Cote Pariuri Eurovision 2022

Concursul Muzical Eurovision este o competiție foarte îndrăgită de iubitorii muzicii, care are loc în fiecare an. Ce probabil că nu știați e faptul că și pariorii iubesc acest concurs. În fiecare an, aceștia pun foarte multe pariuri pe Eurovision, încercând să ghicească câștigătorul și să obțină un profit din cunoștințele lor muzicale. Din acest motiv, am decis să venim în ajutorul vostru cu un articol în care să aflați ce cote găsiți la pariuri pe Eurovision 2022, ce favoriți există în acest an sau ce șanse are echipa care reprezintă România.

Trebuie să spunem de la început că Eurovision este unul dintre cele mai imprevizibile concursuri de pe planetă. Din acest motiv, dacă vreți să faceți pariuri pe Eurovision 2022, trebuie înainte de toate să adunați cât mai multe informații relevante. Veți găsi cote la pariuri pe Eurovision 2022, informații despre favoriți, best odds și multe altele pe site-urile acelor case de pariuri de top legale în România. Ca de fiecare dată, recomandarea noastră este să pariați doar la aceste case de pariuri.

Cote pariuri Eurovision 2022 – favoriți la câștigarea concursului

ȚarăArtist/CântecCotăPariază
ucraina Ucraina Kalush Orchestra / Stefania1,30 Pariază la NeBet →
italia Italia Mahmood & BLANCO / Brividi15,00 Pariază la Betano →
suedia Suedia Cornelia Jakobs / Hold me closer10,00 Pariază la Fortuna →
marea britanie Marea Britanie Sam Ryder / SPACE MAN7,00 Pariază la Betano →
grecia Grecia Amanda Georgiadi Tenfjord / Die together 41,00 Pariază la NetBet →
spania Spania Chanel / SloMo15,00 Pariază la NetBet →
polonia Polonia Ochman / River50,00 Pariază la Betano →
olanda țările de jos Olanda S10 / De Diepte51,00 Pariază la NetBet →
australia Australia Sheldon Riley / Not the same150,00 Pariază la Fortuna →
norvegia Norvegia Subwoolfer / Give that wolf a banana 75,00 Pariază la Betano →
românia RomâniaWrs / Llámame 400,00 Pariază la Fortuna →
Cote pariuri Eurovision 2022 actualizate: 13.05.2022

După cum probabil că ați observat, toate cele 3 case de pariuri au căzut de acord în ceea ce privește primii 5 favoriți la câștigarea Eurovision 2022: Ucraina, Italia, Suedia, Marea Britanie, Grecia. Bineînțeles, cele trei oferă însă cote diferite. Pentru pariori, acesta este un aspect important. Însă criteriul best odds nu trebuie să fie singurul care să determine casa de pariuri pe care o alegeți ca să pariați pe Eurovision 2022.

Despre artiștii favoriți la câștigarea Eurovision 2022

Cum am spus deja, toate cele trei case de pariuri s-au pus de acord în ceea ce privește principalii 5 favoriți la câștigarea Eurovision 2022. Aceștia sunt: Ucraina, Italia, Suedia, Marea Britanie și Grecia.

Iată ce trebuie să știți despre aceștia, înainte de a face pariuri pe câștigătorul Eurovision 2022.

Ucraina

ucraina

Experții văd Ucraina drept principala favorită la câștigarea ediției din acest an a concursului muzical Eurovision. Cum câștigătoarea este aleasă prin vot, sunt șanse foarte mari ca Ucraina să le strângă pe cele mai multe. Nu neapărat pentru calitatea cântecului cu care se va prezenta, ci și ca urmare a războiului prin care trece această țară în aceste zile. Necazurile prin care trec ucrainenii le vor atrage multă simpatie din partea europenilor.

Asta nu înseamnă, bineînțeles, că piesa cu care se va prezenta Ucraina nu este una de top. Formația Kalush Orchestra, o trupă de hip-hop, o va reprezenta în acest an. Aceasta va cânta piesa ”Stefania”.

Ucraina a câștigat Eurovision de 2 ori până acum, în 2004 și 2016. Această experiență îi va fi cu siguranță de folos.

Conform experților de la casele de pariuri, șansele ca Ucraina să câștige Eurovision 2022 sunt 32%.

Italia

italia

Italia e văzută de casele de pariuri drept a doua favorită la câștigarea Eurovision 2022. Tot Italia a câștigat și ediția din 2021 a Eurovision, când a fost reprezentată de formația Måneskin, cu melodia ”Zittie e buoni”. În acest an, va fi reprezentată de Mahmood & BLANCO, doi dintre cei mai populari tineri cântăreți din peninsulă. Aceștia vor cânta melodia ”Brividi”.

Cântărețul Mahmood are o bună experiență în ceea ce privește concursul Eurovision. Cu melodia sa, ”Soldi”, a terminat pe poziția a doua, în ediția 2019.

Până acum, Italia a câștigat Eurovision de 3 ori, în 1964, 1990 și 2021. Trebuie de asemenea spus că ediția din acest an a concursului va avea loc chiar în Italia, la Torino.

Conform experților de la casele de pariuri, șansele ca Italia să câștige Eurovision 2020 sunt 17%.

Suedia

suedia

A doua cea mai de succes țară din istoria Eurovision, Suedia va fi reprezentată la ediția din 2022 de Cornelia Jakobs, cu melodia sa, Hold Me Closer. Suedia a câștigat Eurovision de 6 ori, fiind întrecută doar de Irlanda, cu 7 titluri.

În ceea ce o privește pe artistă, Cornelia Jakobs se trage dintr-o familie cu legături foarte strânse cu muzica, bunica ei fiind o compozitoare iar tatăl ei fiind un star rock foarte cunoscut în Suedia. Toate acestea o vor ambiționa cu siguranță pe Cornelia, care va da totul la Torino.

Conform experților de la casele de pariuri, șansele ca Suedia să câștige Eurovision 2022 sunt 13%.

Marea Britanie

marea britanie

Cu 5 titluri Eurovision în palmares, Marea Britanie este una din țările care își propune să câștige fiecare ediție. Totuși, britanicii nu au mai câștigat din 1997. Acest lucru îl va ambiționa dar va pune și un anumit grad de presiune pe Sam Ryder, artistul care va reprezenta Marea Britanie la Eurovision 2022.

Cu peste 12 milioane de urmăritori și peste 100 de milioane de likes pe TikTok, Sam Ryder este unul dintre cei mai populari artiști din Marea Britanie. De fapt, în acest moment este cel mai urmărit artist britanic pe această platformă.

La Eurovision 2022, acesta va cânta piesa SPACE MAN.

Conform experților de la casele de pariuri, șansele ca Marea Britanie să câștige Eurovision 2022 sunt 5%.

Grecia

grecia

Grecia este ultima țară din top 5-ul cu favoriți la câștigarea Eurovision 2022. Și ea a câștigat acest concurs, dar doar o singură dată, în 2005. Amanda Georgiadi Tenfjord va reprezenta Grecia în acest an la Eurovision.

Tânăra artistă și-a petrecut primii ani de viață în această țară. În cele din urmă, însă, s-a mutat cu familia în Norvegia. Când nu cântă, Amanda studiază medicina și chiar a muncit într-un spital unde a avut grijă de pacienți infectați cu Covid-19. Acest lucru îi poate aduce foarte multă simpatie și foarte multe voturi. La Eurovision 2022, Amanda Georgiadi Tenfjord va cânta piesa ”Die together”.

Conform experților de la casele de pariuri, șansele ca Grecia să câștige Eurovision 2022 sunt 3%.

Ce șanse are România să câștige Eurovision 2022

românia

Iubitorii de pariuri din țara noastră, care sunt și patrioți, sunt cu siguranță foarte mulțumiți de ce cote a primit România pentru a câștiga Eurovision 2022. Acestea sunt foarte mari. E adevărat că o cotă mare îți poate aduce un profit considerabil, însă în același timp, din păcate, o cotă mare arată și că șansele de câștig a țării pe care vrei să pariezi sunt mici.

România va fi reprezentată la Torino de către Wrs, pe numele său Andrei Ionuț Ursu, artist originar din Buzău, care va cânta piesa „Llámame”. Înainte de a-și începe cariera în muzică, acesta a lucrat ca dansator pentru alți artiști celebri, precum Inna sau Antonia. Mai mult, a făcut parte din baletul Pro TV la emisiuni precum Vocea României sau Românii au talent. Acesta și-a început cariera muzicală în 2020. A lansat single-ul „Llámame” în februarie 2022. La Eurovision, piesa va fi cântată în limba engleză și spaniolă.

Conform experților de la casele de pariuri, șansele ca România să câștige Eurovision 2022 sunt sub 1%.

Hai România!

Unde să faci pariuri pe Eurovision 2022

Cum am spus deja, criteriul best odds nu trebuie să fie singurul de care să țineți cont când alegeți o casă de pariuri la care să vă înscrieți pentru a paria pe Eurovision 2022. Pentru ca experiența să fie una cât mai plăcută, vă recomandăm să verificați și alte aspecte precum:

 • ce bonus de bun venit le oferă clienților noi,
 • dacă există bonus fără depunere,
 • ușurința cu care puteți folosi platforma operatorului pentru a paria,
 • tipurile de pariuri oferite,
 • dacă există sau nu promoții speciale pentru Eurovision,

și altele.

Bineînțeles, nu trebuie să uitați criteriul principal: casa de pariuri să funcționeze legal în România. La toate acestea adăugați informațiile despre cote la pariuri pe Eurovision 2022 și apoi puteți trage o concluzie.

În acest moment, în România, trei case de pariuri de top oferă best odds la pariuri pe Eurovision 2022.

Oferta de pariuri NetBet pentru Eurovision 2022

netbet

Una dintre cele mai cunoscute case de pariuri din România, NetBet include în oferta sa și pariuri pe Eurovision 2022. Din păcate, în acest moment casa de pariuri îți permite să pariezi doar pe câștigătorul concursului.

Este posibil însă ca, pe măsură ce ne apropiem de startul acestui concurs, NetBet să adauge și alte tipuri de pariuri. Totuși, dacă acest lucru nu se întâmplă, NetBet rămâne casa de pariuri cu cea mai bună cotă oferită pentru favorita numărul 1 la câștigarea Eurovision 2022. Ucraina, care e văzută de experți drept marea favorită la câștigarea acestei ediții, are o cotă de 2,10 la victorie, cu mult mai mare decât cotele oferite de celelalte case de pariuri.

Un alt avantaj al NetBest este promoția de bun venit la pariuri oferită noilor jucători. Aceasta constă într-un free bet de 500 de lei. Asta înseamnă că, dacă pariezi 500 de lei și biletul este pierzător, îți primești înapoi toată suma pariată. În combinație cu o cotă bună, precum cea de 2,10, pentru ca Ucraina să câștige Eurovision, acest pariu poate aduce un profit serios. Iar dacă se dovedește a fi necâștigător, jucătorul oricum nu pierde nimic.

Oferta de pariuri Betano pentru Eurovision 2022

Betano

Betano este altă casă de pariuri online legală în România care oferă încă de pe acum posibilitatea de a paria pe Eurovision 2022. Însă, spre deosebire de NetBet, oferta Betano include și alte tipuri de pariuri.

La Betano, jucătorii pot face pariuri pe câștigătorul Eurovision 2022. Pot de asemenea să parieze pe calificarea în semifinale, pe poziția ocupată de o țară la finalul concursului, pe prima țară baltică, prima țară balcanică, prima țară nordică sau prima țară din clasamentul ”Celor 5” (Big Five). Nu în ultimul rând, jucătorii pot paria dacă în acest an va câștiga o țară care nu a mai câștigat concursul până acum. La acest tip de pariu, cota pentru ”Da” este de 10,00.

Bineînțeles, și Betano are pentru jucătorii săi noi un bonus de bun venit interesant la pariuri. Acesta este unul de 100% din prima depunere până la 500 de lei. Sunt de asemenea șanse mari ca Betano să ofere promoții speciale pentru Eurovision.

Oferta de pariuri Fortuna pentru Eurovision 2022

fortuna

Casa de pariuri Fortuna este cunoscută în România ca fiind sponsorul principal al echipei naționale de fotbal. Însă Fortuna oferă și pariuri pentru Eurovision 2022. În acest moment este însă disponibil un singur tip de pariu pe acest concurs, pariul pe câștigător.

E de așteptat însă ca și la Fortuna să fie activate alte tipuri de pariuri, pe clasarea în primele 3 sau pe clasarea în primele 10. Aceste tipuri par a fi introduse deja însă pentru ele nu au fost stabilite cotele, acesta fiind motivul pentru care nu sunt active.

Bonusul de bun venit la Fortuna este de 500 de lei la pariuri. Este un bonus la fel de bun precum cele oferite de NetBet sau Betano.

Strategii de pariuri pe Eurovision 2022

Deși avem de-a face cu un concurs de muzică, nu cu o competiție sportivă, asta nu înseamnă că strategiile folosite la pariuri pe sport nu pot fi folosite și în acest caz. Pentru că Eurovision 2022 este un concurs atât de imprevizibil, noi vă recomandăm o strategie conservatoare de pariuri, una precum strategia Easy Money.

Strategia Easy Money la pariuri presupune plasarea de pariuri pe evenimente cu cote cât mai mici. De exemplu, la Betano puteți face pariuri pe țările care se vor califica în finală. Ucraina are cota 1,01. Grecia are cota 1,05. Norvegia are 1,06 iar Olanda are 1,07. Vorbim despre cote pariuri Eurovision 2022 perfecte pentru strategia Easy Money, mai ales că sunt șanse foarte mari ca toate aceste țări să se califice mai departe.

Folosind aceeași strategie, puteți paria că Ucraina va termina concursul în primele 3 locuri. Cota oferită de Betano pentru acest eveniment este 1,18. Și, așa cum am spus deja, Ucraina are mari șanse chiar să câștige concursul.

Suedia are cota 1,12, ca să termine prima în clasamentul țărilor nordice. Și acesta e un pariu foarte bun cu strategia Easy Money.

Despre Eurovision

Organizat pentru prima dată în 1956, Concursul Muzical Eurovision este unul dintre cele mai urmărite concursuri de acest gen de pe planetă. Acesta are loc în fiecare an, în țări diferite. La Eurovision pot participa toate țările care sunt membre ale Uniunii Europene de Radio și Televiziune (European Broadcasting Union – EBU), care și organizează concursul.

Deși numele ar sugera că e vorba doar de o asociație în exclusivitate europeană, printre membrii EBU se numără și țări din afara Europei. Acesta este motivul pentru care, spre exemplu, la concursul din acest an participă și Australia.

Ediția din acest an a Eurovision va avea loc la Torino, între 10 și 14 mai. În țara noastră, concursul va fi transmis pe TVR.

Principalele reguli ale Eurovision

Pentru a prinde un loc la Eurovision, fiecare țară trebuie să respecte o serie de reguli. La concurs poate participa un singur cântec pentru fiecare țară. Cântecul nu trebuie să dureze mai mult de 3 minute. Acesta trebuie de asemenea să fie complet original și să nu fi fost lansat înainte de data de 1 septembrie a anului precedent.

În ceea ce îi privește pe artiști, aceștia trebuie să aibă împlinită vârsta de 16 ani până în ziua finalei. Fiecare țară poate să trimită un grup de până la 6 oameni, care să cânte pe scenă. Nu e obligatoriu ca un artist să reprezinte țara sa. Aceștia pot să cânte și pentru alte țări. Canadianca Celine Dion, spre exemplu, a câștigat Eurovision în 1988, reprezentând Elveția!

Cum cântecele înscrise la concurs pot fi cântate în orice limbă, foarte mulți artiști aleg să cânte în limba engleză, pentru a atrage de partea lor mai mulți oameni.

La ediția din acest an a Eurovision participă 40 de țări. Acestea vor participa la două semifinale, de unde vor fi aleși candidații pentru finală. România este repartizată în semifinala 2, unde va concura împotriva a alte 17 țări.

În finală vor participa 25 de țări. Acestea vor fi:

 • Țările din Big Five, adică Franța, Germania, Italia, Spania și Marea Britanie,
 • Țara gazdă (în această ediție nu e cazul, deoarece Italia participă oricum automat, ca parte din Big Five)
 • Primele 10 țări din prima semifinală,
 • Primele 10 țări din a doua semifinală.

Rezultate prima semifinală Eurovision 2022 – 10 Mai

Marți, 10 mai, la Torino, a debutat prima semifinală a Eurovision 2022. Showul a fost prezentat de Alessandro Cattelan, Laura Pausini şi Mika și nu a dezamăgit. Au luat startul în ediția din acest an a Eurovision: Albania, Letonia, Elveția, Slovenia, Bulgaria, Republica Moldova, Ucraina, Lituania, Țările de Jos, Norvegia, Portugalia, Danemarca, Armenia, Austria, Croația, Islanda și Grecia.

Nu au existat surprize. În urma voturilor telespectatorilor, următoarele 10 țări s-au alătura țărilor din Big 5 pentru finala de sâmbătă, 14 mai: Elveția, Armenia, Islanda, Lituania, Portugalia, Norvegia, Grecia, Ucraina, Republica Moldova și Țările de Jos.

Rezultate a doua semifinală Eurovision 2022 – 12 Mai

A doua semifinală a Eurovision a avut loc joi, 12 mai, și a venit cu o veste foarte bună pentru români. WRS, reprezentantul țării noastre, a impresionat plăcut cu melodia sa, „Llámame”, și s-a calificat în finala de pe 14 mai. Alături de România, s-au calificat în finală și Estonia, Australia, Finlanda, Polonia, Suedia, Republica Cehă, Belgia, Azerbaidjan și Serbia. În semifinala de pe 12 mai au mai participat cântat și Cipru, Malta, Israel, Georgia, Irlanda, San Marino, Muntenegru și Macedonia de Nord, însă aceste țări nu au trecut în faza următoare.

CIne e favorit să câștige Finala Eurovision 2022

Finala Eurovision 2022 este programată pe data de 14 mai. Țările care vor concura în finală sunt:

 • Franța
 • Italia
 • Germania
 • Spania
 • Marea Britanie
 • Elveția
 • Armenia
 • Islanda
 • Lituania
 • Portugalia
 • Norvegia
 • Grecia
 • Serbia
 • Ucraina
 • Republica Moldova
 • Țările de Jos
 • România
 • Estonia
 • Australia
 • Finlanda
 • Polonia
 • Suedia
 • Cehia
 • Belgia
 • Azerbaidjan

În continuare, experții consideră că Ucraina este marea favorită la câștigarea concursului. Cota la pariuri a Ucrainei pentru a câștiga finala Eurovision 2022 este acum mai mică decât era la startul concursului.

Îi sfătuim totuși pe pariori să fie atenți și la Marea Britanie și Suedia. Reprezentanții lor s-au descurcat bine până acum și nu e exclus să producă o surpriză în finală. Nici Italia, țara gazdă, nu ar trebui ignorată.

FAQ

Ce case de pariuri oferă best odds pentru Eurovision?

Cele mai bune cote pariuri Eurovision 2022 sunt oferite în acest moment de NetBet, Betano și Fortuna.

Ce cotă are România pentru a câștiga Eurovision 2022?

Casele de pariuri oferă cote foarte mari pentru victoria României la Eurovision. Asta deoarece cei mai mulți experți sunt de părere că țara noastră are șanse de sub 1% pentru a câștiga concursul.

Ce țară are cele mai mari șanse de a câștiga Eurovision 2022?

Conform experților, Ucraina are cele mai mari șanse de a câștiga Eurovision 2022, acesta fiind și motivul pentru care cote la pariuri destul de mici.

Câte țări participă la ediția din acest an a Eurovision?

În acest an, la Eurovision participă 40 de țări.

Unde și când va avea loc Eurovision 2022?

Ediția din 2022 a Eurovision va avea loc la Torino, între 10 și 14 mai.

Ce strategie să folosesc dacă vreau să fac pariuri pe Eurovision?

Sfatul nostru pentru pariori este să folosească strategia Easy Money pentru pariurile pe Eurovision.

Ce tipuri de pariuri pot să fac pe Eurovision 2022?

Cele mai multe case de pariuri oferă în acest moment un singur tip de pariuri pe Eurovision 2022: pariul pe câștigător. Pe măsură ce ne vom apropia de startul concursului, e posibil însă ca acest lucru să se schimbe și oferta lor să includă și alte tipuri. Betano, spre exemplu, oferă încă de pe acum posibilitatea de a face pariuri pe calificarea în semifinale, pe poziția ocupată de o țară la finalul concursului, pe prima țară baltică, prima țară balcanică, prima țară nordică sau prima țară din clasamentul ”Celor 5” (Big Five).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *