Curse de Cai – Pariuri în România

Curse de Cai in Romania

Deși în România pariurile pe curse de cai nu sunt la fel de populare ca în restul Europei, acest tip de pariuri este unul cu poate cea mai lungă tradiți printre pariorii din întreaga lume. Cu mult înainte ca pariurile să se mute în online, fiecare weekend era o oportunitate pentru pariori de a se aduna la hipodrom și a paria pe caii lor preferați.

Lucrurile sunt mult mai simple acum, deoarece ai toată selecția de curse de cai cu un singur click și chiar dacă nu cunoști acest sport, poți accesa cu ușurință informații ce te pot ajuta să plasezi pariuri câștigătoare. În acest articol vom analiza tot ce ține de curse de cai, pariuri, cote disponibile, strategii câștigătoare, precum și cele mai bune case de pariuri online licențiate în România.

Cum Să Câștigi din Pariurile pe Curse de Cai?

Dacă ai deja cunoștințele de bază despre cursele de cai și ce tipuri de pariuri sunt disponibile, vom intra direct în strategii câștigătoare și sfaturi despre cum să îți mărești șansele de câștig. Dacă este prima dată când plasezi un pariu pe curse de cai, nu te îngrijora, vom trece și prin noțiunile de bază foarte curând.

Pariurile pe Curse de Cai

Așa cum probabil te aștepți, sunt mai multe strategii de pariere pe cursele de cai. Una dintre cele mai populare este cea bazată pe cartea lui Mohamed Ali și pe bună dreptate pentru că vine cu câteva noțiuni foarte clare. Această strategie specifică 7 reguli clare pe care trebuie să le respecte orice parior:

 1. Cursa trebuie să aibă cel mult 13 cai
 2. Calul ales de tine trebuie să plece cel mult de pe locul 9
 3. Calul pe care pariezi trebuie să aibă cel puțin încă o cursă alergată în ultimele 21 de zile
 4. La ultima cursă, condițiile trebuie să fie similare cu cele din cursa pe care pariezi ( suprafață, lungime, vreme, etc)
 5. Distanța pe care se aleargă nu trebuie să fie cu mult mai mare comparativ cu cursa precedentă
 6. Calul pe care pariezi trebuie să fii ocupat una din primele două poziții în cursa precedentă
 7. Jocheul calului pe care pariezi trebuie să aibă calități demonstrate prin alte curse de succes

Desigur, această strategie nu este una care să garanteze succesul. Și, așa cum probabil ai observat, sunt unele reguli destul de interpretabile. De aceea, pariorii au îmbunătățit această strategie cu o serie de sfaturi ce îți pot majora câștigurile. Chiar dacă atunci când vorbim de curse de cai România nu este o țară care să arate mult interes, pentru acei pariori care vor să-și mărească profitul, mai avem câteva sugestii.

Favoriții Falși – Strategii

Deci, indiferent dacă aplici strategia de mai sus sau nu, poți încerca și strategia pe favoriții falși. De cele mai multe ori, șansele ca favoritul unei curse să se impună, este de peste 60%. Dar, casele de pariuri uneori vor da un favorit fals. Cu alte cuvinte, un cal care nu are cele mai mari șanse la câștig, va fi trecut drept favorit pentru a deruta pariorii. Această metodă funcționa foarte bine în trecut pentru casele de pariuri. Dar acum o putem întoarce în favoarea noastră. Alege 5 sau mai multe curse unde să stabilești favoritul conform propriilor filtre – îți vom spune despre cum să stabilești favoritul, în acest articol. Evident, pentru că favoritul oferit de casa de pariuri este fals, calul care are cele mai mari șanse de câștig va avea o cotă mult mai mare și așa poți profita la maxim de pariul plasat.

Tot Ceea ce Trebuie să Știi Despre Pariurile pe Curse de Cai

Primul lucru pe care trebui să-l cunoști despre cursele de cai dacă nu ai cunoștințe despre acest sport, este tipul de curse care există. Acestea sunt:

 • curse pe pistă dreaptă ( pământ, iarbă, sau zgură) – 2,000 Guineas
 • curse cu sărituri (garduri sau alte obstacole)
 • curse de anduranță – unele pot ajunge până la 1,000 de kilometri (Mongol Derby)
 • Curse cu hamuri – în aceste curse, jocheul nu mai stă direct pe cal ci are un ham de care este atașat un dispozitiv pe roți
Curse de cai - curse cu sărituri

Regulile curselor de cai sunt relativ simple și ușor de înțeles. Fiecare cal pornește pe pista lui atunci când se dă startul cursei. Unele curse au sesiuni de calificări pentru a stabili calul care pleacă de pe primul loc, iar în altele poziția de start se stabilește în funcție de rezultatele precedente. Fiecare cal aleargă spre linia de final iar cel care ajunge primul câștigă.

Situații de care Să Ții Cont

Pe lângă regulile generale descrise mai sus, sunt câteva situații de care trebuie să ții cont pentru a te asigura că ai șanse bune la pariurile pe curse de cai. Le vom trece în revistă pe fiecare.

Curse de cai start
 • Un cal care se termină des pe locul 2 – chiar dacă casele de pariuri încearcă să-ți ofere ideea că un cal este favorit clar, verifică mereu statisticile. Dacă observi că favoritul cursei a terminat de foarte multe ori pe locul 2, este mai bine să-l eviți chiar dacă a avut și victorii în cursele mai îndepărtate. De asemenea, trebuie să știi că unii cai nu se simt confortabil ca lideri, le este greu să conducă cursa. Deoarece sunt animale sociale, majoritatea cailor preferă să aibă un alt cal după care să alerge.
 • O perioadă proastă a unui favorit – chiar dacă nu vorbim de un favorit fals, calul cu cele mai bune șanse continuă să nu livreze rezultatele bune care se așteaptă de la el. De exemplu, dacă observi că un cal care câștigă destul de des are dificultăți în anumite curse, este mai bine să treci peste acele curse în pariurile tale.
 • Suprafața pe care se aleargă – la fel ca în majoritatea sporturilor, suprafața de concurs este foarte importantă și la pariurile pe curse de cai. Unii cai se descurcă mai bine pe iarbă, în timp ce alții preferă pământul. Analizează înainte de cursă și asigură-te că pariezi pe cel mai bun cal.

Unde Pariem pe Curse de Cai În România?

După ce am văzut câteva sfaturi și strategii pentru a câștiga mai mult, este timpul să aruncăm o privire la cele mai bune agenții pentru curse de cai. Case de pariuri sunt destule în România și nume noi continuă să aplice pentru licență la ONJN. Dar pentru că ne dorim să oferim cele mai bune șanse de câștig cititorilor, vă oferim cele mai bune case de pariuri online pentru curse de cai.

fortuna

Fortuna este una dintre cele mai bune case de pariuri din România, cu o ofertă foarte bogată de sporturi la cele mai bune cote. Așadar, nu este de mirare că este prima noastră sugestie atunci când vorbim despre pariuri pe curse de cai. Cotele oferite sunt cele mai bune din țară și se poate paria cu 4 tipuri de pariuri diferite. Dacă nu ai deja cont, Fortuna îți oferă un bonus de bun venit de 100% până la 500 RON.

netbet

A doua sugestie pentru toți pariorii pe curse de cai ce vor să se bucure de bonusuri mari și câștiguri pe măsură, este NetBet. Aici poți paria pe cele mai mari curse internaționale precum:

 • The Derby
 • 2000 Guineas
 • Ascot Gold Cup
 • Commonwealth Cup

NetBet întâmpină toți jucătorii noi cu un bonus de tipul pariu fără risc. Ai 500 RON freebet dacă îți creezi un cont la NetBet fără să fii avut unul înainte. Plasezi primul pariu pe curse de cai sau orice alt sport și primești suma înapoi dacă pariul este pierzător.

Tipuri de Pariuri pe Cursele de Cai

Înainte de a vorbi de tipuri de pariuri pentru cursele de cai, este necesar să facem o precizare foarte importantă. La fel ca în orice alt sport, cotele pentru cursele de cai sunt variabile. Astfel, poți alege să pariezi pe cotele oferite atunci când se anunță cursa – cotă fixă – sau pe așa-numitul starting price – cota calului din momentul cursei. Unele case de pariuri oferă promoții care îți garantează că primești cele mai bune cote, indiferent dacă pariezi pe cotă fixă sau starting price. Acum să trecem la tipurile de pariuri:

 • Pariu antepost – plasezi un pariu pe câștigătorul competiției cu ceva timp înainte ca aceasta să înceapă. Vei avea cote mai mari generate de șipsa de informații despre starea calului, dar este și mai riscant.
 • Pariuri each way – acest pariu este echivalentul pariului “Șansă dublă” de la fotbal. Practic, pariezi că un cal fie va câștiga cursa, fie va termina pe locurile 2 sau 3.
 • Pariuri cover – acestea sunt de mai multe feluri cover 2, cover 3 sau cover 4. Practic, pariezi pe faptul că un cal va termina fie pe locul fie pe primele 2 locuri, pe primele 3 sau pe primele 4.
 • Pariul dead heat – acesta este un pariu valabil atunci când cursa se termină la egalitate. Primești câștigul echivalent a 50% din miză la cota selectată.
 • Pariu forecast – folosind acest pariu vei încerca să ghicești ordinea exactă pentru primii 2 cai.
 • Pariu reverse forecast – la fel în pariul forecast, mizezi pe caii de pe primele 2 poziții, dar nu mai contează ordinea exactă.

Evident, dacă ești pe cale să plasezi primul tău pariu pe curse de cai este de preferat să rămâi pe cele mai simple de genul each way, câștigător sau antepost. Cel puțin până mai capeți experiență pentru a analiza șansele fiecărui cal într-o cursă. Apoi, pe măsură ce te familiarizezi cu sportul, vei putea miza pe mai mulți cai în același timp cu pariuri de genul forecast sau reverse forecast.

Concluzii

Am făcut o introducere în lumea pariurilor pe curse de cai pentru toți pariorii care vor să încerce acest sport foarte profitabil. Desiguri, mai sunt multe noțiuni de descoperit când vorbim de curse de cai. Rase care au rezultate bune, jochei cu multe premii, cum influențează vremea rezultatul, și multe altele. Dar aceste informații sunt de cele mai multe ori oferite de casele de pariuri online înaintea evenimentului. De aceea v-am recomandat Fortuna și NetBet, pentru serviciile complete pe care le oferă, precum și cotele și bonusurile foarte bune.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.