România Euro 2024

România s-a calificat la Euro 2024 reușind să câștige o grupă preliminară care cel puțin pe hârtie se anunța a fi foarte complicată, iar acum ”tricolorii” așteaptă revenirea la un turneu final după o pauză de 8 ani. Grupa României de la Euro 2024 a fost deja trasă la sorți, naționala noastră urmând a înfrunta Belgia, Slovacia și o reprezentativă ce va ajunge la turneul final pe segmentul B al play-off-ului.

Biletele au fost deja puse în vânzare pentru cele trei partide, iar interesul suporterilor români este uriaș, un semn cât se poate de clar că elevii lui Edward Iordănescu vor avea zeci de mii de fani alături în vara acestui an, în Germania. În acest material vom analiza grupa României de la Euro 2024 și vom încerca să aflăm ce șanse are echipa noastră să o câștige și să se califice mai departe în faza eliminatorie.

Ce șanse are România să câștige grupa la Euro 2024?

euro 2024superbetbetano logo
belgia Belgia1,371,47
românia România10,0011,75
ucraina Ucraina5,504,10
slovacia Slovacia12,0010,50
Cote Pariuri România Euro 2024: Cine câștigă Grupa E – Ultima actualizare: Faza grupelor s-a încheiat.

Așa cum am văzut, România face parte din Grupa E la Campionatul European de fotbal, ediția 2024, ce va avea loc în această vară în Germania. Alături de tricolori, din această grupă mai fac parte Belgia, Slovacia și o națională ce urmează să fie decisă după jucarea play-off-ului. Pe ruta B a acestui play-off pentru Euro 2024 se duelează pentru un loc la turneu final naționalele din Israel, Bosnia și Hețegovina, Ucraina și Islanda, mecurile fiind programate pe 21 și pe 26 martie.

Casele de pariuri online din România dau șanse reale ”tricolorilor” de a se califica mai departe, în faza eliminatorie, dar mai mici pentru câștigarea grupei, acolo unde Belgia s-a impus deja ca favorită certă.

Am analizat cu atenție ofertele platformelor disponibile la noi în țară și am următoarele concluzii:

 • Superbet oferă o cotă de 8,00 pentru ca România să câștige Grupa E a preliminariilor, în timp ce marea favorită este Belgia, cu o cotă de 1,32. Interesant este faptul că în oferta Superbet, echipa care va veni din play-off are o cotă de asemenea de 8,00 la câștigarea grupei, deși în acest moment nu știm cine se va alătura Grupei E. În ceea ce privește șansele de calificare mai departe, unde primele două locuri merg direct acolo, iar locul trei ar putea de asemenea să obțină calificarea în funcție de rezultate. Pentru acest tip de pariu, Superbet oferă o cotă de 1,60, una foarte atractivă datorită șanselor mari de concretizare.
 • Betano este o altă platformă de pariuri online ce are disponibile cote pentru evenimentele de la Euro 2024. Și cei de la Betano oferă o cotă de 8,00 pentru ca România să câștige Grupa E a preliminariilor Euro 2024. Este o cotă care arată faptul că șansele reale sunt totuși mici, fiind greu de crezut că România poate depăși Belgia în acest moment, dar una suficient de atractivă pentru a putea plasa un pariu, mai ales că celelalte echipe din Grupa E au cote mai mici 9,00 pentru echipa ce va veni din play-out și 10,00 pentru Slovacia. În ceea ce privește calificarea din grupe în faza eliminatorie, Betano oferă o cotă bună, de 2,30, pentru România. Atenție însă, am observat că această cotă este valabilă până în 21 martie, data primului meci din play-off, urmând ca apoi, în funcție de echipa care merge la Euro 2024, cotele să fie ajustate.

Grupă România Euro 2024

Grupa E
belgia Belgia
românia România
ucraina Ucraina
slovacia Slovacia
Grupă România Euro 2024

După cum am văzut deja, România gface parte din Grupa E de la Euro 2024, alături de Belgia, Slovacia și Ucraina, echipă care a venit din play-off-ul pe care l-a jucat împotriva naționalelor: Israel, Bosnia și Islanda.

Avem o grupă nu ușoară, dar abordabilă, cu o favorită certă în Belgia, dar care va fi nevoită să facă jocuri bune pentru a se impune, și un grup de trei de valori apropiate, fără vreo altă contracandidată care să iasă în evidență prin forța grupului sau individualități deosebite

Astfel, cred că este o grupă din care România se poate califica dacă va reuși să aibă un joc consistent, așa cum a făcut pe alocuri în preliminarii. Depinde numai de forma de moment și de modul în care selecționerul va ști să formeze un lot pe care să reușească să îl motiveze pe măsură.

Iată care este programul meciurilor României de la Euro 2024:

 • 17 iunie, ora 16:00: ROMÂNIA – Ucraina (Allianz Arena, Munchen)
 • 22 iunie, ora 22:00: Belgia – ROMÂNIA (Rhein Energie, Koln)
 • 26 iunie, ora 19:00: Slovacia – ROMÂNIA (Waldstadion, Frankfurt)

Play-off Ruta B

Am discutat deja despre a patra echipă care se va alătura României, Belgiei și Slovaciei în Grupa E de la Euro 2024, aceasta urmând a fi câștigătoarea rutei B a play-off-ului pentru Euro 2024. Israel, Bosnia și Herțegovina, Ucraina și Islanda se duelează de la ditanță și în meciuri directe pentru calificarea la turneul final.

În prima etapă a play-off-ului care se va disputa pe 21 martie, avem următoarele meciuri pe ruta B: Bosnia – Ucraina și Israel – Ucraina. Câștigătoarele celor două jocuri se vor înfrunta apoi în meci direct pe 26 martie pentru a stabili marea câștigătoare și, implicit, echipa calificată la Euro 2024.

În momentul acesta, casele de pariuri de la noi păstrează un echillibru destul de mare în cotații. Betano, de exemplu, oferă o cotă de 2,20 pentru victoria Israelului în fața Islandei și de 2,00 pentru cea a Ucrainei cu Bosnia, în timp ce Superbet oferă o cotă de 2,05 pentru victoria Ucrainei și de 2,20 pentru cea a Israelului. Este evident că sunt cote destul de mari, cote ce indică faptul că nu avem favorite foarte clare pentru aceste meciuri de baraj. 

Ce șanse are România să se califice din grupă la Euro 2024 

euro 2024superbetbetano logo
belgia Belgia1,021,04
românia România2,002,02
slovacia Slovacia2,001,90
ucraina Ucraina1,321,29
Cote Pariuri România Euro 2024: Cine se califică – Ultima actualizare: Faza grupelor s-a încheiat

Dacă în ceea ce privește câștigarea Grupei E de la Euro 2024 șansele României sunt mai degrabă aproximative, pentru calificare este o poveste complet diferită. Aici, cei de la Superbet vin cu o cotă de 1,60 pentru ca România să meargă mai departe în faza eliminatorie a turneului, în timp ce Betano propune o cotă de 2,30 valabilă până la data de 21 martie, atunci când se vor juca primele meciuri din play-off.

Trebuie să specific faptul că din grupa de patru echipe de la turneul final Euro 2024, trei au șanse de a merge mai departe. Primele două clasate se califică automat, dar și cele mai bune locuri trei din faza grupelor vor merge și ele mai departe.

Cum în Grupa E, grupa României de la Euro 2024, în afara Belgiei avem echipe de valori apropiate, este clar că șansele de calificare ale ”tricolorilor” sunt reale. În mod normal, dintr-o astfel de grupă în care presupui ca favorita va avea victorii pe linie este nevoie de 4 puncte, de o victorie și o remiză, pentru a merge mai departe, ceea ce România poate obține.

Clasamentul Grupei E la Euro 2024

În preliminariile Euro 2024, România a făcut parte din I, una pe care a și reușit să o câștige, chiar cu un avans foarte mare, de 5 puncte. Elevii lui Iordănescu au depășit Elveția, Israel, Kosovo, Belarus și Andorra, reușind să aduce 22 de puncte din 10 meciuri disputate.

A doua clasată a fost Elveția, cu 17 puncte, în timp ce pe trei a terminat Israelul, cu 15 puncte. Israelul a mers în play-off și a nimerit pe ruta B, astfel că dacă va reuși să treacă de cele două meciuri de baraj va reîntâlni România în grupele Euro 2024.

Vom analiza situația din Grupa E și îți vom aduce în această secțiune un clasament actualizat la zi al grupei Euro 2024 din care face parte și România, în momentul în care competiția va începe.

Ponturi Pariuri România Euro 2024

În momentul de față, cel mai sigur pariu ar fi cel pe calificarea în faza eliminatorie, iar cota propusă de Betano, de 2,30, este cu siguranță una care nu trebuie ratată. România are șanse bune să se califice în optimi, deoarece competiția are un format nou în acest an. Astfel, pe lângă ocupantele primelor 2 locuri din fiecare grupă, mai departe trec și cele mai bune locuri 3. România ar trebui să fie mai bună decât doar 2 alte ocupante ale locului 3.

România s-a calificat în optimi!

Pontul oferit mai sus a fost câștigător. România a depășit toate așteptările și a reușit nu doar să se califice în optimi, ci chiar să o facă de pe primul loc. Acum, se pregătește de un meci cu Olanda. Avem pentru tine mai multe ponturi legate de acest meci. Le poți citi în analiza meciului România – Olanda.

Rămâi alături de Pariuri și Jocuri pentru mai multe ponturi la pariuri pe meciuri de fotbal de la Euro 2024. Vom actualiza această secțiune imediat ce casele publică mai multe cote pentru acest eveniment.

Programul Naționale de fotbal a României la Euro 2024

Programul echipei naționale a României la Euro 2024 începe cu un meci pe 17 iulie, pe Allianz Arena din Munchen, acolo unde ”tricolorii” vor înfrunta echipa ce vine din lay-off, ruta B.Urmează deplasarea la Koln, pentru derby-ul grupei cu Belgia, pe 22 iunie, pentru ca pe 26 iunie să încheiem faza grupelor cu duelul cu Slovacia, care se va juca la Frankfurt.

Iată care este programul complet al meciurilor României de la Euro 2024:

 • 17 iunie, ora 16:00: ROMÂNIA – Ucraina (Allianz Arena, Munchen)
 • 22 iunie, ora 22:00: Belgia – ROMÂNIA (Rhein Energie, Koln)
 • 26 iunie, ora 19:00: Slovacia – ROMÂNIA (Waldstadion, Frankfurt)

Lot România Euro 2024

Selecționerul Iordănescu a mers la EURO 2024 cu următorul lot de jucători:

românia
 • PORTARI: Florin Niță (Gaziantep | Turcia, 20/0), Horațiu Moldovan (Atletico Madrid | Spania, 10/0), Ștefan Târnovanu (FCSB, 1/0)
 • FUNDAȘI: Andrei Rațiu (Rayo Vallecano | Spania, 16/1), Vasile Mogoș (CFR Cluj, 5/0), Radu Drăgușin (Tottenham | Anglia, 15/0), Bogdan Racovițan (Rakow | Polonia, 1/0), Adrian Rus (Pafos | Cipru, 19/1), Ionuț Nedelcearu (Palermo | Italia, 26/2), Andrei Burcă (Al-Okhdood | Arabia Saudită, 27/1), Nicușor Bancu (Universitatea Craiova, 34/2)
 • MIJLOCAȘI: Deian Sorescu (Gaziantep | Turcia, 16/0), Marius Marin (Pisa | Italia, 16/0), Alexandru Cicâldău (Konyaspor | Turcia, 36/4), Răzvan Marin (Empoli | Italia, 54/3), Nicolae Stanciu (Damac | Arabia Saudită, 68/14), Adrian Șut (FCSB, 1/0), Darius Olaru (FCSB, 16/0), Dennis Man (Parma | Italia, 22/7), Valentin Mihăilă (Parma | Italia, 19/4), Ianis Hagi (Deportivo Alaves | Spania, 33/5), Florinel Coman (FCSB, 13/1)
 • ATACANȚI: Denis Drăguș (Gaziantep | Turcia, 9/2), George Pușcaș (Bari | Italia, 41/11), Denis Alibec (Muaither | Qatar, 37/5), Daniel Bîrligea (CFR Cluj, 1/0)

Unde poți face pariuri pe România la Euro 2024

Winbet, Betano și Superbet oferă pariuri pe România la Euro 2024, dar pe măsură ce ne vom apropia de data primului meci și celelalte platforme de pariuri vor veni cu oferte. Acum, poți paria pe calificarea României din grupe sau pe câștigarea grupei de la Euro de către ”tricolori” la Betano, în timp ce, așa cum am văzut anterior, la Superbet există și opțiunea de a paria pe meciurile cu Ucraina și Belgia.

 1. SUPERBET
  5/5
  Bonus de Bun Venit
  500 lei
  Cod Bonus Superbet
  Alte avantaje
  • Marjă la pariuri pe Euro 2024: 4,90%
  • Gamă largă de pariuri sportive
  • Posibilitatea de a paria pe meciuri cu mult timp înainte
  • Live Streaming
  • Promoții cu cote cu marjă 0%
 2. BETANO
  4.9/5
  Bonus de Bun Venit
  500 lei
  Cod Promoțional Betano
  Alte avantaje
  • Marjă la pariuri pe Euro 2024: 5,11%
  • Live Streaming
  • Gamă largă de pariuri sportive
  • Bonus progresiv la pariuri
  • Bet Builder
  • Posibilitatea de a paria pe meciuri cu mult timp înainte
 3. WINBET
  4.7/5
  Bonus de Bun Venit
  180 lei
  Cod Bonus Winbet
  Alte avantaje
  • Marjă la pariuri pe Euro 2024: 9,09%
  • Bonus fără depunere la pariuri
  • Bonus fără rulaj
  • Cote mărite

Ca întotdeauna îți recomand să joci doar la case de pariuri online legale în țara noastră. Doar la ele vei fi în siguranță și doar la ele vei găsi cele mai bune cote Euro 2024 la pariuri.

Cine transmite meciurile României la Euro 2024

Meciurile României de la Euro 2024 vor fi transmise la TV de postul ProTV. Cel mai important post TV din România are drepturile TV ale Campionatului European și va transmite cele mai importante jocuri în intervalul 14 iunie – 14 iulie.

Meciurile mai puțin importante, mai ales în faza grupelor, vor fi transmise de platforma de streaming VOYO, care aparține celor de la Pro.

Din echipa de comentatori pe care ProTV o are pentru Euro 2024 fac parte Ion Alexandru, Mihai Dedu, Andrei Grecu și Cristian Pintea, cei patru urmând a comenta, individual sau împreună, toate cele 51 de partide de la Campionatul European găzduit de Germania în vara acestui an.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *