Pariuri Snooker

Snookerul este unul dintre sporturile de nișă ce înregistrează o creștere importantă în popularitate în rândul fanilor, atât în lume, cât și în România. Prin urmare, jucătorii de snooker și competițiile importante sunt tot mai urmărite, iar la noi în țară au început să fie organizate întreceri cu un nivel destul de ridicat. Odată cu creșterea popularității acestui sport a crescut și numărul celor care fac pariuri pe snooker. În rândurile următoare vom vorbi mai multe despre acest sport, îți vom spune unde găsești cele mai bune cote la pariuri pe campionatul mondial de snooker 2024 și îți vom da și câteva ponturi pentru pariuri sportive.

Unde poți să faci pariuri sportive pe snooker în România

 1. BETANO
  Bonus de Bun Venit
  500 lei
  Cod Promoțional Betano
  Alte avantaje
  • Live streaming
  • Cote mărite
  • Cote cu marjă 0%
  • Bet Builder
 2. SUPERBET
  Bonus de Bun Venit
  500 lei
  Cod Bonus Superbet
  Alte avantaje
  • Gamă largă de pariuri sportive
  • Live Streaming
  • Promoții cu cote cu marjă 0%
  • Cote mărite
 3. WINBET
  Bonus de Bun Venit
  180 lei
  Cod Bonus Winbet
  Alte avantaje
  • Bonus fără depunere și fără rulaj care poate fi folosit la snooker live
  • Cote mărite
  • Pariuri gratuite în fiecare weekend
  • Bet Builder

Dacă te gândești să faci pariuri sportive pe Campionatul Mondial de Snooker din 2024, am pregătit pentru tine o listă cu trei case de pariuri de top legale în România. Acestea includ câteva beneficii pe care le vei găsi utile. Beneficii precum bonusuri de bun venit sau fără depunere, servicii de live streaming, statistici detalitate pentru Snooker, cote mărite, pariuri live și multe altele. De asemenea, aici vei găsi și unele dintre cele mai bune cote la pariuri pe campionatul mondial de snooker 2024.

Cote pariuri campionatul mondial de snooker 2024

Câștigător Campionatul Mondial de Snooker 2024Betano
Mark Selby
Mark Allen
Luca Brecel
Si Jiahui
Cote pariuri Campionatul Mondial de Snooker 2024: 29.12.2023

Campionatul Mondial de snooker va avea loc în perioada 15 aprilie – 1 mai în ”templul snookerului”, teatrul Crucible din Sheffield, Marea Britanie. Fiind vorba despre cel mai important eveniment din sezon, platformele de betting oferă o gamă variată de tipuri de pariuri pe snooker cu ocazia campionatului mondial. În primă fază, vei avea disponibile doar pariurile antepost, pe numele viitorului campion mondial, însă pe măsură ce ne apropiem de startul turneului și mai ales după ce acesta începe vei avea la dispoziție o gamă variată de pariuri pe care le poți plasa.

În România, unele dintre platformele care oferă cele mai bune cote pe snooker sunt Superbet, Betano și Winbet, cei din urmă sponsorizând multe dintre competițiile care au adus și la noi jucători de top din snookerul mondial.

Pentru că suntem încă departe de primele partide de la campionatul mondial, în acest moment sunt disponibile pariurile antepost pe câștigătorul turneului, iar cotele nu sunt deloc surprinzătoare. Favoriții sunt campionul din 2022, Ronnie O’Sullivan, ce are o cotă de 5,00 pentru a repeta performanța de anul trecut, și omul pe care l-a învins în marea finală, Judd Trump, care are o cotă de 5,50. Pe lista oamenilor pe care casele de pariuri îi văd cu șanse reale de a se impune se mai află Neill Robertson (cotă 8,00), Mark Shelby (cotă 9,00), Mark Allen (cotă 12,00) și Shaun Murphy (cotă 15,00). 

Ceilalți, chiar dacă sunt jucători foarte buni și foarte cunoscuți, precum Ding Junhui, Stuart Bingham, Allister Carter sau John Higgins, au cote destul de mari, ceea ce sugerează că ar trebui să aibă foarte multă șansă pentru a se putea impune.

Tipuri de pariuri sportive pe snooker 

La fel ca în cazul oricărui sport, pariurile sportive pe snooker au o serie de particularități pe care ar trebui să le cunoști înainte de a-ți investi banii. Sunt mai multe tipuri de pariuri pe snooker, care devin disponibile pe măsură ce ne apropiem de un turneu major. 

Pariuri Snooker pe câștigătorul turneului

Așa cum am văzut deja, există posibilitatea de a paria antepost pe numele câștigătorului turneului. Este pariul de bază și în snooker, cel în care pui banii pe numele celui care crezi că va reuși să se impună. Din păcate, cotele la pariuri snooker pe favoriți nu sunt foarte mari. Nu sunt nici mici, marele favorit O’Sullivan având o cotă de cel puțin 5,00 ca să câștige Campionatul Mondial de Snooker 2024, dar nici atât de mari încât să te îmbogățească.

Pariuri Snooker pe câștigătorul unui meci

Mai departe, avem pariul pe câștigătorul unui meci, care este și cel mai popular în rândul jucătorilor. Înainte să ajungă să câștige campionatul mondial, un profesionist în snooker trebuie să câștige meciul următor, iar la acest nivel unele dueluri sunt foarte interesante. De aceea fanii preferă pariurile pe meci în fața celor pe numele campionului, ei fiind mai angajați în duelurile punctuale. Pentru acest tip de pariuri sportive pe Snooker, cotele pot de asemenea să fie foarte bune.

Pariuri Snooker pe număr de frame-uri

În continuare, avem pariurile pe numărul de frame-uri, care se traduc prin câte partide efective de snooker va câștiga un jucător în timpul unui meci. În cazul campionatului mondial, meciurile încep de la cel mai bun din 19 frame-uri, deci cine ajunge primul la 10 jocuri câștigate, și se termină cu finala, unde avem cel mai bun din 35 de frame-uri.

Nu recomandăm să faci astfel de pariuri sportive pe snooker dacă nu urmărești acest sport.

Pariuri handicap

Există, desigur, și posibilitatea de a paria pe handicap la numărul de frame-uri, o altă opțiune foarte populară pentru că este similară cu pariurile pe fotbal, unde frame-urile sunt goluri.

Alte tipuri de pariuri sportive pe snooker

Alte tipuri de pariuri sportive pe snooker sunt:

 • pariuri pe numărul de frame-uri dintr-o partidă,
 • pariuri pe cel mai mare break,
 • pariuri pe numărul de break-uri de peste 100 de puncte,
 • pariuri pe scorul exact al meciului.

Ponturi pariuri snooker 

Dacă te-ai decis să încerci pariuri sportive pe snooker, avem pentru tine și câteva ponturi care te vor ajuta să îți maximizezi șansele de a face profit.

Ia în considerare întregul sezon pentru fiecare jucător

În primul rând, trebuie să ai o viziune de ansamblu. Acesta este unul dintre cele mai importante ponturi la pariuri pe snooker.

Forma de moment este importantă, ca în orice sport, însă în snooker mai importante sunt abilitățile. Sunt multe exemple de jucători care au reușit să devină campioni mondiali deși la precedentele două-trei turnee la care au participat au fost eliminați din primele tururi. Ai întotdeauna grijă să analizezi performanțele din întregul sezon ale unui jucător de snooker înainte de a paria că acesta va câștiga sau nu un turneu.

Formatul turneelor este important pentru determinarea câștigătorului

Fii atent la formatul turneelor! Sunt multe întreceri unde partidele sunt foarte scurte, cel mai bun din 5 sau 7 frame-uri, iar acolo este important rezultatul imediat. Sunt însă campionatele mondiale unde se începe de la cel mai bun din 19 frame-uri, iar acest lucru înseamnă că un jucător poate pierde 4 sau 5 frame-uri într-o sesiune, dar apoi poate câștiga meciul.

Formatul este important, trebuie să îl ai în vedere de fiecare dată când faci pariuri pe snooker. Și acesta este unul dintre cele mai importante ponturi de care trebuie să ții cont, mai ales dacă vrei să faci pariuri sportive pe campionatul mondial de snooker 2024.

Verifică întâlnirile directe dintre jucători dar nu te baza doar pe această statistică

Statistica întâlnirilor directe dintre doi jucători nu este întotdeauna relevantă pentru desfășurarea unui meci, existând multe exemple în care un profesionist de snooker ce nu reușise să învingă un adversar în precedentele întâlniri să obțină victorii neașteptate. Concentrează-te pe viziunea de ansamblu și pe formatul competiției.

Urmărește cât mai mult snooker

Fă muncă de cercetare! Încearcă să urmărești cât mai multe meciuri de snooker pentru că doar așa vei avea mai multe informații. Vei putea vedea, de exemplu, care este stilul unui jucător, împotriva cărui tip de adversar este dominant și în fața cui se chinuie, dacă cedează atunci când este presat sau dacă se pierde în fața unui nume mare. Snookerul este prin definiție un sport al minții, iar astfel de detalii sunt extrem de importante.

Nu te limita la pariuri snooker antepost pe câștigătorul turneului

Încearcă să diversifici pariurile. Sigur că un pariu pe câștigător este simplu, fie se impune, fie nu. Dar sunt unele dueluri, mai ales cele care se anunță foarte echilibrate, unde este mai bine să mergi pe numărul de frame-uri, pe un break de peste 100 de puncte și așa mai departe. Sunt opțiuni care te pot aduce mai aproape de profit decât un pariu pe numele unui câștigător incert.

Despre Campionatul Mondial de Snooker 2024 

Ediția 2023 a Campionatului Mondial de Snooker va avea loc în perioada 15 aprilie – 1 mai în Sheffield, la Teatrul Crucible, un loc legendar pentru orice fan al snookerului. Va fi cea de-a 47-a ediție consecutivă care se dispută la Crucible și cea de-a 55-a care are acest format eliminatoriu.

Cei mai titrați jucători din istorie sunt Stephen Hendry și Ronnie O’Sullivan, ambii având în palmares câte 7 titluri. Dat fiind faptul că Hendry s-a retras încă din 2012, iar tentativa lui de revenire în circuit din ultimii doi ani este una lipsită de succes, ”Racheta” O’Sullivan va avea șansa de a deveni cel mai titrat jucător de snooker din istorie dacă va reuși să repete performanța de la Campionatul Mondial de snooker 2022, când și-a adjudecat titlul.

Mondialul din 2023 va fi precedat de un turneu de calificare ce va avea loc în luna aprilie.

În ceea ce privește formatul, meciurile de la Campionatul Mondial de snooker vor începe de la cel mai bun din 19 frame-uri, pentru fazele inițiale, și se vor încheia cu marea finală, disputată în formatul cel mai bun din 35 de frame-uri.

Când începe campionatul mondial de snooker 2024? 

Campionatul Mondial de snooker va începe pe 15 aprilie 2023 în Sheffield. Locația de desfășurare a turneului este Teatrul Crucible, ce a fost inaugurat în 1971. Chiar dacă este un teatru unde se pun în scenă piese cunoscute, Crucible și-a câștigat faima mondială pentru că este locul în care se desfășoară campionatul mondial de snooker încă din 1977.

Cine e favorit să câștige Campionatul Mondial de Snooker 2024? 

Marele favorit la câștigarea campionatului mondial de snooker, ediția 2023, este Ronnie O’Sullivan. Englezul în vârstă de 47 de ani este considerat unul dintre cei mai buni jucători din istorie, mulți văzându-l drept cel mai bun, și are o bază largă de fani, fiind de departe cel mai popular profesionist din snooker datorită stilului său rebel.

O’Sullivan este campionul mondial în exercițiu și, de asemenea, numărul 1 în clasamentul mondial al celor mai buni jucători de snooker începând cu aprilie 2022. Este pentru a cincea oară când ”Racheta” urcă pe primul loc al acestui top. De asemenea, el va bifa în 2023 cea de-a 31-a apariție la Crucible, stabilind un nou record în lumea snookerului.

Unde poate fi urmărit campionatul mondial de snooker live? 

Locul tradițional pentru fanii snookerului care vor să urmărească întrecerile majore din fața televizorului este postul Eurosport. Acesta are o tradiție lungă în televizarea turneelor de snooker în România, iar Campionatul mondial din 2023 va putea fi urmărit tot acolo.

De asemenea, platformele de betting oferă pariorilor oportunitatea de urmări meciuri live online de la Campionatul Mondial de snooker 2023 pe stream, acolo de unde poți și paria în timp real.

Cine a câștigat campionatul mondial de snooker în 2023? 

Campionatul Mondial de snooker 2022 a fost câștigat de Ronnie O’Sullivan, cel care este considerat de mulți drept cel mai bun jucător de snooker din istorie. Acesta l-a învins în finală pe Judd Trump cu scorul de 18-13. Meciul s-a întins pe durata a două zile, 1 și 2 mai, disputându-se în patru sesiuni.

În urma acestei victorii, O’Sullivan nu doar a egalat recordul lui Hendry de 7 titluri mondiale, ci a devenit și cel mai în vârstă jucător de snooker care reușește să se impună în finala campionatului mondial.

FAQ

Când are loc Campionatul Mondial de snooker 2024?

Mondialul de snooker se va desfășura în perioada 15 aprilie – 1 mai la Teatrul Crucible, din Sheffield, Marea Britanie.

Cine este favoritul la câștigarea campionatului mondial de snooker 2024?

Marele favorit este campionul în exercițiu, Ronnie O’Sullivan, iar imediat în spatele său este cotat finalistul de anul trecut, Judd Trump.

Pot paria pe Campionatul Mondial de snooker 2024 în România?

Da, snookerul este în oferta majorității platformelor de pariuri din România. Superbet, Betano și Winbet propun unele dintre cele mai avantajoase cote la pariuri sportive pe campionatul mondial de snooker 2024.

Ce tipuri de pariuri pot sa fac pe snooker?

Poți paria înaintea turneului pe câștigător, dar poți paria și pe câștigătorul fiecărui meci în parte, pe numărul de frame-uri, pe break-uri de peste 100 de puncte sau poți încerca handicapul pe frame-uri.

Ce este un frame?

Un frame este o partidă efectivă de snooker. Un meci de snooker este compus din mai multe frame-uri.

Câte frame-uri are un meci de snooker?

Depinde de nivelul competiției. Se începe de un meci în care câștigă cel mai bun din 5 frame-uri (deci cel mai scurt meci poate avea trei frame-uri) și se ajunge până la cel mai bun din 35 de frame-uri, așa cum este formatul finalei Campionatului Mondial.

Unde pot vedea live meciurile de la Campionatul Mondial de snooker 2024?

Poți urmări live cele mai importante partide de la Campionatul Mondial de Snooker 2024 pe postul Eurosport, însă ai la dispoziție și formatul live stream oferit de platformele de pariuri online.

Unde pot găsi cele mai bune cote la pariuri pe campionatul mondial de snooker 2024?

Superbet, Winbet și Betano au unele dintre cele mai bune cote la pariuri sportive pe campionatul mondial de snooker 2024 din România. Pe lângă acestea, cele trei oferă și o serie de avantaje foarte utile pentru cei care vor să facă pariuri sportive pe snooker.

Unde pot găsi câteva ponturi la pariuri sportive pe campionatul mondial de snooker 2024?

Chiar în acest articol vei găsi o serie de ponturi care să îți crească șansele de a câștiga la pariuri sportive pe campionatul mondial de snooker 2024.

Pot să fac pariuri live pe campionatul mondial de snooker 2024?

Da, casele de pariuri din România oferă și posibilitatea de a face pariuri live pe campionatul mondial de snooker 2024. Iar în cazul celor de la Winbet, aici ai parte și de un bonus fără depunere pe care îl poți folosi la pariuri live pe mai multe sporturi, printre care și snooker.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *