Ce Înseamnă Draw No Bet la Pariuri

Draw No Bet, prescurtat DNB, este un tip de pariuri oferit de cele mai bune case de pariuri online legale în România cu care îți poți îmbunătăți semnificativ șansele de câștig. În rândurile ce urmează îți voi spune ce înseamnă Draw No Bet la pariuri sportive, unde găsești pariuri DNB, cum să le folosești și cum te pot ajuta să câștigi un profit considerabil.

Ce înseamna Draw No Bet la Pariuri Sportive?

dnb ce înseamnă draw no bet la pariuri sportive

Dacă nu ești chiar nou în lumea pariurilor sportive, poate că ai văzut deja acronimul DNB sau chiar expresia ”Draw No Bet” pe site-urile caselor de pariuri din România. Cu siguranță te-ai întrebat ce înseamnă. Ei bine, să începem prin a traduce această expresie din limba engleză.

În românește, îi putem spune ”pariu fără egal”. Și chiar asta este. Este un tip de pariu de unde remiza a fost scoasă dintre opțiunile de pariere. Adică dispare semnul X. Astfel, pentru rezultatul unui meci de fotbal, de exemplu, ai 2 opțiuni de pariere, nu trei. Așadar, ce înseamnă DNB la pariuri sportive e că șansele tale de a câștiga cresc la 50%, de la 33%.

Însă nu e vorba doar de eliminarea unei opțiuni de pariere. În cazul în care meciul pe care ai pariat se termină la egalitate, pariul tău primește cota 1. Adică nu e nici câștigător, dar nici pierzător. Astfel, tu primești banii înapoi.

Draw No Bet este un tip de pariuri folosit mai ales la fotbal. Însă acesta poate fi folosit foarte ușor la orice alt sport: tenis, baschet, rugby, etc. Acolo unde există două echipe sau doi sportivi care participă la o întrecere care se poate încheia cu victoria primului, cu victoria celui de-al doilea sau la egalitate, există și pariuri DNB.

Exemple de pariuri DNB

Ca să înțelegi mai bine tipul de pariuri Draw No Bet, m-am gândit să îți dau un exemplu în care un jucător ar putea întâlni și chiar folosi un asemenea pariu.

Am luat chiar un eveniment oferit de casa de pariuri Superbet. Este vorba de meciul amical dintre România și Grecia, meci jucat pentru data de 25 martie 2022, pe stadionul Steaua din București. Superbet a oferit pentru acest meci mai multe tipuri de pariuri, printre care și DNB.

Pariul normal pe acest eveniment arăta astfel:

Opțiune de pariereCotă
Victorie România (1)2,70
Egal (X)2,95
Victorie Grecia (2)2,95

Conform cotelor, meciul era destul de echilibrat. Cu 3 opțiuni de pariere, șansele ca tu să pierzi sunt mai mari când ai de-a face cu o partidă foarte echilibrată. De aceea, în acest caz, e recomandat să treci la pariul de tip Draw No Bet. Cotele Superbet pentru tipul de pariu DNB, pentru România – Grecia au fost:

Opțiune de pariereCotă
Victorie România (DNB 1)1,80
Victorie Grecia (DNB 2)2,00

Se poate observa că valorile cotelor au scăzut. Acest lucru este normal, având în vedere că ai eliminat o opțiune de pariere. Însă cotele sunt în continuare foarte bune iar șansele tale de a câștiga sunt acum 50%, în loc de 33%, cum ar fi pentru un pariu normal.

Dar ce s-ar fi întâmplat dacă pariai 1000 de lei pe opțiunea Victorie România – DNB 1? Pentru acest pariu, aveai următoarele cazuri:

 • România câștigă – Pariul tău este câștigător. Primești suma de 1800 lei.
 • Meciul se termină la egalitate – Pariul tău este nul. Primești înapoi suma pariată.
 • Grecia câștigă – Pariul tău este pierzător.

Ce înseamnă DNB 1 și DNB 2 la pariuri?

Pentru ca exemplul de mai sus să fie complet și să nu existe neînțelegeri, vom vorbi și despre ce înseamnă DNB 1 și ce înseamnă DNB 2.

Când alegi opțiunea DNB 1 la pariuri, înseamnă că plasezi un pariu de tip Draw No Bet, selectând drept câștigătoare echipa gazdă. Mergând mai departe, opțiunea DNB 2 la pariuri înseamnă că ai plasat un pariu de tip Draw No Bet, selectând drept câștigătoare echipa oaspete.

În exemplul nostru, victoria României este DNB 1 la pariuri, în timp ce victoria Greciei este DNB 2.

De asemenea, dacă te întrebi ce înseamnă I DNB 1 și ce înseamnă I DNB 2, e vorba tot despre pariuri Draw No Bet. De data asta, însă, prin I DNB 1 înseamnă că ai pariat că echipa gazdă o să conducă la pauză iar prin I DNB 2 înseamnă că echipa oaspete o să conducă la pauză. În caz de egalitate, primești banii înapoi.

Unde poți face pariuri DNB?

Pariorii pot găsi pariuri DNB la cele mai multe agenții de jocuri de noroc online. Ca de fiecare dată, însă, eu îți recomand să joci doar la acele case de pariuri care funcționează legal. Iată așadar unde poți face pariuri Draw No Bet în România:

Casa de PariuriDenumirea folosită pentru pariuri DNBBonus de bun venitAlte avantajeJoacă acum
superbetDraw No Bet – Winner500 leiPariuri cu marjă 0%, cote mărite, pariuri gratuite, streaming livePariază acum
BetanoNiciun pariu pe egal500 leiMiză înapoi la 0-0, pariuri cu marjă 0%, live streaming, bani înapoi la pariuri pierdute la limităPariază acum
fortunaVictorie fără egal500 leiBet builder, live streaming, posibilitatea de a-ți dubla câștigulPariază acum
888 sport1 2500 leiPariuri gratuite, cote îmbunătățite, ”Creează-ți pariul”Pariază acum

Probabil că a doua coloană a tabelului ți-a atras atenția în mod special. Aceasta include denumirile pe care agențiile de jocuri de noroc le folosesc pentru pariurile DNB. Nu toate folosesc ”DNB”, ”Draw no Bet” sau expresii care să le conțină pe acestea. Însă e vorba de același tip de pariu.

De ce să faci pariuri DNB

Poate te-ai întrebat de ce să folosești DNB la pariurile sportive online. Până la urmă, când pariezi, îți asumi un risc. Acesta este farmecul pariurilor. Așadar, ce contează dacă în loc de 3 opțiuni de câștig ai doar 2?

Dacă scopul tău este să joci și să distrezi, atunci într-adevăr nu contează foarte mult dacă ai 3 opțiuni la pariu sau doar 2. Totuși, dacă scopul tău este să câștigi bani și, cel mai important, să reduci pierderile cât mai mult, atunci a folosi DNB la pariuri sportive online este cea mai bună soluție.

Eu le recomand pariurile Draw No Bet tuturor celor care joacă cu un buget. Gândește-te așa: Un meci de fotbal are 3 rezultate posibile. Victoria unei echipe o alegi tu, egalul îți returnează banii pariați iar victoria celeilalte echipe înseamnă un pariu pierdut pentru tine. Astfel, cu un pariu Draw No Bet, șansele ca tu să fii fericit la finalul meciului sunt de fapt 66%. Sunt destul de bune, iar când joci cu un buget, a primi banii înapoi în cazul în care rezultatul nu a fost cel ales de tine (adică dacă meciul se termină la egalitate) e o mare victorie.

E adevărat, cotele sunt mai mici la aceste pariuri, dar șansele de a pierde sunt și ele mai mici. La finalul zilei, e mai important să poți paria din nou, în cazul în care nu ai câștigat, decât să câștigi cu o cotă cu foarte puțin mai mare.

Avantaje și dezavantaje la pariuri DNB

Bineînțeles, pariul Draw No Bet vine cu avantaje, dar și cu dezavantaje. Le voi enumera mai jos, pentru ca tu să poți să tragi propriile tale concluzii și să înțelegi mai bine ce înseamnă DNB la pariuri:

Avantaje Pariuri Draw No Bet:

 • miza înapoi în caz de egal;
 • șanse mai bune de câștig;
 • șanse mai mici de a pierde;
 • probabilitate de câștig mărită pe termen lung;
 • pariu care avantajează jucătorii care au ca scop profitul;
 • popularitate în creștere;
 • poate fi folosit la mai multe sporturi;
 • soluție pentru jucătorii care nu sunt în totalitate siguri de ce se va întâmpla în evenimentul pe care vor să parieze;
 • poate fi folosit în diferite strategii;
 • poate fi folosit pe pariuri multiple.

Dezavantaje Pariuri Draw No Bet:

 • cote mai mici decât la pariurile 1X2;
 • case diferite de pariuri folosesc denumiri diferite pentru acest tip de pariuri, lucru care poate crea confuzie.

Sfaturi și strategii de pariuri bazate pe Draw No Bet

Dacă îți face cu ochiul un pariu Draw No Bet, am pentru tine câteva sfaturi pentru a câștiga la pariuri sportive, care cu siguranță îți vor fi de folos la pariurile DNB:

1. Draw no bet e cel mai bun pentru meciuri echilibrate

Atunci când ai un meci echilibrat în față, nu trebuie să te lași furat de cote. Știm că acestea pot să fie foarte atractive, dar în același timp riscul este destul de mare ca să pierzi. Cu un pariu Draw No Bet, poți reduce riscul destul de mult.

2. Calculează singur dacă cota oferită de casa de pariuri online e corectă

Cotele pentru pariurile DNB sunt mai mici decât cele la pariuri 1X2. Dar cu cât mai mici? Că îți vine să crezi sau nu, există o formulă pe care o poți folosi ca să calculezi valoarea corectă a cotelor, dacă scoți din ecuație egalul. Formulele de calcul sunt:

 • DNB Victorie gazde = (1 – 1 / Cota la egal) x Cota gazdelor
 • DNB Victorie oaspeți = (1 – 1 / Cota la egal) x Cota oaspeților

Calculează singur aceste cote și pariază doar dacă cotele oferite pentru pariurile DNB sunt corecte.

3. Folosește DNB în bilete cu mai multe selecții

Partea bună e că poți să folosești Draw No Bet și la pariuri multiple. Poți face un bilet cu mai multe selecții de acest tip, iar dacă una dintre ele se termină la egalitate, aceasta va primi cota 1 iar cota finală va fi recalculată.

4. Folosește DNB la pariurile live, când o echipă are avantaj de un gol

Poți folosi DNB și la pariurile live. Dacă urmărești meciuri live online pe platforma casei de pariuri, vezi că una din echipe conduce cu 1-0 și vrei să faci un pariu live, cel mai bine e să faci un pariu Draw No Bet. În această situație, ai toate șansele să fii fericit la finalul meciului. În cel mai bun caz, meciul se termină cu victoria echipei care a marcat și tu ai câștigat. Iar dacă a doua echipă marchează și se termină la egalitate, tu nu ai pierdut nimic. Sigur, există și șansa ca echipa a doua să întoarcă scorul, însă în acest caz vorbim de șanse destul de mici.

5. Folosește DNB cu strategii de pariere

Pariurile de tip Draw No Bet pot fi folosite și la strategii de pariere. Acestea merg foarte bine cu strategia Easy Money, cu strategia Martingale, pentru cote de cel puțin 2,00, strategia cu pariuri sigure, dar și cu alte strategii.

Pariuri Draw No Bet cu strategia Martingale

Strategia Martingale presupune plasarea unui pariu iar, dacă acesta este pierdut, plasarea unui nou pariu cu miza dublată. Pariurile Draw No Bet pot fi folosite și cu această strategie, mai ales atunci când sunt cote de peste 2,00.

Să luăm exemplu un meci de fotbal în care cele două echipe au șanse aproape egale la victorie. În loc să mergi pe un pariu tradițional 1X2, poți face un pariu DNB. În această situație, ai 2 din 3 șanse să nu pierzi. Și, dacă se întâmplă să pierzi, poți dubla suma la pariul următor și tot așa. Șansele ca tu să pierzi 4-5 astfel de meciuri la rând sunt foarte, foarte mici. Așadar, strategia Martingale merge foarte bine cu pariuri DNB.

Pariuri Draw No Bet cu strategia Easy Money

Dar poate că nu stai foarte bine cu bugetul și nu îți permiți să tot dublezi miza, la fiecare înfrângere. În acest caz, strategia Martigale nu e cea mai bună strategie pentru tine. Cel mai bine ți se potrivește strategia Easy Money, mai ales dacă dorești să faci și un profit bun. Aceasta presupune efectuarea de pariuri aproape sigure, adică pariuri pe echipe sau sportivi care au cote foarte mici la victorie. De asemenea, presupune parierea unei sume considerabile, pentru ca jucătorul să obțină un profit atrăgător.

Cotele mici nu îți aduc profituri foarte mari, însă șansele ca pariul tău să fie câștigător sunt foarte mari, pentru că tu pariezi pe un super-favorit. Dacă adaugi la strategia Easy Money și pariuri DNB, atunci riscul scade și mai mult. În caz de victorie, ești fericit. În caz de egal, primești suma înapoi. Acest aspect e foarte important, deoarece suma poate să fie una mare.

Concluzii

Acum că ai aflat ce înseamnă Draw No Bet la pariuri, poate că vei privi cu alți ochi această opțiune și poate că te vei folosi de ea data viitoare când vei paria din nou. Important este să înțelegi că pariurile DNB sunt o unealtă pe care tu o poți folosi atunci când joci. Folosește astfel cu încredere această unealtă, data viitoare când vrei să plasezi un pariu pe un meci pentru care nu ești în totalitate convins în ceea ce privește rezultatul final.

Nu uita însă ce am spus atunci când am vorbit prima dată despre ce înseamnă Draw No Bet la pariuri. Încearcă să pariezi responsabil și tratează pariurile doar ca pe un hobby, care să te ajute să te distrezi.

FAQ

Ce înseamnă Draw No Bet la pariuri?

Draw No Bet este un tip de pariuri asemănător cu pariurile tradiționale 1X2, dar din care lipsește egalul. Jucătorul poate paria doar pe victoria primei echipe sau pe victoria celei de-a doua echipe. Dacă totuși meciul se va termina la egalitate, jucătorul își va primi miza înapoi.

Ce înseamnă DNB la pariuri?

DNB este prescurtarea folosită des pentru pariurile de tip Draw No Bet. Dacă vezi această prescurtare în oferta de pariuri a unui operator, înseamnă că acesta oferă și pariuri Draw No Bet.

Ce înseamnă DNB 1 la pariuri?

DNB 1 la pariuri înseamnă că ai efectuat un pariu de tip Draw No Bet în care ai selectat echipa gazdă ca să câștige meciul.

Ce înseamnă DNB 2 la pariuri?

DNB 2 la pariuri înseamnă că ai efectuat un pariu de tip Draw No Bet în care ai selectat echipa oaspete ca să câștige meciul.

Este pariul Draw No Bet Winner de la Superbet un pariu de tip Draw No Bet?

Da. Din păcate, case de pariuri diferite folosesc nume diferite pentru pariurile Draw No Bet. La Superbet avem ”Draw No Bet Winner”. Găsim ”1 2” la 888 Sport, ”Victorie fără egal” la Fortuna și ”Niciun pariu pe egal” la Betano. Iar alte case de pariuri online pot să folosească alte denumiri.

Cu ce strategii pot folosi DNB?

Pariurile DNB merg foarte bine cu strategiile Martingale și Easy Money.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *