Pariuri League of Legends

Când menționezi jocul League of Legends, cei mai mulți oameni, mai ales fanii jocului, nu se gândesc la pariuri. Însă LoL a trecut de foarte mult timp de nivelul unui simplu joc. Popularitatea sa foarte mare a făcut ca pentru mulți să fie considerat un sport. De aici, a mai fost nevoie de doar un pas până la primele pariuri pe LoL. De fapt, a fost nevoie doar să fie introdus în oferta caselor de pariuri. Astăzi, toate marile case de pariuri online din România includ pariuri pe League of Legends în secțiunile lor de esports.

Cele mai bune site-uri de pariuri la LoL

Casa de pariuriMarjăPiețe de pariuri LoLBonusCod Bonus
maxbet8,14%2700 lei bonus de bun venit & 50 de lei bonus fără depunere la esportsRevendică Bonus
fortuna9,1%2500 de lei bonus de bun venitRevendică Bonus
Betano6,83%2500 de lei bonus de bun venitRevendică Bonus
unibet7,11%1Un pariu fără risc de până la 300 lei + 150 runde gratuite la Burning HotRevendică Bonus

Secțiunile de e-sports au devenit foarte populare printre pariorii români. Grație acestei popularități, casele de pariuri pe spoturi online au început să ofere mai multe bonusuri și promoții celor care plasează pariuri e-sports. Iată care sunt cele mai bune opțiuni de pariuri esports în România și pe care ți le recomandăm cu maximă încredere:

MAXBET

Maxbet este una dintre cele mai bune case de pariuri online legale în România și include în oferta sa și pariuri pe esports. De fapt, mai corect ar fi să spunem că Maxbet are o secțiune întreagă dedicată pariurilor pe esports.

Chiar mai mult, pentru iubitorii de pariuri pe esports, Maxbet România are un bonus fără depunere la esport, pe care jucătorii îl pot obține prin simpla verificare a contului. Bineînțeles, în oferta de pariuri Esports de pe platforma Maxbet România sunt prezente și pariuri pe League of Legends. Jucătorii au la dispoziție două turnee importante pe care pot face pariuri LoL. Marja la aceste pariuri este una destul de mare, de 8,14%, însă cotele sunt bune. Mai mult, lista de promoții Maxbet România include și pariuri sportive cu marjă 0%.

Nu în ultimul rând trebuie să spunem că Maxbet România are pentru jucătorii de pariuri sportive pe League of Legends și un bonus de bun venit pe care aceștia îl pot accesa. Acesta este de până la 700 de lei.

FORTUNA

Și la Fortuna România găsești o ofertă bună de pariuri esport. La fel ca Maxbet, și acest operator a pregătit o secțiune specială pe site-ul său, doar pentru pariuri pe esport. Fortuna oferă cote avantajoase la pariuri LoL, un bonus de bun venit de până la 500 de lei și o selecție foarte bună de pariuri pe League of Legends.

Și la Fortuna jucătorii din România au parte de două turnee de LoL pe care pot face pariuri. Marja este însă mai mare aici ca la Maxbet, un dezavantaj pentru acest operator, care, din păcate, în acest moment nu oferă nici alte promoții speciale pe esports. La Fortuna, poți face pariuri LoL pe câștigător pe tot meciul, pe handicap la kills sau pe kills înscrise peste/sub.

BETANO

Betano

Chiar dacă nu are o secțiune specială pentru pariuri pe esports, Betano România include aceste tipuri de pariuri în oferta sa. Ba chiar se poate spune că oferă este una foarte bună, incluzând numeroase jocuri, printre care și League of Legends.

La fel ca la ceilalți doi operatori de mai sus, jucătorii pot să facă pariuri LoL și la Betano România pe două turnee. Se pot face pariuri League of Legends antepost, pe handicap, pe câștigătorul meciului, al turneului, pe grupa câștigătorului turneului sau chiar dacă o anumită echipă se califică în finală.

În lista de promoții de la Betano se regăsesc și pariuri cu marjă 0%. Promoția e valabilă doar pentru anumite pariuri, selectate de operator. S-ar putea așadar să nu o găsiți mereu și la pariuri pe esports. Chiar și așa, marja oferită de Betano la pariuri League of Legends este una mai mică decât la Fortuna sau Maxbet, doar 6,83%.

UNIBET

unibet

La Unibet România, oferta de pariuri esports este una destul de bună, cu multe jocuri, printre care și League of Legends. Problema e însă că tipurile de pariuri LoL pe care un jucător le poate face sunt limitate. Acesta poate face pariuri pe meciuri și antepost pe câștigătorul turneului și pe grupa câștigătorului. Cotele la pariuri LoL sunt bune, dar lipsesc promoțiile pentru acest joc. Marja este mai mică decât la Fortuna sau Maxbet.

Unibet le oferă jucătorilor săi noi un bonus de bun venit care constă într-un pariu gratuit de până la 300 de lei și 150 de rotiri gratuite la Burning Hot. . În acest moment, nu oferă bonusuri speciale la pariuri pe esports, dar acest lucru se poate schimba în viitor. Unibet este una din casele de pariuri cu cele mai multe promoții active în acest moment.

Vezi care sunt cele mai bune ponturi la pariuri League of Legends și profită de bonusurile oferite de toate aceste case de pariuri sportive din top!

Tipuri de pariuri disponibile la League of Legends

În LoL există campioni diferiți (asasini, vrăjitori, luptători, etc), așa că intensitatea jocului și imprevizibilitatea acestuia îți oferă numeroase opțiuni de pariat. Practic, trebuie să selectezi un joc, dintr-un turneu sau campionat, între două echipe (care își va desemna câștigătorul în urma disputării supremației pe 3 hărți).

League of Legends Tipuri de pariuri

Spre deosebire de alte jocuri din categoria esports, la League of Legends nu există o durată stabilită a jocului. Jucătorii joacă până când o echipă este învinsă. Astfel, un joc poate dura între 15 minute și o oră. Pentru pariori asta este o veste bună, deoarece înseamnă că ei pot efectua atât pariuri antepost pe League of Legends, cât și pariuri Live.

Pariuri antepost pe LoL

Pariurile antepost pe League of Legends pot fi împărțite în două categorii: pariuri care pot fi considerate tradiționale și pariuri special pentru LoL.

Pariuri tradiționale LoL

Pariurile tradiționale sunt pariuri pe care jucătorii le găsesc la toate celelalte sporturi pe care pot paria. Este vorba aici de pariuri de tip:

 • Pariu pe câștigătorul meciului
 • Pariu pe câștigător Harta 1
 • Pariu pe câștigător Harta 2
 • Pariu pe câștigător Harta 3
 • Hărți peste/sub
 • Handicap hartă
 • Scor corect
 • Pariu pe câștigătorul turneului
 • Pariu pe jucători

Cum am spus deja, aceste pariuri funcționează la fel ca alte pariuri de la alte sporturi. Ele sunt doar adaptate pentru League of Legends. Astfel, nu ai nevoie de foarte mare experiență pentru a le juca.

Pariuri speciale LoL

Dacă ești însă un fan al acestui joc și mai ales dacă iubești să faci pariuri pe League of Legends, atunci cu siguranță vei apela la pariurile speciale care vin cu acest joc. Este vorba de pariuri unice, pe care le găsiți doar la League of Legends. Acestea sunt de obicei amuzante și vin cu cote destul de bune. Jucătorii cu experiență la LoL le folosesc cu siguranță.

Iată așadar care sunt pariurile speciale pe care le poți face la League of Legends:

1. Va avea loc un pentakill/quadrakill?

Cei care au jucat League of Legends știu că Pentakill-ul este o dovadă a calității unui jucător. Un pentakill are loc atunci când un singur jucător îi ucide singur pe toți cei 5 jucători din echipa adversă. Bineînțeles, un quadrakill are loc atunci când un singur jucător omoară 4 jucători din echipa adversă. Un pentakill este o realizare destul de rară. Quadrakill-urile, în schimb, au loc destul de des. Astfel, dacă vă gândiți să pariați pe una din cele două opțiuni, v-o recomandăm pe a doua. Sunt șanse mult mai mari să aibă loc.

2. Durata meciului

Cum am spus deja, un meci de LoL poate dura între 15 minute și o oră. Astfel, jucătorii pot să facă pariuri pe cât o să țină un anumit meci de League of Legends. Se poate paria dacă meciul va dura mai mult sau mai puțin decât un timp dat sau pe intervale. Bineînțeles, e mult mai riscant să pariezi pe intervale.

3. First Blood

First Blood este un pariu extrem de amuzant. Jucătorii pariază pe ce echipă cred ei că va obține primul kill al meciului. De obicei aceste pariuri nu durează mult. Ele se rezolvă în primele 10 minute ale meciurilor și pot ajuta foarte mult pariorii să își dea seama în ce direcție se va îndrepta partida. Partea cea mai bună a pariului First Blood e că te atrage foarte puternic în joc. Cum am zis, este foarte amuzant.

4. First Baron

Baronul Nashor este cel mai mare și cel mai puternic monstru neutru din League of Legends. Nu doar că e foarte greu de ucis, dar această încercare devine și mai dificilă atunci când echipa adversă încearcă să îl fure în timp ce echipa ta luptă cu el. Asta pentru că Baronul Nashor le oferă echipelor avantaje care pot fi foarte importante într-un joc. Sunt avantaje care pot decide rezultatul jocului. Pariul LoL First Baron presupune plasarea unui pariu pe echipa care îl dovedește prima pe Baronul Nashor.

5. Primul turn

Unul dintre primele obiective ale jocului League of Legends este distrugerea turnului exterior. Poate părea ușor, dar e destul de dificil, având în vedere că echipele se luptă și una cu cealaltă. De obicei, echipele mai agresive sunt cele care reușesc să ia primul turn. Așa că, dacă doriți să plasați un pariu League of Legends pe cine câștigă primul turn, aveți grijă să selectați echipa mai agresivă.

6. First Dragon

Un pariu LoL asemănător cu cel pe primul baron Nashor. Există însă diferențe. E vorba, bineînțeles, despre un alt monstru neutru. Există mai multe tipuri de dragoni și toți sunt greu de ucis.

7. Care echipă va avea mai mulți ași?

În League of Legends, un as e acordat atunci când un jucător ucide ultimul jucător rămas din echipa adversă. Acest pariu League of Legends presupune ghicirea numărului total de ași pe care o echipă îi va primi într-un meci.

Pariuri League of Legends Live

La fel ca în cazul sporturilor reale și în esports pariurile live sunt printre cele mai apreciate, chiar și de către jucătorii din România. Acestea sunt mai interesante, mai amuzante și te introduc mai puternic în toată această experiență de pariuri League of Legends. Bineînțeles, cei mai potriviți jucători pentru pariuri LoL live sunt cei care și iubesc jocul League of Legends.

Partea cea mai bună în ceea ce privește aceste pariuri live pe League of Legends e că ele includ destul de mult opțiuni de pariere. Așadar, fanii jocului vor avea de două ori mai multă distracție. Vor putea urmări jocul lor preferat și vor putea face și o grămadă de pariuri interesante pe League of Legends.

Dacă alegeți să faceți pariuri live pe LoL, sfatul nostru este să fiți cumpătați. Nu vă aruncați din prima pe un singur pariu. Mai bine plasați mai multe pariuri, de valori mai mici, pe durata întregului joc. Șansele voastre să câștigați vor fi mai mari, deoarece veți ști în ce direcție evoluează jocul, și vă veți distra și mai bine.

Ponturi pariuri League of Legends

Pentru a înțelege mai bine LoL, primul sfat este să-l joci. În acest mod îți vei putea imagina mai ușor cum pot decurge lucrurile pe o anumită hartă. Desigur, este greu să faci niște predicții raportându-te la ceea ce fac alți jucători, dar, analiză hărților îți va facilita înțelegerea modului de joc.

Abilitățile campionilor, dar mai ales vulnerabilitățile lor sunt aspecte care trebuie luate în considerare atunci când pariezi pe LoL. Un campion este specializat pe distrugerea de turnuri, altul pe uciderea rapidă a dragonilor. Așa că, atunci când pariezi trebuie să știi ce fel de campioni are echipa pe care mizezi.

Înainte de a vorbi despre ponturi la pariuri pe League of Legends, iată câteva sfaturi la pariuri pe esport pe care ar trebui să le aveți mereu în vedere:

 • Pariați și pe alte turnee decât cele care sunt considerate importante – acesta este un mod foarte bun de a obține experiență și de a urmări evoluția unor echipe cu potențial în viitor;
 • Urmăriți activitatea echipelor pe care pariezi și forma jucătorilor – alegeți una sau două echipe favorite din Top 10 și vedeți cum evoluează în turneele internaționale;
 • Comparați cotele oferite de casele de pariuri pentru a vedea care sunt cele mai avantajoase opțiuni de pariere e-sports;
 • Stabiliți o regiune cu anumite turnee pe care să mizezi, astfel încât să aveți timp pentru a studia mult mai bine echipele și jucătorii;
 • Profitați de promoțiile dedicate jocurilor e-sports de către platformele de pariuri online din România și îmbunătățiți-vă rata de predicție plasând pariuri fără risc ori pariuri gratuite.

Acum că am discutat despre aceste sfaturi pe care le puteți folosi la pariuri pe esport, să vedem și ce ponturi avem pentru pariuri LoL.

1. Alegeți o casă de pariuri potrivită pentru stilul vostru de joc

Nu e o idee bună să vă mulțumiți cu orice casă de pariuri. Fiecare casă de pariuri are ofertele sale pentru jucătorii noi și vechi. Dacă scopul vostru este să faceți pariuri LoL, trebuie să vedeți dacă casele de pariuri la care doriți să vă înscrieți oferă acest joc, dacă există promoții speciale pentru el, dacă există alte promoții interesante care vi s-ar potrivi și dacă bonusul de bun venit este pe placul vostru. Acestea sunt doar câteva din lucrurile pe care ar trebui să le luați în considerare.

Dacă găsiți o casă de pariuri cu o ofertă cât mai apropiată de ceea ce vă doriți voi, experiența voastră la pariuri pe League of Legends va fi una și mai plăcută.

2. Fiți la curent cu ce se întâmplă în turneele care au loc și pe care pariați

Când vine vorba de pariuri LoL, chiar dacă nu vorbim despre un sport, ci despre un joc, trebuie să fiți mereu la curent cu ce se întâmplă în lumea League of Legends. Exact ca la fotbal, baschet sau alt sport pe care jucătorii iubesc să parieze.

Dacă doriți să aveți succes la pariuri pe League of Legends, doar așa se poate. Trebuie să știți tot ce se întâmpla la turneele active, care sunt echipele în formă bună, care sunt echipele în formă slabă. Dacă vreți să pariați pe League of Legends, trebuie să tratați acest joc ca pe un sport.

3. Jucați simplu

Acesta este un sfat pe care veteranii pariurilor îl știu. Este în același timp o lecție pe care începătorii o învață pe pielea lor. Asta deoarece cei mai mulți începători intră în lumea pariurilor LoL cu o grămadă de strategii în cap pentru a câștiga. Însă, pentru că se complică foarte mult, de cele mai multe ori ajung să piardă.

Sfatul nostru, atât pentru începători cât și pentru veterani, este să jucați cât mai simplu posibil. Nu faceți pariuri pe care nu le înțelegeți, nu vă aventurați și nu riscați fără motiv. Dacă aveți o echipă favorită, gândiți-vă de două ori înainte de a paria pe ea. E în formă sau nu?

Foarte important! Stați departe de strategia Martingale. La pariuri pe League of Legends, s-ar putea să nu vă ajute prea mult.

4. Nu faceți pariuri pe cote mari la League of Legends

Cei care doresc să facă un profit serios cât mai rapid sunt de multe ori tentați să parieze pe echipele cu cote mari. Însă șansele ca acestea să câștige sunt destul de mici. Se poate întâmpla, dar nu e garantat. Cel mai probabil, banii aceia sunt aruncați.

Astfel, dacă scopul vostru este să faceți un profit serios, nu doar să vă distrați, cel mai bine este să nu pariați pe cotele mari. Chiar v-am sfătui să folosiți strategia Easy Money la pariuri pe League of Legends. Cum, pentru unele tipuri de pariuri, durata de soluționare nu e mare, acestea pot fi incluse în această strategie. Iar cu cât e mai mică cota, cu atât e mai sigur ca pariul vostru să fie câștigător. După ce ați câștigat primul pariu, puteți trece la al doilea și tot așa.

5. Încercați pariuri LoL live

Cel puțin din punctul nostru de vedere, pariurile live oferă o experiență total diferită în lumea jocurilor de noroc. Acestea vin cu mai multă adrenalină, cu mai mult amuzament, dar și cu șanse de câștig mai mari. Asta deoarece jucătorul urmărește în direct evenimentul pe care a pariat. În funcție de ceea ce se întâmplă, dacă are destul de multă experiență, el poate intui în ce direcție va merge jocul, care va fi echipa câștigătoare și care va fi cea pierzătoare. E astfel mult mai ușor să faci pariuri care să și devină câștigătoare.

Dacă vreți să faceți pariuri pe League of Legends, sfatul nostru este să vă informați cât mai mult înainte de joc, apoi să urmăriți jocul live și să acționați atunci când vedeți o oportunitate. În cel mai bun caz, veți câștiga un profit serios. În cel mai rău caz, vă veți distra de minune.

Sperăm ca aceste ponturi la pariuri pe League of Legends vă vor ajuta să înțelegeți mai bine jocul dar și ceea ce înseamnă să pariezi pe el. Nu în ultimul rând, sperăm ca ele să vă fie folositoare și să vă aducă un profit cât mai frumos.

Cele mai importante turnee LoL

Veți observa că există o multitudine de turnee de LoL la casele de pariuri sportive din România. De exemplu, în 2023, acestea sunt considerate a fi cele mai importante evenimente la care poți plasa pariuri League of Legends:

 • 2023 Season Kickoff Korea – 10.01.2023
 • Wandercon – 14.01.223 – 05.2.23
 • CBLOL Split 1 2023 – 21.01.2023 – 26.02.2023
 • CBLOL Academi Split 1 2023 – 23.01.2023 – 22.04.2023

Practic (pentru o identificare mai simplă), formatul competițiilor este de tip LEC, LCS, LCK, LPL sau Campionate Mondiale, Rift Rivals și MSI (Mid-Season Invitational). Vouă nu vă rămâne decât să alegeți favoriții și să plasați cât mai multe pariuri câștigătoare!

Top 10 echipe în LoL

Ierarhia în esports se schimbă rapid, fiecare echipă sau jucător având posibilitatea de a se dezvolta și obține experiență care să îl transforme într-un campion.

Nici League of Legends nu face excepție, așa că, iată care sunt cele mai bune echipe în acest moment (Ianuarie 2023):

 1. T1 (LCK)
 2. Royal Never Give Up (LPL)
 3. G2 Esports (LEC)
 4. Evil Geniuses (LCS)
 5. PSG Talon (PCS)
 6. DetonatioN FocusMe (LJL)
 7. RED Canids (CBLOL)
 8. Order (LCO)
 9. Istanbul Wildcats (TCL)
 10. Saigon Buffalo (VCS)

Despre ce este vorba în League of Legends?

Povestea jocului care a devenit în timp o legendă în sine a început în 2009, când a fost lansat de Riot Games. Inițial, era un joc cu eroi, multă acțiune și adrenalină și un multiplayer foarte generos (MOBA). În timp, popularitatea a crescut atât de mult că ajuns să fie transmis pe canale de streaming live, precum Twitch și You Tube. Și, de aici, a început legenda League of Legends: Clash of Fates care este atât de bine cunoscut acum drept LoL.

În esență, dacă vrei să faci pariuri League of Legends trebuie să știi că jocul este o combinație între strategie, acțiuni imprevizibile și decizii de moment. Echipele de super jucători de LoL se luptă pe diverse hărți din zona Summoner’s Rift, în care obiectivul este cucerirea bazei inamice (Nexus). Sunt disponibile aproape 150 de personaje care pot evolua pe hărți, jucătorul având la dispoziție opțiunea de a alege dintre acestea un singur campion.

League of Legends selectia campionului

Trebuie completate misiuni specifice desemnate de AI-ul jocului, eliminări de turnuri (care oferă protecție echipei pe hartă) și eliminarea Campionilor, care sunt personaje controlate de ceilalți jucători. Plasarea de pariuri e-sports presupune o mulțime de opțiuni legate de evoluția în joc, de aceea, LoL este unul dintre cele mai îndrăgite e-sporturi din România.

Acțiunea se desfășoară în sesiuni de joc, disponibile în patru moduri: Co-op versus AI, normal, personalizat (custom) și ranked. Jucătorii sunt evaluați în conformitate cu sistemul Elo rating. Hărțile disponibile sunt de tip clasic, ARAM (All Random All Mid) și Tactice (Teamfight Tactics). Jocul oferă 5 roluri de bază: marksman/ADC, support, jungler, tank/bruiser și mid laner/APC. Fiecare dintre aceste roluri implică un anumit tip de campion care dezvoltă anumite abilități.

League of Legends Gameplay

De exemplu, ADC-ul dezvoltă o putere mare de distrugere (attack damage carry), dar are nevoie de suport din partea altui campion. APC-ul are un potențial ridicat de distrugere și pot fi plasați în linia de mijloc, neavând nevoie de suport. Tank este un tip de personaj puternic și care oferă suport contra inamicilor ADC (fără să moară). Astfel de ponturi pariuri League of Legends te pot ajuta să plasezi pariuri cu șanse mai ridicate de câștig.

League of Legends este un e-sport care merită atenția ta grație numeroaselor caracteristici prezentate. Mai mult decât atât, beneficiezi de numeroase ponturi pariuri League of Legends pe care le poți folosi în favoarea ta. Agențiile de pariuri sportive, așa cum este Maxbet, îți oferă bonusuri consistente dacă plasezi pariuri e-sports.

În momentul în care ai înțeles cum funcționează jocul și îți alegi niște echipe favorite (din Top 10), șansele tale de plasarea a unui pariuri League of Legends câștigătoare sunt din ce în ce mai ridicate. Bucură-te de aceste pariuri esports România și urmărește online la casele de pariuri competițiile de League of Legends!

FAQ

Unde poți să faci pariuri pe esports în România?

Pentru cei care vor să facă pariuri pe esports în România sfatul nostru este unul simplu: pariați doar la casele de pariuri online care funcționează legal în țara noastră. De obicei, aceste case de pariuri include și pariuri pe esports. Mai mult, doar jucând la ele vei fi în siguranță 100%.

Care este cea mai bună casă de pariuri pentru pariuri League of Legends?

E greu de numit o anume casă de pariuri pentru pariuri League of Legends. Asta deoarece fiecare casă de pariuri online are o ofertă diferită pentru clienții săi și fiecare client are nevoi diferite. Din fericire, pe piața din România există o mulțime de case de pariuri care funcționează legal, care oferă pariuri LoL și la care jucătorii se pot înscrie. Maxbet, Betano, Unibet și Fortuna sunt 4 dintre cele mai bune case de pariuri din România care au în oferta lor pariuri pe League of Legends.

Ce casă de pariuri oferă cele mai bune cote la pariuri LoL?

La Fortuna, Maxbet, Betano și Unibet veți găsi cele mai bune cote la pariuri pe League of Legends. Nu doar atât, dar acești operatori includ în ofertele lor și alte promoții interesante, unele făcute în exclusivitate pentru acei jucători din România care vor să facă pariuri pe esports.

Unde pot găsi sfaturi la pariuri pe esport?

Tot mai mulți jucători din România sunt interesați să facă pariuri pe Esports. Însă, cum acest domeniu este unul nou, e normal ca aceștia să caute ajutor. Pe site-ul nostru veți găsi mai multe sfaturi la pariuri pe esport.

Pot face pariuri live pe LoL?

Da, jucătorii pasionați de pariuri League of Legends pot face și pariuri live pe acest sport. De altfel, unul dintre cele mai bune sfaturi la pariuri pe esport este să faceți pariuri live.

Există un bonus special pentru pariuri League of Legends în oferta vreunei case de pariuri din România?

În acest moment, din păcate, nu există niciun bonus pentru pariuri LoL activ în oferta vreunei case de pariuri din România. Asta nu înseamnă însă că nu va putea apărea un astfel de bonus la un moment dat. De altfel, Maxbet a și avut în trecut în oferta sa un bonus special pentru League of Legends. Mai mult, Maxbet oferă chiar și acum un bonus fără depunere la pariuri pe esports.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *