Ce înseamnă autoexcludere la jocuri de noroc

Dacă ești proaspăt intrat în lumea jocurilor de noroc online și dacă ai încercat să afli mai multe despre ea, poate că ai dat peste câteva expresii care ți-au stârnit curiozitatea. De exemplu, autoexcluderea de la jocuri de noroc. Dacă te întrebi ce înseamnă autoexcludere la jocuri de noroc, ai ajuns unde trebuie, deoarece în acest articol vei afla totul despre acest subiect.

Ce înseamnă autoexcludere la jocuri de noroc

Nu e nimic special aici. Expresia înseamnă fix ce probabil că și tu crezi deja că înseamnă. Când o platformă de jocuri de noroc îi oferă unui jucător opțiunea de autoexcludere, asta înseamnă că respectivul jucător își poate suspenda capacitatea de a juca pe această platformă fie permanent, fie temporar.

Opțiunea de autoexcludere face parte din programul pentru prevenirea dependenței de jocurile de noroc. Este, dacă vrei, o unealtă care să te ajute să te ferești de această boală foarte serioasă.

Această unealtă e prezentă în majoritatea statelor unde jocurile de noroc sunt legale, chiar și în acele state unde jocurile de noroc au fost legalizate recent. Scopul său e să îi ajute pe cei care vor să își limiteze accesul la jocuri de noroc.

De ce să folosești auto-excluderea la jocuri de noroc?

Jocurile de noroc provoacă dependență. Acest lucru e foarte bine cunoscut. Deoarece vorbim despre niște jocuri cu impact puternic asupra emoțiilor (foarte rapid poți trece de la fericire, la tristețe, la fericire, la tristețe din nou), acestea îi pot prinde ușor chiar și pe cei care poate că se cred imuni la așa ceva.

Dar și dacă nu ar exista pericolul dependenței, auto-excluderea de la jocuri de noroc este o unealtă obligatorie în ziua de azi, mai ales dacă vorbim despre jocuri pe bani reali.

Da, poți câștiga bani la pariuri sau la jocuri de cazinou. Însă cu siguranță vei și pierde. Sunt foarte puțini cei care pot spune că doar au avut de câștigat la jocuri de noroc.

Vorbim până la urmă despre o afacere. Un cazinou online sau o casă de pariuri unde jucătorii continuă să câștige nu va rezista prea mult. Așadar, nu greșești dacă concluzionezi că întreaga afacere a jocurilor de noroc e făcută ca jucătorul să piardă bani și ca operatorul să câștige.

Și fix din acest motiv e importantă auto-excluderea. Uneori, din dorința de a câștiga mulți bani, mulți jucători joacă sume mari, pe care le pierd. Când pierd foarte mult, continuă să joace, în speranța că vor recupera măcar pierderile. Dar rareori reușesc.

Astfel, ca să nu piardă și mai mulți bani, aceștia se pot folosi de unealta de auto-excludere, care le va bloca contul și nu le va mai permite să joace.

Procedura de autoexcludere

Cum am spus deja, autoexcluderea poate să fie temporară sau permanentă. Un jucător poate alege să își blocheze accesul la cont fie pentru 3 luni, fie pentru 6 luni, fie pentru 1 an, 2 ani, 3 ani, 5 ani sau permanent. Dar cum face acest lucru?

Articolul 140, alineatul 1, din Normele Metodologice de punere în aplicare a OUG 77/2009, privind organizarea și exploatarea jocurilor de noroc spune că:

”Desfășurarea activității de jocuri de noroc la distanță între organizator și participant se realizează în conformitate cu Termenele și Condițiile stabilite de organizator și cu regulamentul de joc, în cuprinsul căruia vor fi prevăzute obligatoriu următoarele informații:

  • … descrierea procedurilor de autoexcludere temporară sau definitivă din joc…”

Așadar, dacă ești curios unde găsești informații despre autoexcludere la operatorul la care joci tu, cel mai simplu e să verifici Termenele și Condițiile sale. Cu siguranță vei găsi informația acolo.

De obicei, însă, procesul de autoexcludere nu e unul complicat. Pentru a se autoexclude, jucătorul trebuie:

  • să acceseze secțiunea de autoexcludere din panoul său de jucător și să aleagă această opțiune;
  • să ia legătura cu departamentul Relații Clienți de la compania la care joacă și să facă o cerere pentru autoexcludere.

FOARTE IMPORTANT! Este important să înțelegi că nimeni nu poate face o cerere de autoexcludere în numele tău. Dacă simți nevoia să faci acest lucru, atunci trebuie neapărat să îl faci tu.

Odată ce un operator a primit o cerere de autoexcludere, acesta este obligat prin lege să o pună în executare imediat.

Ar trebui să fac o cerere de autoexcludere?

Dacă ai ajuns să îți pui această întrebare, atunci răspunsul este cu siguranță ”Da”. Tu cunoști cel mai bine situația ta. Poate că nu ai ajuns să pierzi sume mari de bani dar simți că te gândești în fiecare zi numai la jocuri de noroc și că acest lucru nu e bine. În cazul acesta, ia o pauză.

Iar dacă simți că nu poți singur să te ții de această pauză sau că ai nevoie de ajutor pentru a te rupe de jocurile de noroc, atunci obligatoriu trebuie să folosești opțiunea de autoexcludere.

Cât să te autoexcluzi? La această întrebare tot tu ar trebui să răspunzi. Dacă problemele sunt serioase, cel mai bine ar fi ca autoexcluderea să fie mai lungă, cel puțin 6 luni. Poate chiar cel puțin un an. Ideal ar fi să iei pauza până când simți că nu mai sunt probleme.

Ce fac după ce am terminat perioada de autoexcludere?

Dacă ai ajuns în situația de a te folosi de această unealtă, trebuie să fii sincer cu tine și să recunoști că ai o problemă. Și, ți-am zis deja, dependența de jocuri de noroc e o problemă cât se poate de gravă.

Nu te întoarce la jocurile de noroc dacă simți că nu ai rezolvat în totalitate această problemă! Riști să ajungi foarte repede de unde ai plecat.

Dacă vrei neapărat să joci un anumit joc, joacă-l gratuit, nu pe bani. Foarte multe cazinouri online îți pun la dispoziție variante demo ale jocurilor lor. Pe acestea le poți juca oricând, gratuit. O perioadă, joacă-le pe acestea. Dacă nici așa nu trece problema, cel mai bine e să renunți la a mai juca.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Înscrie-te la newsletter-ul Pariuri și Jocuri pentru a fi la curent cu cele mai noi informații din industria jocurilor de noroc.

Vezi ce bonusuri au pregătit agențiile de jocuri de noroc pentru tine

Vezi Codurile Bonus