Cote Pariuri Vocea României

Bonus Superbet la Pariuri pe Vocea României

Bonus Superbet la Pariuri pe Vocea României

Pariază +20 LEI pe Voce și primești un abonament Voyo Gratuit

Revendică abonamentul tău acum
Bonus oferit pentru clienții noi și cei existenți. Pentru a participa la promoție, trebuie să te folosești de cele mai bune cote Superbet la pariuri pe Vocea României și să plasezi un pariu de minimum 20 de lei bani reali pe Vocea României 2023, selecția Antrenorul câștigătorului, disponibilă în oferta de Divertisment de pe platforma Superbet.ro și în aplicația mobilă Superbet

Ultima actualizare a bonusului: 15.12.2023

Una dintre cele mai apreciate emisiuni-concurs din istoria televiziunii românești, Vocea României le oferă românilor talentați posibilitatea de a-și prezenta calitățile muzicale, de a deveni cunoscuți și chiar de a-și dezvolta o carieră muzicală. De-a lungul anilor, a devenit un fenomen în țara noastră, reușind să depășească zona unei simple emisiuni TV. Astfel, în ziua de azi, mulți români fac chiar pariuri pe cine va ajunge în finală sau cine va câștiga Vocea României. În cazul în care faci și tu parte din această categorie, acest articol îți va fi de mare folos. În el, îți vom spune ce agenții de jocuri de noroc au cele mai bune cote la pariuri pe Vocea României 2023, cum să te pregătești pentru finală sau cum să pariezi pe câștigător și pe finaliști.

Cote Pariuri Vocea României 2023 – Cine e favorit să câștige concursul?

Cine câștigă Vocea României nu doar că ajunge cunoscut și nu doar că are mari șanse să își lanseze o carieră muzicală ci pleacă în același timp acasă cu un premiu în valoare de 100 de mii de euro. Suma este una foarte mare, așadar e ușor de înțeles de ce concurenții tratează concursul cu atâta seriozitate. Și pariorii ar trebui să facă la fel. Din acest motiv e important să știi că la Superbet găsești cele mai bune cote la pariuri pe Vocea României 2023.

Cote Pariuri Vocea României 2023 – Antrenorul Câștigătoruluisuperbet
Tudor Chirilă3,20
Smiley3,00
Brenciu/Rose4,50
Irina Rimes4,60
Vocea României Cote Pariuri: 15.12.2023

Superbet este una dintre cele mai bune case de pariuri online legale în România. Ca de obicei, dacă dorești să pariezi, sfatul nostru este să pariezi doar la acele agenții de jocuri de noroc care funcționează legal în țara noastră, adică care dețin o licență de funcționare din partea ONJN.

Superbet îți oferă posibilitatea de a face pariuri doar pe antrenorul care va câștiga următorul sezon de Vocea României. Cei patru sunt deja cunoscuți. Este vorba de Tudor Chirilă, cel care a câștigat și sezonul trecut al concursului, Smiley, Irina Rimes și echipa formată din Horia Brenciu și Theo Rose.

Cote Pariuri Vocea României 2023 – Câștigătorul concursuluisuperbet
Alex Maxim3,00
Alexandra Căpitănescu3,20
Vlad Musta3,60
Melisa Antonesi4,50
Vocea României Cote Pariuri: 15.12.2023

Poți de asemenea să faci pariuri pe concurenții care crezi că vor câștiga concursul. Numărul acestora a fost destul de mare la începutul concursului. Însă, pe măsură ce am avansat, numărul lor a scăzut. Azi, Superbet îți oferă posibilitatea să pariezi pe patru concurenți: Alex Maxim, Alexandra Căpitănescu, Vlad Musta și Melisa Antonesi. Cotele oferite sunt foarte bune, dar trebuie să fii foarte atent! Înainte de a paria, sfatul nostru este să urmărești emisiunea și să vezi cum se comportă cei patru concurenți atât pe scenă, cât și în relația cu publicul și antrenorii.

Rămâi așadar alături de Pariuri și Jocuri pentru a afla ce cote oferă Superbet la toate tipurile de pariuri pe Vocea României 2023. Le vom prezenta aici imediat ce ele sunt publicate.

Fă pariuri pe Vocea României la Superbet și poți câștiga un abonament la Voyo

bonus pariuri vocea româniei superbet

Pentru clienții săi noi și pentru cei existenți, Superbet are o ofertă specială la pariuri pe Vocea României 2023. Astfel, cei care pariază cel puțin 20 de lei pe selecția Antrenorul Câștigătorului vor fi înscriși automat la promoție și vor avea șansa de a câștiga unul dintre cele 200 de mii de abonamente gratuite pe o perioadă de o lună. Valoarea totală a premiilor este de un milion de euro.

Câștigătorii vor primi un cod pentru activarea premiului în termen de 48 de ore de la plasarea pariului. Codul va fi primit pe adresa de e-mail folosită la deschiderea contului Superbet.

Cum să faci pariuri pe Vocea României cu cote de la Superbet?

Dacă ești fan al Vocii sau dacă dorești doar să te folosești de cotele foarte bune oferite de Superbet la pariuri pe această emisiune-concurs, în rândurile următoare îți vom spune cum poți să o faci.

1. Deschide un cont la Superbet

Înregistrarea la Superbet este un proces extrem de ușor, pe care îl poți parcurge într-un minut. Trebuie doar să accesezi site-ul Superbet și să apeși pe butonul ”Înregistrare”. Mai departe, vei fi dus către un formular unde va trebui să introduci câteva informații personale: nume, prenume, CNP, adresă de e-mail, nume de utilizator, parola, număr de telefon, județul în care locuiești, localitatea și adresa. Tot aici vei putea introduce un cod bonus Superbet, pe care îl poți revendica chiar de pe site-ul nostru. Acesta îți va oferi posibilitatea de a accesa anumite promoții oferite de acest operator.

De asemenea, după înscriere, nu uita să îți verifici contul. Verificarea contului îți poate aduce un bonus fără depunere oferit de Superbet. Și sunt șanse bune ca și acest bonus să poată fi folosit la pariuri.

2. Revendică bonusul de bun venit la pariuri sportive

În acest moment, Superbet nu oferă un bonus special la pariuri pe Vocea României. Dacă acest lucru se va schimba, noi o să te informăm. Vei găsi în acest articol toate informațiile de care ai nevoie.

Totuși, chiar dacă nu oferă un bonus special pentru acest concurs, tot vei putea paria cu bonus la Superbet pe Vocea României. Va trebui doar să revendici bonusul de bun venit oferit de această agenție.

Superbet pune la dispoziția jucătorilor săi un bonus de bun venit la pariuri în valoare de până la 500 de lei. Este un bonus foarte bun, care te va putea ajuta să câștigi un profit frumos, fără a scoate prea mulți bani din propriul buzunar. Cum Superbet oferă cote foarte bune la pariuri pe Vocea României (Tudor Chirilă are cota de 2,50 să câștige acest sezon. Tot el a câștigat și ultimele 2 sezoane, așadar cota pentru acest favorit poate fi considerată excelentă.), ai șanse foarte mari să câștigi foarte mulți bani, mai ales dacă folosești bonusul de bun venit.

3. Caută Vocea României în secțiunea pariuri și plasează pariul tău

După ce te-ai înregistrat, după ce ți-ai verificat contul și după ce ai revendicat bonusul de bun venit, tot ce trebuie să faci este să folosești bara de căutare de pe site-ul Superbet pentru a găsi Vocea României în oferta acestei agenții, să accesezi această secțiune și să alegi ce pariuri vrei să faci pe această emisiune-concurs.

Întreg sistemul de pariere de la Superbet este foarte intuitiv. Așa că nu trebuie să îți faci griji că nu vei putea paria.

Tipuri de Pariuri pe Vocea României 2023

Am văzut că agențiile oferă cote foarte bune la pariuri pe Vocea României 2023, dar acesta nu este singurul motiv pentru care ar trebui să pariezi pe acest concurs. Un alt argument foarte puternic e faptul că agențiile îți oferă posibilitatea de a face mai multe tipuri de pariuri pe emisiunea găzduită de Pro TV. Asta înseamnă că ai foarte multe posibilități de a te distra, nu doar de a câștiga bani frumoși.

Fără să ne mai lungim, iată așadar ce tipuri de pariuri poți face pe această emisiune-concurs:

Top 2

Dacă nu ești sigur care din cei 4 concurenți va câștiga Vocea României, poți să faci pariuri pe cei care crezi că vor ajunge cel mai probabil în finală.

Cote Pariuri Vocea României 2023 – Top 2superbet
Alex Maxim1,50
Alexandra Căpitănescu1,60
Vlad Musta1,80
Melisa Antonesi2,25
Vocea României Cote Pariuri: 15.12.2023

Se poate observa că aceste pariuri pe finala de la Vocea României 2023 au cote mai mici. Acest lucru este firesc, deoarece riscul este mai mic pentru un astfel de pariu.

Pariuri Da/Nu

Acesta este un pariu pentru cei care plac un anumit antrenor sau care displac un anumit antrenor. Vrei să pariezi că antrenorul tău preferat va câștiga concursul? În acest caz, pariezi DA. Dar, dacă un anumit antrenor nu îți place și vrei să pariezi că el sau ea nu va câștiga concursul, atunci pariezi NU.

superbetDaNu
Tudor Chirilă3,201,30
Smiley3,401,28
Brenciu/Rose3,801,22
Irina Rimes5,001,14
Vocea României Cote Pariuri: 15.12.2023

Tudor Chirilă e considerat favorit să câștige Vocea României 2023, având cele mai mici cote la pariuri în acest sens. Însă la pariul că el va pierde concursul are cea mai mare cotă. Dacă crezi că nu are nicio șansă, poți paria că el nu va câștiga.

Combinații de antrenori

În cazul în care ți se pare că concurenții care participă la Vocea României 2023 sunt de valori apropiate și că avem în față un concurs strâns, poți să îți crești șansele de câștig cu pariuri pe combinații. Aceste pariuri sunt de tipul Da/Nu, adică precum cele de mai sus, numai că în loc de un singur antrenor, poți paria pe 2. Ai în față diferite combinații de antrenori: Simley sau Irina, Irina sau Tudor, Tudor sau Smiley, etc. Tu trebuie să pariezi dacă crezi că măcar un antrenor din combinația ta va câștiga acest sezon.

superbetDa
Smiley sau Irina2,00
Smiley sau Brenciu/Rose1,70
Brenciu/Rose sau Irina2,10
Irina sau Tudor1,90
Tudor sau Smiley1,55
Brenciu/Rose sau Tudor1,65
Vocea României Cote Pariuri: 15.12.2023

Se poate observa că acest tip de pariuri pe Vocea României 2023 vine cu cote mai mici decât de obicei. Motivul este evident faptul că sunt șanse mai mari ca aceste pariuri să fie câștigătoare. Un pariu că Vocea României 2023 va fi câștigată fie de Tudor, fie de Smiley are șanse foarte mari de reușită. În acest caz, cota de 1,55, chiar dacă mai mică, este una foarte utilă. Practic vorbim de un pariu din categoria celor sigure.

Pariuri pe Antrenorul Câștigătorului

Antrenorii sunt cei care formează echipele, așa că poți să pariezi pe antrenorul câștigătorului chiar înainte de a începe concursul. În acest an, concurenții la Vocea României vor fi antrenați de:

  • Tudor Chirilă
  • Smiley
  • Echipa Brenciu/Rose
  • Irina Rimes

Dacă ai urmărit sezoanele trecute ale Vocii, atunci cu siguranță îi cunoști pe acești antrenori. Știi care sunt punctele lor forte, care sunt punctele slabe, cât de inspirați sunt, cât de mult îi iubește publicul. Toate aceste informații te pot ajuta să alegi antrenorul câștigătorului.

Pariuri pe câștigătorul concursului Vocea României

Evident, poți face pariuri și pe câștigătorul acestui sezon de Vocea României. De altfel, acesta este probabil cel mai popular tip de pariuri pe acest concurs. Dacă poți face pariuri pe antrenorul câștigătorului chiar și înainte de startul concursului, pentru a paria pe câștigător trebuie să aștepți ca echipele să fie formate.

Asta înseamnă că va trebui să aștepți câteva episoade, pentru a vedea exact care sunt concurenții care vor participa la acest sezon. Dar asta nu e neapărat un lucru rău. Așa, vei putea să îi cunoști mai bine pe participanți și să îți faci o părere despre ei, pentru a face un pariu cât mai bun.

Pariuri pe genul câștigătorului

Acesta este un pariu destul de simplu. Alegi genul câștigătorului. În teorie, șansele de câștig sunt 50-50, deoarece există doar două sexe, masculin și feminin. Totuși, sfatul nostru este să verifici puțin istoricul concursului, pentru a vedea dacă nu cumva un anumit sex are șanse mai mari la victorie.

Pariuri pe locul în clasament al finaliștilor

În finala de la Vocea României 2023 vor intra 4 concurenți. Tu poți paria pe locul în clasament al acestora. Acesta este însă un pariu foarte dificil, așa că va trebui să faci foarte multă muncă de cercetare. Totuși, el vine cu cote foarte bune. Așa că, dacă îți faci temele corect, vei avea șanse mari de a obține un profit frumos.

Pariuri pe Dueluri

Unul dintre cele mai interesante aspecte ale Vocii României e faptul că participanții la concurs trebuie să se dueleze pentru a avansa. Poate că pariurile pe dueluri nu vor plăti la fel de bine ca celelalte pariuri, dar ele cu siguranță vor face emisiunea mult mai interesantă. Practic, când vei paria pe unul dintre concurenți, duelul său va conta mult mai mult și pentru tine. Vei fi mult mai implicat în emisiune și asta înseamnă că te vei distra mai tare. Iar dacă vei și câștiga, atunci seara ta va fi cu siguranță perfectă.

Iată pe ce dueluri poți face pariuri în acest moment la Vocea României 2023:

Duel 1Victorie Alex MaximVictorie Vlad Musta
Alex Maxim vs Vlad Musta1,652,10
Duel 2Victorie Alex MaximVictorie Alexandra Căpitănescu
Alex Maxim vs Alexandra Căpitănescu1,801,90
Duel 3Victorie Alex MaximVictorie Melisa Antonesi
Alex Maxim vs Melisa Antonesi1,452,55
Duel 4Victorie Alexandra CăpitănescuVictorie Melisa Antonesi
Alexandra Căpitănescu vs Melisa Antonesi1,502,40
Duel 5Victorie Alexandra CăpitănescuVictorie Vlad Musta
Alexandra Căpitănescu vs Vlad Musta1,751,95
Duel 6Victorie Melisa AntonesiVictorie Vlad Musta
Melisa Antonesi vs Vlad Musta2,201,60

Cum funcționează Vocea României

Vocea României este o competiție muzicală, o emisiune de talente care le permite participanților să își arate calitățile muzicale. În teorie, concursul pare destul de simplu. În realitate, însă, este o competiție complexă, unde contează foarte multe aspecte, nu neapărat doar talentul muzical.

Câștigătorul concursului este determinat prin votul publicului, care trimite mesaje text și apeluri telefonice la numere speciale alocate fiecărui concurent. Pentru a ajunge însă în finală, un concurent trebuie să treacă prin mai multe etape:

Selecția

Prima etapă a concursului este selecția. În această etapă se pot înscrie toți cei care vor să participe la concurs, indiferent de cât de talentați sunt. Ei se vor prezenta la preselecții unde vor fi triați. Organizatorul concursului va stabili ce criterii trebuie să îndeplinească concurentul pentru a putea trece mai departe. De obicei, însă, cei selectați sunt invitați la o serie de audiții. În funcție de aceste audiții vor trece mai departe sau nu.

Audițiile pe nevăzute

Concursul propriu-zis începe din această etapă. Concurenții care au fost selectați pentru a participa la Vocea României 2023 se vor prezenta în fața celor 4 antrenori și vor avea la dispoziție 1-2 minute pentru a-și arăta talentul muzical.

Partea cea mai interesantă a acestei etape a concursului e faptul că antrenorii nu îi văd pe concurenți, ci doar îi ascultă cum cântă. Antrenorii stau cu spatele la scena pe care cântă concurentul. Dacă un antrenor îl dorește pe concurent în echipa sa, acesta apasă un buton iar scaunul său se întoarce cu fața către scenă.

În cazul în care doar un antrenor se întoarce, concurentul intră automat în echipa sa. În cazul în care se întorc mai mulți antrenori, concurentul trebuie să aleagă în care echipă va merge. Iar în cazul în care nu se întoarce niciun antrenor, concurentul părăsește concursul.

Confruntările

Următoarea etapă este poate cea mai interesantă din întreg concursul. Antrenorii își împart cântăreții în echipe de câte doi. Aceștia vor cânta în duet o piesă muzicală stabilită de antrenor. La finalul cântecului, prestațiile celor doi concurenți vor fi analizate de către toți antrenorii. Însă antrenorul celor doi concurenți va decide care dintre cei doi va rămâne în concurs și care va părăsi concursul.

Aceasta este practic etapa în care încep pariurile pe concurenți.

Spectacolele live

După confruntări, concurenții rămași în concurs vor intra în etapa spectacolelor live. Aici, vor interpreta 1-3 cântece. În această etapă, puterea nu mai e în mâinile antrenorilor, ci a publicului. Spectatorii își pot vota favoriții prin sms sau apeluri telefonice. Concurenții care stâng cele mai multe voturi trec în etapa următoare, semifinalele.

Semifinala

În etapa semifinalelor, fiecare echipă are 2 concurenți. Însă doar unul dintre ei poate ajunge în finală. Așa că cei doi sunt introduși din nou într-un duel. Mecanismul duelului poate să difere însă de la sezon la sezon.

În primele 4 sezoane, concurenții din fiecare echipă interpretau câte două piese iar publicul vota. La final, cel care trecea mai departe era decis de numărul de voturi și de antrenor. În sezoanele 5-6, antrenorii puteau decide ca un concurent din propria echipă să se dueleze cu unul din altă echipă, publicul votând pentru finalist.

E așadar foarte important să fii atent la mecanismul concursului pentru faza semifinalelor și să vezi cine decide ce concurent se califică în finală. Aceste date te vor ajuta ca să pariezi.

Finala

Finala este ultima etapă a concursului Vocea României. Concurenții ajunși aici vor interpreta câte 3 melodii. Puterea de decizie e în totalitate în mâinile publicului. Astfel, câștigătorul și ordinea clasamentului sunt decise prin vot.

Ponturi și strategii la pariuri pe Vocea României 2023

Dacă ești un fan al acestei emisiuni-concurs și dacă vrei să pariezi pe ea, sfatul nostru este să tratezi totul cu cât mai multă seriozitate. Și asta deoarece aceste pariuri pot fi distractive, dar îți pot aduce și niște sume destul de mari de bani, în cazul în care sunt câștigătoare.

Am decis așadar să venim în ajutorul tău și să îți oferim câteva ponturi la pariuri pe Vocea României 2023:

1. Asigură-te că pariezi la case de pariuri legale în țara noastră

E foarte important să urmezi acest sfat. Vocea României este un concurs muzical care are loc la TV. Nu este una dintre competițiile obișnuite pe care să faci pariuri. Nu este la fel ca Liga 1 sau ca Champions League. Așa că nu se va regăsi în ofertele tuturor caselor de pariuri din țara noastră.

Asta nu înseamnă însă că trebuie să pariezi chiar la orice casă de pariuri care îți permite să pariezi pe Voce. Dacă joci la o agenție nelicențiată, nu doar că s-ar putea să îți pierzi bani, dar veni primi și o amendă, dacă vei fi prins. Pentru a evita aceste neplăceri, cel mai bine este să să pariezi doar la case de pariuri legale.

Superbet este o casă de pariuri unde poți paria legal pe Vocea României 2023.

2. Urmărește emisiunea și nu paria doar în funcție de cote

Am văzut că Superbet oferă cote foarte bune la pariuri pe Vocea României. Dar asta nu înseamnă că trebuie să pariezi în funcție de cote. Cel mai bine este să urmărești emisiunea și abia apoi să faci un pariu.

Trebuie să ții cont de regulile concursului dar și de relațiile care se dezvoltă între concurenți și antrenori sau chiar între concurenți și public. E posibil oricând ca un concurent să prindă o seară mai slabă dar să fie salvat de votul publicului, dacă are destul de mulți fani. De aceea e foarte important să urmărești emisiunea. Astfel de suprize au loc foarte des.

3. Adună cât mai multe informații

În epoca internetului, avem acces la foarte multe informații. Astfel că poți afla foarte ușor date despre concurenții de la Vocea României, despre finaliști, despre juriu, etc. Cu cât aduni mai multe informații relevante, cu atât vei putea trage o concluzie cât mai corectă. Iar acest lucru te va ajuta să faci pariuri cu șanse cât mai mari de a fi câștigătoare.

4. Folosește statistici

Chiar dacă nu vorbim de pariuri pe fotbal sau tenis, și aici avem parte de statistici foarte relevante. Știm de exemplu care sunt cei mai de succes antrenori.

Tudor Chirilă a câștigat 5 din cele 10 sezoane care au avut loc până acum, fiind cel mai de succes antrenor din istoria concursului Vocea României. Pe locul 2 e Smiley, cu 3 sezoane câștigate, în timp ce locul 3 e ocupat de Horia Brenciu, care a câștigat 2 sezoane.

Dacă vrei să faci pariuri pe antrenorul câștigător de la Vocea României, iată așadar o statistică foarte relevantă.

Înainte de a paria, te sfătuim să afli ce finaliști au fost la Voce României în sezonul 10, cine a câștigat vocea României în 2022 și care a fost antrenorul câștigător în acel an.

5. Elimină concurenții cu șanse mici de a câștiga

Îți poți da seama încă de la începutul concursului care sunt concurenții mai puțin talentați sau care nu au priză la public. Elimină-i așadar pe aceștia din calculele tale și concentrează-te asupra acelor concurenți care chiar au șanse de victorie.

Având în față un grup mai mic de concurenți, vei putea să faci o cercetare mai bună și să tragi concluzii cât mai corecte.

6. Așteaptă-te la surprize!

Cum ți-am spus deja, fiecare fază a concursului are propriul său mecanism. Așa că surprizele pot apărea oricând. Nu e neapărat ca cel mai talentat concurent să și câștige concursul. Se poate foarte bine ca un concurent mai puțin talentat dar care are priză mai bună la public să strângă mai multe voturi. Aceste lucruri s-au întâmplat deja și cu siguranță se vor mai întâmpla.

Însă nu trebuie să îți faci probleme, deoarece poți observa foarte ușor care concurenți au un grad ridicat de popularitate și ce concurenți stau mai slab cu priza la public. E bine așadar să iei în considerare posibilele surprize care pot apărea. Ele te vor ajuta să faci pariuri cât mai bune pe Vocea României și să profiți de cele mai bune cote oferite de agențiile de jocuri de noroc.

Realizatorii emisiunii au anunțat deja că noul sezon vine cu foarte multe surprize. Așa că trebuie să fii atent dacă vrei să te folosești de cote și să câștigi un profit serios din pariuri pe Vocea României 2023.

Ce este Vocea României?

vocea româniei pariuri 2023

Vocea României a debutat la Pro TV în anul 2011. Este o emisiune-concurs care are la bază competiția muzicală The Voice of Holland și care face parte dintr-o franciză internațională, The Voice.

La Vocea României, 4 jurați, de obicei artiști cunoscuți în lumea muzicii, își formează echipe din concurenții care se înscriu la emisiune. Concurenții luptă unul împotriva celuilalt sau evoluează pentru public, cu scopul de a ajunge în finală. Concurentul câștigător al emisiunii Vocea României primește un premiu în valoare de 100 de mii de euro.

Emisiunea este una foarte populară în România. Deja, au avut loc 10 sezoane iar sezonul cu numărul 11 se pregătește să înceapă în această toamnă. La fel ca și până acum, Vocea României 2023 va fi transmisă tot de către Pro TV.

Când începe Vocea României 2023?

Dacă te-ai întrebat când începe Vocea României 2023, atunci îți spunem că sezonul 11 va avea primul episod în data de 8 septembrie. Va avea loc în fiecare seară de vineri.

La ce oră începe Vocea României?

Emisiunea Vocea României va avea loc, ca de obicei, în fiecare vineri, de la 20:30, pe Pro TV.

Cine a câștigat Vocea României în 2022?

Dacă vrei să faci pariuri pe această emisiune, e important să știi cine a câștigat Vocea României în 2022 și care a fost antrenorul câștigător. Anul trecut, Iulian Nunucă a câștigat premiul de 100 de mii de euro. Antrenorul său a fost Tudor Chirilă.

Unde pot să fac pariuri cu cote bune pe antrenorul câștigător la Vocea României 2023?

Poți face pariuri cu cote foarte bune pe antrenorul câștigător la Vocea României 2023 la Superbet.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *