Pariu Combinat Explicat!

Ce înseamnă pariuri combinate sau pariuri sistem și cum funcționează acestea?

A face pariuri combinate sau pariuri sistem înseamnă să faci un pariu în care, pe același bilet, ai mai multe evenimente. Biletul tău va fi câștigător doar dacă toate pariurile alese de tine vor fi câștigătoare. Riscul de a pierde este astfel mai mare, însă mai mare va fi și cota totală a biletului, care se calculează prin înmulțirea fiecărei cote de pe bilet. În rândurile acestea am explicat ce înseamnă pariu combinat, ce trebuie să știi despre acest tip de pariuri, dar și cum să folosești un calculator de pariuri sistem.

Cele mai bune case de pariuri unde poți face pariuri sistem

 1. Superbet
  Bonus de Bun Venit
  500 lei
  Marjă medie
  • Premier League: 2,87%
  • Liga 1: 4,99%
  • Serie A: 4,73%
  • Bundeslinga: 5,17%
  • La Liga: 4,49%
 2. Mozzart Bet
  Bonus de Bun Venit
  1750 lei
  Marjă medie
  • Premier League: 5,38%
  • Liga 1: 5,22%
  • Serie A: 5,34%
  • Bundesliga: 5,26%
  • La Liga: 5,37%
 3. Fortuna
  Bonus de Bun Venit
  500 lei
  Marjă medie
  • Premier League: 6,42%
  • Liga 1: 5,19%
  • Serie A: 6,37%
  • Bundesliga: 8,12%
  • La Liga: 6,34%

Deoarece vorbim despre un tip de pariuri foarte popular, este firesc ca toate casele de pariuri din România să îl ofere. Chiar și așa, sfatul nostru este să faci acest tip de pariuri doar la casele de pariuri care dețin licență ONJN.

Jucând la case de pariuri precum Superbet, Mozzart Bet sau Fortuna, care funcționează legal, nu doar că vei putea face un pariu sistem / combinat în siguranță, dar vei beneficia și de bonusuri foarte utile. Folosind aceste bonusuri cu pariuri combinate, vei putea obține câștiguri serioase.

Totul despre pariuri sistem / combinate

Acest tip de pariuri speciale îți permite să plasezi mize pe mai multe evenimente pe un singur bilet (considerat ca un singur eveniment). Poți opta pentru evenimente din cadrul aceleași piețe sportive ori să combini și cu alte sporturi. De reținut faptul că operatorii de pariuri sportive pot limita numărul și tipul sporturilor ce pot fi plasate pe același bilet.

Pariuri combinate se referă și la:

 • Pariuri acumulator
 • Pariuri combo
 • Pariuri Parlay
 • Pariuri multiple
 • Pariuri sistem

Cea mai simplă definire a conceptului de pariu combinat este următoarea: bilet de pariuri sportive cu evenimente multiple și cu o investiție minimă. Așadar, avantajul major al acestui tip de pariu este dat de posibilitățile mari de câștig cu o investiție mică.

Un alt beneficiu al acestei forme de pariere este dat de existența unui calculator pentru pariuri sistem. Practic, nu trebuie să-ți mai calculezi singur cotele și valoarea totală a câștigurilor de pe bilet. Mai mult decât atât, poți combina evenimentele de pe mai multe piețe sportive cât se poate de simplu.

La ce trebuie să fim atenți atunci când plasăm pariuri combo?

În general, stăpânirea statisticilor și o analiză obiectivă îți permite să plasezi mize cu șanse mari de câștig pe diferite sporturi. Poți opta pentru varianta unui bilet combinat cu meciuri din același sport sau poți combina sporturi colective cu sporturi individuale.

Pentru că este vorba despre pariu combinat explicat, iată ce trebuie să știi atunci când plasezi astfel de pariuri:

 • Cotele oferite per eveniment în parte;
 • Numărul de selecții de pe bilet;
 • Numărul de evenimente fixe care pot fi plaste pe bilet;
 • Valoarea minimă a mizei pe care o poți juca;
 • Valoarea taxei de administrare a biletului;
 • Valoarea maximă a câștigului potențial;
 • Numărul pronosticurilor pierzătoare permise pe bilet.

Pe ce pariem pe biletele combinate?

pariuri combinate

În general, pariorii merg pe așa numitele “pariuri sigure”. Aceste pariuri sigure se plasează pe evenimente din sporturi foarte populare, precum fotbal, tenis, box sau baschet. De asemenea, există și o categorie de jucătorii care preferă să joace combinate pe curse de cai și ogari. Trebuie să știi că biletele combinate acceptă doar pariuri pre-meci, nu live. Așadar, se poate spune că acest tip de pariuri speciale este o formă de iscusință în pariere. Pariorul trebuie să-și dovedească capacitatea de analiză, intuiție și o percepție foarte bună asupra piețelor sportive.

Desigur, un element care ajută foarte mult la reușita unui bilet acumulator este cel de studiu al datelor statistice. De exemplu, fotbalul este unul dintre cele mai dese jucate sporturi la pariuri combinate. Este o piață sportivă care, în ciuda avalanșei de statistici, permite plasarea unei varietăți de pariuri (pe scor corect, câștigător, număr de goluri, de cartonașe primite, de cornere și altele).

Unde pariem cu bilete combinate?

Pentru că, la tipul acesta de pariuri poți pronostica un anumit număr de meciuri corecte (X) din numărul de selecții (Y), șansele de a câștiga sunt mai ridicate decât la un pariu single. Faptul că poți plasa și un anumit număr de pariuri fixe (sigure) îți crește șansa de câștig. Așadar, dacă ai greșit în pronosticurile tale nu pierzi miza plasată și poți obține câștigul potențial, în funcție de câte evenimente ai pronosticat corect.

Unii operatori de pariuri sportive le oferă pariorilor posibilitatea de a obține chiar și o parte din bani înapoi dacă au greșit doar un anumit număr de pronosticuri. Așa cum menționăm anterior când ne refeream la pariu combinat explicat, valoarea cotelor este foarte importantă. Plasează câteva evenimente cu cote mărite pentru a crește valoarea totală a câștigului potențial.

Casa de PariuriPariu AcumulatorPariuri CombinatePariuri ParlayPariuri SistemPariuri Multiple
Fortuna✔️✔️✔️✔️✔️
Betano✔️✔️✔️✔️✔️
Unibet✔️✔️✔️✔️
Maxbet✔️✔️✔️
888 Sport✔️✔️✔️
Netbet✔️✔️✔️✔️✔️
Casa Pariurilor✔️✔️✔️
Winmasters✔️✔️✔️✔️✔️
Betfair✔️✔️✔️✔️

Pariu combinat explicat

pariuri combinate

Să mergem pe varianta unui pariu acumulator cu un număr de 5 selecții. Fiecare casă de pariuri îți oferă un anumit bonus la numărul de selecții pentru acumulator. Iată și care sunt bonsurile oferite de casele de pariuri din România pentru un pariu acumulator cu 5 selecții (ca să vezi cât poți câștiga în plus):

 • Fortuna – Bonus Dublu – 5%;
 • Netbet îți oferă un bonus de 8%;
 • Winmasters te recompensează cu un bonus de 10% (revendică acum un cod bonus Winmasters!);
 • Betano te răsplătește cu un bonus de 15% (plus că beneficiezi și de varianta BetCombo).

Să lucrăm pe un exemplu concret de pariuri combinate, cu un 5 selecții, într-un sistem de tip 4/5, la o miză de 5 Lei pe bilet. Vom lua oricare dintre aceste evenimente (denumite drept Eveniment 1, Eveniment 2, Eveniment 3, Eveniment 4 și Eveniment 5). Se înmulțesc cotele evenimentelor cu valoare bonusului acordat de operator, iar rezultatul va fi câștigul total de la biletul combinat. Așadar, formula ar fi următoarea:

Pariu Combinat

Eveniment 1x Eveniment 3x Eveniment 4x Eveniment 5x Valoarea mizei plasată pe combinație + Bonus Pariu Acumulator de la Operator = Câștigul Potențial.

Să presupunem că valoarea cumulată a cotelor este de 15. Rezultă: 15 x5 Lei +15% bonus (să zicem Betano = 75 Lei + 11, 25 Lei = 86, 25 Lei (câștig potențial)

Valoarea maximă a biletului va fi atunci când pariorul a indicat corect toate pronosticurile. În cazul în care un eveniment este pierzător, atunci pierde suma aferentă evenimentului respectiv. Dacă a indicat greșit două sau mai multe evenimente, atunci a pierdut toată miza. Dacă mergi pe un pariu de 5 Lei pe un bilet simplu, atunci se înmulțește suma cu valoarea cotei oferită de operator:

5 Lei x Cota 2.36 (de exemplu) = 11,80 Lei

Se poate remarca faptul că diferența dintre un bilet simplu față de unul combinat este uriașă la câștiguri. Cu toate acestea, nivelul de probabilitate la obținerea câștigului este mai ridicat în cazul biletului simplu.

Cum să plasez un pariu acumulator avantajos?

 1. Trebuie să eviți pariurile cu un nivel de risc mare;
 2. Trebuie să cauți ofertele cu cotele cele mai mari pe eveniment;
 3. Trebuie să iei în calcul opțiunile de bonusare ale operatorilor pentru acest tip de pariuri (de exemplu, bonusul acumulator);
 4. Trebuie să studiezi statisticile detaliate pentru evenimentele pe care vei paria;
 5. Optează pentru pariuri fixe și pentru opțiuni pe care le poți controla mai bine (Sub/Peste, Ambele echipe marchează, etc).

Cât de sigure pentru parior sunt pariurile combinate?

Cash Out

Cu siguranță că fiecare parior se întreabă cât se sigure sunt aceste pariuri speciale. În primul rând, ele sunt pariuri pre-meci, așadar, spre deosebire de cele live, nu le poți corecta în timp real. Nu poți folosi opțiunea Cash Out ca să-ți limitezi pierderile.

Primești un bonus considerabil din partea operatorului dacă pronostichezi în mod corect X evenimente din Y selecții de pe bilet. Bonusurile oferite la pariurile acumulator ajung și până la 100% în cazul pronosticurilor corecte la procentaj maxim.

Răspunsul este clar: pariurile combo sunt sigure, dar sunt pentru pariorii bine pregătiți și care sunt într-un stadiu avansat la pariuri. Eficiența pronosticurilor face diferența atunci când pariezi pe combinate. Cei începători pot plasa pariuri single și live pentru a beneficia de șanse mai mari de câștig.

Cum îți poți maximiza șansele de câștig la pariuri combinate?

În mod normal, pariurile combo sunt destul de imprevizibile, așa că, în ciuda cotelor de 1.5 pe bilet, pariorii profesioniști sunt destul de reticenți în ceea ce privește acest tip de pariu. Iată care sunt sfaturile acestora pentru jucătorii începători și care vor să plaseze un pariu combo:

 1. Alege o casă de pariuri care ofere cote mărite (sau cel puțin, care oferă cote mari pentru evenimentele importante ale zilei);
 2. Nu paria pe bilete cu mai mult de 4 selecții dacă ești începător (de obicei, în acest caz, se recomandă pariurile combinate cu 2 selecții – una cu șanse mari de realizare, iar una cu cote bune);
 3. Optează pentru pariuri de tip șansă dublă (de exemplu, la fotbal, 1x sau x2) – probabilitatea de câștig ajunge până la 67% – chiar dacă cotele sunt mai mici);
 4. Pentru pariurile combo cu 4 selecții, valoarea cotelor trebuie să fie între 1.70-1.90, în cazul în care mizeze pe meciurile unor echipe puternice;
 5. Șansele unui bilet cu 4 selecții de a se dovedi câștigător este de maxim 52% (practic, se poate spune că șansele sunt egale- 50/50) – de aceea, mizează pe bilete combo cu 2 sau 3 selecții pentru a crește posibilitățile de câștig;
 6. Nu plasa bilete combo în ultima etapă de campionat (decât dacă iei în calcul meciurile cu o miză foarte mare) și nici pe meciurile din partidele retur atunci când din prima rundă diferența de scor a fost prea mare;
 7. Joacă bilete combinate de tip 2/3 sau 3/4 pentru că îți oferă mai multe șanse de câștig, chiar dacă nu nimerești toate selecțiile;
 8. Avantajul casei este de 5% în cazul biletelor simple și crește pe măsură ce se adaugă încă o selecție pe un bilet combo (de exemplu, la un bilet cu 2 selecții, avantajul casei este 9,5%), așa că nu juca niciodată mai mult de 4 selecții pe bilet.
 9. Adaugă pe biletul combo un „pariu sigur” pentru a-ți crește șansele de câștig;
 10. În cazul în care optezi pentru un bilet combo pe evenimentele din cadrului unui meci (rezultat final/cornere/marchează jucătorul x) alege o partidă despre care să ai toate informațiile.
 11. Folosește un calculator de pariuri sistem – Uneori e bine să vezi ce poți câștiga din pariurile tale.

FAQ

Ce înseamnă pariu sistem / combinat?

Un pariu sistem sau pariu combinat este acel tip de pariu în care, pe bilet, poți paria pe mai multe evenimente.

Ce este un calculator de pariuri sistem?

Un calculator de pariuri sistem este o unealtă care te ajută să vezi cât vei câștiga dacă biletul tău cu pariuri combinate este unul câștigător.

Pot să fac un pariu sistem la Superbet?

Da, casa de pariuri Superbet îți permite să faci un pariu sistem, cu evenimentele pe care le oferă.

Unde îmi este explicat în detaliu ce înseamnă pariu combinat?

Pe pagina aceasta, experții noștri au explicat în detaliu ce înseamnă pariu combinat. Vei afla aici totul despre pariuri sistem, cum să le folosești, cum să folosești un calculator pentru ele și unde să le faci.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *