentru victoria României la Eurovision. Asta deoarece cei mai mulți experți sunt de părere că țara noastră are șanse de sub 1% pentru a câștiga concursul. Winbet oferă cota de 451,00 la pariuri pentru ca România să câștige Eurovision 2023.

Ce țară are cele mai mari șanse de a câștiga Eurovision 2023?

Conform experților, Suedia are cele mai mari șanse de a câștiga Eurovision 2023, acesta fiind și motivul pentru care are cote la pariuri destul de mici.

Câte țări participă la ediția din acest an a Eurovision?

În acest an, la Eurovision participă 37 de țări.

Unde și când va avea loc Eurovision 2022?

Ediția din 2023 a Eurovision va avea loc la Liverpool, între 9 și 13 mai.

Ce strategie să folosesc dacă vreau să fac pariuri pe Eurovision?

Sfatul nostru pentru pariori este să folosească strategia Easy Money pentru pariurile pe Eurovision.

Ce tipuri de pariuri pot să fac pe Eurovision 2023?

Cele mai multe case de pariuri oferă în acest moment un singur tip de pariuri pe Eurovision 2023: pariul pe câștigător. Pe măsură ce ne vom apropia de startul concursului, e posibil însă ca acest lucru să se schimbe și oferta lor să includă și alte tipuri. Betano, spre exemplu, a oferit anul trecut posibilitatea de a face pariuri pe calificarea în semifinale, pe poziția ocupată de o țară la finalul concursului, pe prima țară baltică, prima țară balcanică, prima țară nordică sau prima țară din clasamentul ”Celor 5” (Big Five).

Cine transmite Eurovision 2023?

Dacă vrei să afli cine transmite Eurovision 2023, ai ajuns unde trebuie. În țara noastră, ediția din acest an a celui mai important concurs de muzică este transmisă de TVR.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *