Ce înseamnă marja unei case de pariuri

Probabil că ai auzit până acum despre marja unei case de pariuri și, poate, te-ai întrebat ce înseamnă. Ei bine, în cele ce urmează vom discuta despre această marjă, îți vom arăta cum se calculează, de ce este important să cauți pariuri cu marjă 0% și la ce case de pariuri online găsești cele mai bune marje.

De la început îți spunem că este foarte important să ai marja de partea ta, adică marja casei de pariuri să fie cât mai mică. Cu cât aceasta este mai mică, cu atât profitul tău este mai mare. Îți vom explica în rândurile următoare.

Case de pariuri cu marjă 0%

Case de pariuri cu marjă 0%Promoție cu marjă 0%Marja medie a casei de pariuriFă un pariu
BetanoDa5,04%Pariază aici
superbetDa4,97%Pariază aici
WinmastersDa5,3%Pariază aici
maxbetDa2,99%Pariază aici

Marja este comisionul pe care o casă de pariuri îl oprește pentru propriul profit. Practic, și atunci când câștigi, casa de pariuri câștigă alături de tine. Dar există și oferte pe care e foarte bine să le cauți, ale unor case de pariuri care oferă pariuri cu marjă 0%.

Asta înseamnă că operatorii renunță la propriul comision pentru a le oferi jucătorilor cote cât mai atractive pe anumite meciuri sau evenimente. Atenție, marja de 0% este oferită punctual și nu se aplică tuturor pariurilor din portofoliul unei case de pariuri.

Așa cum te-ai aștepta, nu toată lumea oferă această facilitate până la urmă, motiv pentru care marja 0% poate fi un diferențiator atunci când alegi să pariezi pe un anumit meci.

Betano

Betano

Una dintre casele de pariuri din România care are în ofertă pariuri cu marjă 0% este Betano. Marja 0 la Betano este oferită zilnic, pe evenimente selectate din întreaga lume. Betano aplică această marjă 0% numai pe meciuri din:

 • fotbal,
 • baschet,
 • tenis,
 • volei.

Pentru a fi mai ușor de identificat în ofertă partidele selectate au o iconiță specială în dreptul lor.

Poți afla mai multe despre oferta Betano și poți obține un cod bonus Betano pentru activarea bonusului de bun venit la această casă de pariuri de pe site-ul nostru. Verifică oferta, înscrie-te și joacă acum cu marjă 0 la Betano!

Winmasters

winmasters

O ală casă de pariuri cu această ofertă în portofoliu este Winmasters. Marja 0 la Winmasters este oferită în fiecare zi, pe un singur meci. Această partidă este prezentată pe pagina principală a site-lui cu o pictogramă specială.

De asemenea, trebuie să știi că la Winmasters marja 0 este disponibilă doar pentru pariurile de tipul 1X2 sau pe Câștigătorul meciului plasat înainte ca partida să înceapă. Află mai multe despre oferta cod bonus Winmasters de pe site-ul nostru, înscrie-te și joacă cu marjă 0 la Winmasters.

Superbet

superbet

Și Superbet oferă o promoție cu marjă 0 pentru clienții săi. Aceasta este disponibilă de obicei pentru evenimentele importante, precum:

 • meciuri de fotbal din cupe europene,
 • turnee de tenis precum Roland Garros,
 • Liga Campionilor la handbal masculin și feminin,
 • Euroliga de baschet,
 • NBA,
 • NHL.

Poate fi folosită pentru evenimente pre-meci, pe pariuri de tipul 1, X, 2, 1X, X2, 12.

Poți obține un cod bonus Superbet de pe site-ul nostru, pentru a activa oferta de bun venit a acestui operator și pentru a juca cu marjă 0 la Superbet.

Maxbet

maxbet

Asemeni celor de la Superbet, Maxbet oferă o promoție cu marjă 0 și cote mărite pentru clienții săi. Aceasta este disponibilă pentru:

 • meciuri de fotbal,
 • tenis,
 • handbal,
 • NBA,
 • NHL.

Promoția e indicată pe site-ul Maxbet cu o pictogramă specială.

Poți juca cu marjă 0 la MaxBet dar și cu un bonus de bun venit foarte interesant, unul dintre cele mai bune de la pariuri sportive, din România. Îl poți activa folosind un cod bonus Maxbet pe care îl găsești pe site-ul nostru. Apoi poți face pariuri cu marjă 0 la Maxbet.

Ce înseamnă marja unei case de pariuri?

Cu siguranță ai auzit măcar în filme zicala ”casa câștigă întotdeauna” și să știi că este cât se poate de adevărată. Pe lângă pariurile pierdute, casele de pariuri obțin bani și din pariurile câștigătoare. Și este normal să fie așa deoarece operatorii nu sunt instituții de caritate, ci afaceri care trebuie să producă bani.

Când vrei să înveți ce înseamnă marja unei case de pariuri, trebuie să te gândești la o casă de pariuri ca la un intermediar pe această piață. Atunci când plasăm un pariu, nu îl plasăm împotriva casei, ci împotriva altor jucători din țară sau din întreaga lume. Pentru a câștiga bani, casele de pariuri au dezvoltat metode de a calcula destul de exact șansele ca un eveniment să se desfășoare într-un anumit fel.

ce însemană marja unei case de pariuri

Hai să vedem un caz concret, cel al meciului România – Muntenegru din UEFA Nations League. Toate casele de pariuri au folosit propriile sisteme pentru a estima șansele de victorie pentru România, egal sau victorie pentru Muntenegru. Sunt estimate, bineînțeles, toate celelalte tipuri de pariuri pe care le poți plasa pe partidă, dar să nu ne complicăm cu ele acum.

Acum să spunem niște cote fictive, 3.20 pentru victoria României, 2.20 pentru cea a Muntenegrului și tot 3.0 pentru egal. Procentual, mai mulți pariori vor merge pe Muntenegru pentru victorie având o cotă mai mica și, fiind, favorită. Din 10 pariori, 5 vor spune că Muntenegru câștigă, 3 mizează pe Victoria României și 2 pe remiză.

Dacă va câștiga Muntenegru, casa de pariuri trebuie să plătească 5 pariuri câștigătoare. Presupunând că toată lumea a pariat și aceeași sumă nu trebuie să fii un foarte bun matematician să vezi că operatorul e pe minus. Aici intervene marja.

Marja unei case de pariuri este comisionul pe care aceasta îl aplică majorității pariurilor și poate merge de la 0%, la acele oferte speciale de care am vorbit mai sus, până la peste 10%. Ce trebuie să știi este că cu cât marja casei este mai mare, cu atât câștigul tău e mai mic, și vom vedea imediat de ce.

Astfel, are logică să știi ce înseamnă marja, ce înseamnă marja 0, să știi să calculezi această marjă și astfel să alegi cele mai profitabile pariuri.

De ce e important să joci cu marjă 0% sau cu marjă cât mai mica?

Dacă marja este comisionul pe care casa de pariuri îl pune peste fiecare pariu, este absolut normal să cauți comisioanele cât mai mici. Marja casei reduce marja de te profit, nu?

Așa cum am văzut, există opțiuni de pariuri cu marjă 0%, pariuri pentru care operatorul renunță voluntar la comision pentru a-l face mai atractiv și a oferi jucătorilor potențiale câștiguri mai mari. Dar aceste pariuri cu marjă 0 sunt limitate pentru că, ai ghicit, casa trebuie să facă bani.

În acest caz, este foarte bine că ești aici și vrei să afli totul despre marjele caselor de pariuri pentru că astfel le vei putea calcula singur și vei putea alege apoi pariurile cele mai avantajoase pentru tine.

Din nou, cu cât marja este mai mare, cu atât potențialul tău profit este mai mic. După ce vei afla cum se calculează, vei putea observa singur diferențele dintre potențialele câștiguri în funcție de marja aplicată e operator.

Atenție însă, o marjă mica sau chiar una de 0% nu înseamnă că pariul e gata câștigat! Dimpotrivă, trebuie să aplici toate celelalte ponturi și strategii la pariuri despre care am discutat în materialele noastre de până acum (Strategia Martingale, Strategia Easy Money la Pariuri) și să te asiguri că ai pariat câștigător. Iar dacă faci asta, o marjă 0 sau una cât mai mica îți va asigura un profit cât mai mare.  

Cum se calculează marja?

Am ajuns și la partea interesantă, parte care poate părea ușor complicată. Nu te speria, în realitate este foarte ușor să calculezi această marjă și, după cum am explicat mai sus, extrem de util.

Formula de calcul pentru marja unei case de pariuri este 1/cotă+1/cotă+1/cotă-1. Practic, împarți cota la 1, iar din rezultat scazi 1 și ai aflat marja. Iar sfatul nostru este să calculezi mereu marja unei case de pariuri înainte de a te înscrie la ea și de a face pariuri. Dacă scopul tău este să faci bani, atunci trebuie să știi care este marja casei de pariuri la care vrei să pariezi.

Hai să discutăm concret și să revenim la meciul România – Muntenegru. În cazul cotelor noastre fictive despre care am discutat mai sus, formula ar fi 1/3.20+1/3.0+1/2.20-1. Mai departe, după ce efectuăm împăarțirile, avem 0.3125+0.3333+0.4545-1. Continuăm și adunăm cotele deja împărțite ca să ajungem la 1.1003-1 care se înseamnă 0.1003, care se traduce în această marjă de 10.03% a casei noastre fictive.

După cum vezi, nu este ceva complicat, poți face calculele acestea pe calculatorul telefonului tău sau poți căuta pe Google calculatoare ale marjei caselor de pariuri unde nu trebuie decât să introduce cotele pentru a primi rezultatul.

Iar dacă informația este la îndemână, nu trebuie decât să te obișnuiești să o aplici. Este bine, așa cum vom vedea în cele ce urmează, să faci un mic research înainte de a plasa un pariu ca să vezi dacă există vreun operator ce oferă marjă 0 sau care dintre operatorii de pe piață oferă cea mai scăzută marjă.

Este un efort suplimentar, însă pe termen lung ar putea reprezenta diferența dintre câștiguri bunicele și câștiguri foarte bune. Și nu uita, dacă o casă de pariuri are ca obiectiv câștigul, același ar trebui să fie și obiectivul tău. De ce să nu câștigi cât mai mulți bani?

Tipuri de pariuri cu marjă 0

Așa cum sper că ai reținut, pariurile cu marjă 0 sunt cele mai avantajoase pentru jucători pentru că tot profitul merge către ei. Dar pariurile cu marjă 0 sunt limitate, atât în ofertele caselor de pariuri, cât și ca posibilități de pariere.

Pariurile cu marjă 0 la Betano sunt oferite numai pe partidele selectate de operator și doar pe meciuri de:

 • fotbal
 • baschet
 • tenis
 • volei

Cu alte cuvinte, nu vei putea paria cu marjă 0 la Betano pe meciuri de handbal, de exemplu, sau pe partide de box. Nu vei putea face, din păcate, nici pariuri live, chiar dacă Betano include în oferta sa un serviciu de live streaming foarte bun, unde poți urmări meciuri live online.

Oferta cu marjă 0 la Superbet este până la un punct asemănătoare cu cea de la Betano, în ceea ce privește tipurile de sporturi pe care poți paria. Și aici găsești o limită. Poți paria cu marjă 0 la Superbet doar pe cele mai importante meciuri de:

 • Fotbal
 • Tenis
 • Baschet
 • Handbal
 • Hochei

Nici la Superbet nu poți face pariuri live cu marjă 0 dar, poți juca single, simplu sau sistem și poți combina ofertele cu marjă 0. De asemenea, poți folosi funcția Cash Out chiar și la un pariu cu marjă 0. Acesta este un plus foarte important!

Pariurile cu marjă 0 la Winmasters au și ele limitări. Este un singur pariu cu marjă 0 pe zi, iar piețele, adică tipurile de pariu, pentru care poți opta sunt numai 1X2 și Câștigătorul meciului. Cu alte cuvinte, dacă vei dori să pariezi pe numărul de goluri marcate într-un meci de fotbal, nu vei găsi marjă 0 la Winmasters.

Maxbet este singura casă de pariuri unde poți face și pariuri live cu marjă 0%. Însă și aici poți face doar pariuri 1X2 sau câștigătorul meciului. Poți, de asemenea, să faci pariuri cu marjă 0 la Maxbet doar pe anumite sporturi.

De ce sunt pariurile cu marjă 0 atât de limitate? Răspunsul e simplu și ne duce la profitabilitatea casei de pariuri. Operatorii renunță la o parte semnificativă de profit pentru a atrage jucători. Dacă ar face asta cu un segment mai larg de pariuri, ar risca să iasă din afaceri pentru că ar fi pe minus.

Chiar dacă sunt restrictive, pariurile cu marjă 0 sunt, așa cum e și normal, foarte căutate de jucători. Faptul că le poți găsi, sub o formă sau alta, zilnic în oferte reprezintă un avantaj pe care ar trebui să îl iei în considerare atunci când vrei să plasezi un pariu.

Ce marje găsim la cele mai bune case de pariuri online?

Am discutat despre marje mai mult teoretic, am văzut ce sunt ele, cum se calculează și de ce e bine să ții cont de ele. Acum hai să vedem concret ce marje găsim la cele mai bune case de pariuri online din România.

Studiu de caz – Meciul Muntenegru – România din Nations League

Am selectat meciul Muntenegru – România din Nations League 2022 ca studiu de caz, pentru a arăta diferențele între marjele folosite la cele mai importante case de pariuri online din România. Am selectat pentru acest meci un tip de pariu foarte ușor, 1X2. Iată cotele pe care casele de pariuri le oferă, iar apoi marja fiecăreia.

Casa de pariuriVictorie MuntenegruEgalVictorie RomâniaMarjaJoacă acum
netbet33.052.407.79%Pariază aici
superbet3.103.102.524.20%Pariază aici
Betano3.153.152.424.81%Pariază aici
fortuna3.1532.505.08%Pariază aici
winbet3.073.152.524.00%Pariază aici
Winmasters3.153.052.504.53%Pariază aici

Se poate observa că marjele sunt, în mare, aproximativ asemănătoare. Există însă și diferențe. Winbet oferă o marjă mică, cea mai mică dintre casele de pariuri analizate, de doar 4%. Netbet, în schimb, oferă o marjă destul de mare, 7,79%, cea mai mare dintre casele de pariuri din lista noastră.

Ca o regulă, atunci când calculezi marje, ar trebui să gândești astfel:

 • Marjă mică <5%
 • Marjă acceptabilă 5% – 7%
 • Marjă înaltă 7% – 10%
 • Marjă inacceptabilă >10%

Prin urmare, marjele practicate de Winbet, Winmasters, Betano și Superbet pentru meciul Muntenegru – România pot fi considerate marje mici. Fortuna are o marjă acceptabilă, în timp ce NetBet vine cu o marjă destul de mare pentru acest eveniment.

Știind aceste informații, poți acum să selectezi casa de pariuri la care vei paria. Atenție însă! Trebuie să ai în vedere că nu există marje standard. Doar pentru că Betano a oferit o marjă mică la pariurile pe meciul Muntenegru – România, nu înseamnă că va folosi aceeași marjă pentru alte meciuri, din alte competiții.

Este important să știi ce înseamnă marja, cum se calculează, ce înseamnă marja 0 și tot ceea ce am discutat până acum. Calculul marjei face parte din research-ul pe care orice parior ce se respectă trebuie să îl facă înainte de a plasa un pariu.  

FAQ

Ce înseamnă marja unei case de pariuri?

Marja unei case de pariuri este, practic, comisionul pe care acea casă de pariuri îl aplică. Astfel, operatorii câștigă și atunci când jucătorii câștigă și marja lor de profitabilitate crește.

Ce înseamnă marjă 0?

Marja 0 este acea ofertă propusă de unii operatori care renunță voluntar la propriul comision. Marja 0 este oferită de câteva case de pariuri și este restrânsă la anumite evenimente și chiar la anumite tipuri de pariuri pe respectivele evenimente.

De ce e bine să faci pariuri cu marjă 0?

Ar trebui să cauți evenimentele cu marjă 0 pentru că așa îți maximizezi eventualul profit. Anulând comisionul operatorului beneficiezi de cota reală și tot profitul ajunge la tine în cont.

Cum se calculează marja caselor de pariuri?

Formula de calcul pentru marjă presupune împărțirea cotei la 1 și apoi scăderea cu 1 din rezultat. Deși poate părea complicat, calculul marjei este destul de ușor și poate fi făcut de oricine. Iar dacă nu te descurci, poți găsi calculatoare de marjă online.

De ce trebuie să știu care este marja casei de pariuri

Trebuie să știi care este marja și ar trebui să o calculezi înainte de a plasa un pariu pentru că doar așa îți maximizezi potențialul câștig. Practic, calculând marja și alegând casele de pariuri cu cea mai mica marjă vei câștiga mai mulți bani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *