Pariuri MotoGP

Campionatul Mondial de Motociclism, sau, pe scurt, MotoGP, este unul dintre cele mai interesante și atractive sporturi cu motor din lume. Nu a atins încă popularitatea Formulei 1, însă pentru pasionații de două roți înseamnă nivelul maxim la care poate fi dusă o motocicletă. Sezonul 2023 a început pe 23 martie. Acum suntem la etapa a patra, cursa MotoGP din Marele Premiu al Franței 2023. Discutăm așadar în cele ce urmează despre care sunt cele mai bune pariuri MotoGP pe care le poți face, unde găsești cele mai bune cote pentru MotoGP sau cine transmite MotoGP live în România.

Marele Premiu al Franței la MotoGP 2024

Sezonul 2023 a început în Portugalia, pe Autodromo Internacional do Algarve, unde pilotul italian Francesco Bagnaia, de la Ducati, a câștigat Marele Premiu al Portugaliei la MotoGP. În etapa a doua am avut deja a doua surpriză. În Marele Premiu al Argentinei, pilotul italian Marco Bezzecchi a înregistrat prima sa victorie din carieră. Pe un circuit ud, acesta a preluat conducerea încă din start și a dominat întreaga cursă, până la final. Iar în etapa a treia, în Marele Premiu al Statelor Unite, a venit rândul spaniolului Alex Rins, de la LCR Honda Castrol, să se impună. Iar în Spania, s-a impus Bagnaia.

pariuri motogp

Francesco Bagnaia a trecut primul în clasamentului piloților, după victoria din Spania. A strâns 87 de puncte și este la 12 puncte distanță de locul 2, ocupat de Beccecchi, alt italian, cu 65 de puncte. Podiumul este completat de Brad Binder cu 62 puncte..

Acum urmează Marele Premiu al Franței la MotoGP 2023. Cursa va avea loc la Le Mans, pe un circuit cu o lungime de 4,1429 km și 11 curbe.

Condiții de cursă la Marele Premiu al Franței la MotoGP 2023

Deși Bagnaia a fost primul în pole position sezonul trecut și deși a înregistrat cel mai rapid tur, acesta nu a reușit să termine pe podium Marele Premiu al Franței la MotoGP 2022. Podiumul i-a inclus pe Bastianini, Jack Miller și Aleix Espargaro, în această ordine.

Cum va fi vremea la Marele Premiu al Franței la MotoGP 2023

Cursa din acest an din Marele Premiu al Franței la MotoGP va avea loc în data de 14 mai. Conform datelor disponibile în acest moment, la ora cursei Le Mans va fi acoperit de nori, cu probabilitate totuși mică de ploaie, doar 25%. Vizibilitatea va fi însă bună iar temperatura va fi de 20°C, ceea ce înseamnă că sunt șanse mari să avem o cursă fără incidente.

Ponturi Pariuri Marele Premiu al Franței la MotoGP 2023 

Atunci când discutăm despre pariuri MotoGP sau despre cote MotoGP trebuie să ne uităm la două aspecte importante: cine sunt favoriții și de ce sunt favoriți. La prima vedere, cei mai buni piloți aflați pe cele mai bune motociclete ar trebui să își dispute victoria, însă lucrurile sunt mai complexe de atât. Mai mult decât în cazul Formulei 1, particularitățile circuitelor din calendarul MotoGP 2023 favorizează sau dezavantajează anumite motociclete. De aceea a intrat în natura iubitorilor de motociclism să spună că există circuite ”pentru Yamaha” sau ”pentru Ducati” ori, de ce nu, ”pentru Marquez”.

pariuri motogp
Ponturi Marele Premiu al Franței la MotoGP 2023

Italianul Bagnaia și a arătat că nu circuitul de la Le Mans, din Marele Premiu al Franței la MotoGP nu îi este o necunoscută. Anul trecut a suferit un accident și nu a putut termina cursa. Anul acesta, dacă va fi ferit de ghinion, nu există niciun motiv să nu câștige Marele Premiu al Franței la MotoGP.

Analiză și ponturi actualizate la: 11.05.2023

Cote Moto GP

Pariuri Sportive MotoGP 2023 – Pilotul CâștigătorBetano
Bagnaia1,45
Bastianini50,00
M. Marquez10,00
Quartararo75,00
Martin8,00
Binder8,00
Oliveira100,00
Vinales35,00
Marini50,00
A. Espargaro50,00
Bezzecchi6,00
A. Marquez50,00
Rins150,00
Miller30,00
Mir500,00
Zarco35,00
Morbidelli500,00
Di Giannatonio1000,00
Nakagami2000,00
P. Espargaro2000,00
R. Fernandez1000,00
A. Fernandez250,00
Data ultimei actualizări: 26.05.2023

Sezonul 2023 va fi unul foarte interesant din foarte multe puncte de vedere. Pe de o parte, ne uităm la un campionat dominat copios de către cei de la Ducati, care au nu mai puțin de 4 echipe și 8 motociclete pe grilă. Avantajul numeric le permite italienilor să testeze soluții cu fiecare ieșire pe pistă, fie că vorbim despre antrenamente, calificări sau chiar cursă. De cealaltă parte se află Yamaha, care și-a pierdut echipa de client și care va alinia la start doar două motociclete. Între găsirea setărilor optime pentru cursă și calibrarea piloților va fi foarte puțin spațiu de testare pentru ei. Iar testarea este foarte importantă în economia campionatului deoarece motocicletele acestea sunt într-o continuă evoluție. De cealaltă parte vin reglementările forului organizator, care a tăiat câteva dintre inovațiile importante aduse de Ducati motocicletelor anul trecut.

Contează desigur și abilitățile piloților și capacitatea lor de a rezista presiunii, capacitate foarte dezvoltată în cazul campionului mondial, Pecco Bagnaia, dar nu atât de pronunțată în cazul unor piloți precum Aleix Espargaro, care a clacat incredibil în 2022.

Marele favorit la câștigarea titlului mondial în MotoGP 2023 este Bagnaia, cu o cotă de 3.00. El este urmat de Marc Marquez și de Enea Bastianini, ambii având cote de 5.00. Ar putea fi însă exagerări din presezon pentru că Honda lui Marquez a arătat că este departe de o motocicletă capabilă să câștige curse, iar Bastianini, în ciuda exploziei din 2022, este totuși destul de crud și neobișnuit cu rezultatele mari.

Fabio Quartararo are o cotă de 8.00, normală date fiind dificultățile Yamaha din ultima vreme, iar Jorge Martin ar putea fi surpriza sezonului cu o cotă de 12.00. ”Martinator” a arătat că este un pilot care poate câștiga curse, va avea la dispoziție un Ducati de ultimă generație, numai că trebuie să dea dovadă de mult mai multă constanță pentru a se putea implica în lupta pentru titlul mondial. Ceilalți piloți de pe tablou au cote de a câștiga titlul MotoGP mari, de peste 20, și șanse reale mai mult anecdotice. 

Unde Poți Face Pariuri pe Moto GP 2023 azi

MotoGP este un sport ce câștigă tot mai mult în popularitate, iar casele de pariuri online s-au adaptat și au introdus în ofertele lor și motomondialul. Platforme ca Superbet, Betano, Fortuna sau Winbet le propun jucătorilor pariuri pe MotoGP.

OperatorBonus de Bun VenitMarjă 0%Transmisiuni Moto GP LiveStatistici Moto GPAflă mai multe
Betanopână la 500 leiDaDaDaCod promoțional Betano
superbetpână la 500 leiDaDaDaCod bonus Superbet
Fortunapână la 500 leiNuDaDaCod promoțional Fortuna
winbetpână la 180 leiDaNuDaCod bonus Winbet

Trebuie să ai în vedere faptul că nu vorbim totuși despre un sport la fel de popular precum Formula 1. Drept urmare, opțiunile la pariuri sportive MotoGP vor fi și ele mai puține ca la pariuri Formula 1.

Tipuri de pariuri sportive MotoGp 

MotoGP are un program foarte asemănător cu cel din Formula 1, disputându-se în cadrul mai multor curse (mari premii) împărțite la rândul lor pe zile de concurs. La fel ca în Formula 1, și la MotoGP există antrenamente libere, calificări, cursa propriu-zisă, iar din 2023 vor exista și cursele sprint în fiecare weekend competitiv. Asta înseamnă că ai la dispoziție o multitudine de tipuri de pariuri și că trebuie să fii atent înainte de a plasa unul.

  1. Campionul la piloți – Vorbim despre un pariu antepost pe care jucătorii îl pot face oricând, până la stabilirea câștigătorului unui sezon. Evident, cel mai bine este să faci acest pariu înainte de începutul sezonului. Așa, vei avea parte de cote mai bune.
  2. Pariuri MotoGP pe câștigătorul cursei – Un alt pariu simplu, care poate fi făcut antepost sau live. Trebuie doar să alegi acel pilot care crezi că va câștiga cursa pe care vrei să pariezi.
  3. Pariuri MotoGP pe echipa câștigătoare – Un pariu asemănător cu cel de la Formula 1, pe echipe.
  4. Pilotul termină pe podium – Dacă consideri că pot apărea surprize în următoarea cursă și că favoritul tău nu va putea termina pe prima poziție, poți paria că va termina pe primele 3 locuri. Cotele vor fi mai mici pentru aceste pariuri, dar și riscul va fi mai mic.
  5. Top 15 – Cu această opțiune, pariezi că pilotul tău va termina în puncte. La MotoGP, primii 15 piloți într-o cursă primesc puncte. Bineînțeles, acest tip de pariuri sportive MotoGP vine cu cote mici. Din acest motiv, nu este foarte popular. Dar e un pariu pe care îl poți introduce în strategia ta de pariuri sigure.
  6. Pariuri pe pole position în MotoGP – Acest tip de pariu vine cu cote frumoase, deoarece este destul de imprevizibil.
  7. Cel mai rapid tur – Acesta este poate cel mai amuzant dintre pariurile pe MotoGP. Trebuie să ghicești pilotul care va realiza cel mai rapid tur într-o cursă. E un pariu dificil, deoarece pilotul cu cel mai rapid tur poate să fie un total alt pilot decât cel care a câștigat cursa sau chiar să nu termine pe podium.
  8. Pariuri că pilotul va termina/nu va termina cursa – La MotoGP, nu există cursă fără căzături. Acestea, de cele mai multe ori, duc la abandonul piloților. Cu acest tip de pariuri MotoGP, trebuie să alegi dacă un pilot va termina sau nu cursa.
  9. Dueluri în cursă – Casa de pariuri îți oferă 2 piloți. Tu trebuie să îl alegi pe cel care se va clasa mai bine la finalul cursei.
  10. Pariuri Live – Dacă îți place să urmărești MotoGP, sfatul nostru este să faci pariuri live. Aici, vei avea aceleași opțiuni ca la pariurile pre-cursă.

Acestea sunt doar câteva dintre tipurile de pariuri MotoGP pe care le poți face. Cu cât te vei informa mai bine, cu atât aceste pariuri vor deveni mai profitabile pentru tine.

Sfaturi pentru cei care vor să facă pariuri sportive MotoGP

În MotoGP poate mai mult decât în alte sporturi, contează foarte mult răbdarea și capacitatea de analiză pentru că lucrurile se pot schimba de multe ori dramatic. Anul trecut, de exemplu, la jumătatea sezonului Fabio Quartararo era lider în clasamentul MotoGP cu aproape 100 de puncte în fața lui Bagnaia. Numai că a doua jumătate a sezonului a fost una de coșmar pentru francez, care a pierdut acel avantaj uriaș și, implicit, titlul mondial.

Ca să te ajutăm să îți îmbunătățești șansele de câștig, avem câteva sfaturi pentru tine:

Lucrează cu statisticile

MotoGP nu e un sport chiar atât de imprevizibil. La fel ca în alte sporturi, statisticile contează foarte mult și aici. Ca să fie foarte clar, statistica nu îți va garanta niciodată câștigarea unui pariu. Totuși, dacă interpretezi cum trebuie informațiile oferite, vei putea reduce riscul. Drept urmare, șansele tale de a câștiga vor crește.

Statisticile sunt foarte importante. Ele îți vor spune cât de bine cunoaște un pilot un anumit circuit, de câte ori l-a câștigat, cum s-a simțit pe el. Îți vor spune de câte ori a câștigat în calificări și cum se descurcă împotriva altor piloți. Toate aceste informații sunt foarte importante pentru pariurile pe care vrei să le faci.

Urmărește neapărat cursele MotoGP

Dacă vrei să câștigi bani din pariuri sportive MotoGP, trebuie neapărat să urmărești cursele. Motociclismul nu e un sport foarte popular în România și poate că nu se regăsește pe lista ta de sporturi preferate. Nu este însă un sport greu, așa că nu trebuie să te temi de el.

Chiar dacă cursele nu te vor da pe spate, informațiile pe care le poți strânge urmărindu-le te pot ajuta să câștigi la pariuri. Mai departe, acest lucru te va bucura cu siguranță. Asigură-te așadar că poți urmări cursele pe care vrei să pariezi. În acest articol vei afla unde poți urmări MotoGP live în România.

Nu te baza pe știri și pe articole de presă

Din păcate, în România sunt puțin cei care se pricep la MotoGP. E așadar o idee bună să nu pui prea mare preț pe informațiile care apar în presa scrisă din țara noastră sau la TV. Acestea pot uneori să fie chiar înșelătoare, din cauza interpretărilor greșite oferite de cei care scriu știrile.

Cel mai bine este să verifici site-urile de știri din străinătate și site-ul oficial MotoGP.

Ține cont de condițiile speciale

La fel ca în cazul curselor de Formula 1, și cursele MotoGP sunt influențate de condițiile meteo. Ca parior, însă, tu nu trebuie să îți faci griji. Trebuie în schimb să te folosești de aceste informații la fel cum te-ai folosi de statistici.

O cursă de ploaie înseamnă câteva oportunități pentru tine. Înseamnă că sunt șanse mari să existe incidente pe pistă, că există șanse mari ca unii piloți să nu termine cursa.

Ține așadar cont de condițiile speciale atunci când vrei să faci pariuri MotoGP. În analizele noastre pentru cursele care vor avea loc în acest an, vom trece toate aceste informații. Verifică așadar acest articol înainte de fiecare cursă, pentru a vedea care sunt condițiile speciale.

Calificările sunt importante dar nu decisive

Un pilot care termină calificările pe primul loc nu e obligatoriu să termine și cursa principală pe același loc. Cum ai văzut probabil până acum, în MotoGP se pot întâmpla foarte multe lucruri neprevăzute. Vorbim despre mașinării care se deplasează la o viteză foarte mare, pe doar două roți. Oricând poate apărea un accident, la cea mai mică neatenție a pilotului.

Nu te lăsa așadar influențat de calificări. S-ar putea ca unii piloți să fie mai prudenți în calificări, mai ales dacă au încredere că stăpânesc foarte bine traseul.

Tot ce trebuie să știi despre MotoGP azi. Calificări, program, calendar, clasament MotoGP

Campionatul Mondial de motociclism, MotoGP pe scurt, va debuta la finalul lunii martie în Portugalia. Marele Premiu de MotoGP al Portugaliei va avea loc în perioada 24-26 martie pe circuitul de la Portimao, care preia astfel rolul de deschizător de sezon.

În acest sezon vom avea pe grilă 11 echipe – Monster Yamaha, Repsol Honda, Ducati Lenovo, Aprilia Racing, Red Bull KTM, Pramac Ducati, LCR Honda, CryptoDATA RNF Aprilia, GASGAS Factory Racing, Mooney VR46 și Gresini – și 22 de piloți.

Calendarul MotoGP 2023 cuprinde 21 de curse, ultima dintre ele urmând a se disputa la final de noiembrie în Valencia.

În ceea ce privește weekendul de cursă, din acest an vom avea antrenamente libere în cursul zilei de vineri, sâmbăta este pentru antrenamente, calificări și cursa de sprint, iar duminica este rezervată cursei propriu-zise. Cursa de sprint se desfășoară în fiecare sâmbătă pe jumătate din distanța unei curse normale și aduce puncte pentru primii 9 clasați în formatul 12–9–7–6–5–4–3–2–1.

La finalul weekendului punctele din cursa sprint se adaugă celor din cursa mare pentru a forma totalul pe care pilotul în obține în clasamentul mondial. Există, de asemenea, un clasament mondial pentru echipe, unde se adună punctele obținute de cei doi piloți, dar și un clasament al constructorilor, unde punctează cei mai bine clasați piloți în funcție de producătorul motocicletei, nu de numele echipei.

Tot în weekendul de cursă mai au loc antrenamente, calificări și curse la clasele mică – Moto3 – și intermediară – Moto2 – evenimente ce încadrează de regulă atracțiile principale de la clasa regină, MotoGP.

Echipă românească de MotoGP

Marea noutate pentru fanii din România ai MotoGP este că din 2023 există pe grilă o echipă ”românească”. CryptoDATA Aprilia RNF MotoGP Team este numele complet al echipei lui Razlan Razali care a fost cumpărată anul trecut de start-up-ul CryptoData, fondat de Ovidiu Toma.

Compania a fost sponsor al defunctei RNF Yamaha la ultimele curse din sezonul 2022, iar pe final de an a anunțat preluarea pachetului majoritar de acțiuni al echipei și rebranduirea ei pentru 2023. Este de așteptat să vedem logo-urile CryptoData și al Wispr, aplicația de mesagerie pe care au dezvoltat-o, dar și tricolorul românesc pe motocicletele Aprilia RS-GP pe care le vor pilota Miguel Oliveira și Raul Fernandez.

Unde poți urmări Moto GP în România live

MotoGP-ul are un număr destul de mare de fani în România, iar cursele sunt televizate la noi în țară de nu mai puțin de 3 posturi TV.

Weekendurile de cursă pot fi urmărite pe DigiSport, Orange Sport și Prima Sport, cele trei canibalizându-și audiența pentru că transmit aceleași imagini preluate de pe streamul internațional în același timp.

Comentariul cel mai bun și la subiect al curselor de MotoGP din România este cel de pe Prima Sport, unde echipa lui Alexandru Cocu reușește să facă o treabă foarte bună și să ofere informații relevante în timp real.

Nu în ultimul rând, mai poți urmări Moto GP live în România pe platformele caselor de pariuri care transmit meciuri live online. Tot ce trebuie să faci pentru a avea acces la stream-urile acestora este să îți deschizi un cont și să efectuezi o depunere minimă (care e de obicei de 20 de lei).

Vei putea așadar să urmărești MotoGP live în România de pe tableta, telefonul sau computerul tău.

FAQ

Ce este MotoGP?

MotoGP este campionatul mondial de motociclism viteză. Piloții folosesc motociclete prototip dezvoltate de producătorii din campionat, aceasta fiind principala deosebire de campionatul de Superbike, care le oferă piloților motociclete ”de stradă”.

Poți să faci pariuri sportive pe MotoGP?

Da! MotoGP este unul dintre cele mai populare sporturi din lume și casele de pariuri sportive, inclusiv cele din România, oferă mai multe opțiuni de pariere pe MotoGP.

Câți piloți și câte echipe sunt în campionat?

În sezonul 2023 al MotoGP vom avea 11 echipe, echipate de 5 producători majori, și 22 de piloți.

Câte curse are sezonul MotoGP 2023?

Sezonul 2023 va avea 21 de curse, prima fiind în martie la Portimao, Portugalia, iar ultima în noiembrie la Valencia, Spania.

Cine sunt favoriții la câștigarea titlului mondial?

Favoriții la titlu în acest an sunt Francesco Bagnaia, campionul mondial din 2022, Enea Bastianini, Fabio Quartararo, Marc Marquez și Jorge Martin.

Avem români în MotoGP?

Din păcate nu avem piloți români în MotoGP, singurul care a ajuns în motomondial fiind Robert Mureșan la clasa mică, Moto3, unde nu a reușit să se impună. Avem însă o echipă de MotoGP deținută de o companie din România.

Unde pot vedea cursele de MotoGP 2023?

Cursele de MotoGP sunt televizate în România pe posturile DigiSport, Prima Sport și Orange Sport.

Unde pot găsi un program MotoGP 2023?

Chiar pe site-ul nostru vei găsi un program al curselor MotoGP din 2023.

Unde pot vedea un calendar pentru sezonul 2023 MotoGP?

Pe site-ul nostru vei găsi publicat un calendar MotoGP 2023.

Pot să fac pariuri MotoGP pe clasament?

Da, poți să faci și pariuri MotoGP pe locul în clasament al piloților.

Unde pot vedea cursă are loc azi în MotoGP și dacă e transmisă live în România?

Pe site-ul nostru vei găsi un clasament și un program al curselor MotoGP care au loc azi și care sunt transmise live în România.

Unde pot găsi cele mai bune cote MotoGP?

Cele mai bune cote MotoGP sunt la Superbet, Betano, Fortuna și Winbet.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *