Pariuri Politică

În lumea pariurilor există o vorbă care spune că încă nu s-a inventat lucru pe care să nu poți paria. Și așa și este. În ziua de azi, poți face pariuri pe orice, chiar și pe politică. De altfel, politica este un subiect de mare interes pentru foarte mulți oameni. Din acest motiv, am decis să venim în ajutorul pariorilor cu acest material care să le spună unde pot face cele mai bune pariuri pe politică, unde găsesc cele mai bune cote la pariuri pe diferite alegeri locale sau prezidențiale, cum să studieze alegerile din țări precum România sau SUA, dar și ce să facă pentru a câștiga astfel de pariuri.

Cele mai bune agenții pentru pariuri pe politică

 • SUPERBET
  4.9
  500 de lei bonus de bun venit
  • bonusul se acordă la primele 3 depuneri
  • prima depunere trebuie să fie de 50 lei
  • celelalte depuneri trebuie să fie de cel puțin 20 lei
  • valabilitate 7 zile de la activare
  • cotă minimă pariu single 1,60
  • cotă minimă pariu acumulator 2,50
 • MAXBET
  4.85
  700 de lei bonus de bun venit
  • 14 pariuri gratuite de 50 lei fiecare
  • la pariuri single, cota minimă acceptată este 1,85
  • la pariuri multiple, cota minimă acceptată este 1,40
  • valabilitate 3 zile
  • depunere minimă 50 lei
 • FORTUNA
  4.6
  500 lei bonus de bun venit
  • rulaj 6X
  • termen rulaj 14 zile
  • cote minime bilet 1,5
  • dacă îndeplinește 50% din rulaj, jucătorul primește 50% din bonus
  • dacă îndeplinește 100% din rulaj, jucătorul primește 100% din bonus
 • BETANO
  4.5
  500 de lei bonus de bun venit
  • depunere minimă 25 lei
  • rulaj 10X la pariuri sportive sau virtuale
  • cotă minimă bilet 1,65
  •  termen bonus 90 de zile de la activare
 • NETBET
  4.5
  500 lei pariu fără risc de bun venit
  • miză minimă 100 lei
  • cotă minimă bilet 7,00
  • termen îndeplinire rulaj 7 zile
  • bonusul e valabil doar pentru primul pariu, care respectă Termenii și Condițiile

Superbet, Maxbet, Fortuna, Betano și NetBet au toate în ofertele sale secțiuni speciale construite pentru pariurile pe politică. Acolo, jucătorii pot face pariuri pe alegeri locale sau prezindențiale, din țări precum SUA, România, Marea Britanie, Argentina, etc, dar și pe alte tipuri de alegeri, precum cele de la FRF – Federația Română de Fotbal.

În alcătuirea acestei liste, ne-am uitat în primul rând la bonusurile oferite de aceste case de pariuri. Trebuie să spunem că nu există bonusuri speciale la pariurile pe politică sau pe alegeri. Chiar dacă sunt căutate, aceste tipuri de pariuri nu sunt nici măcar pe aproape la fel de populare precum cele pe sporturi precum fotbalul, Formula 1 sau tenisul. Așa că, dacă vrei să pariezi pe politică cu bonus, trebuie să folosești bonusurile de bun venit.

Din fericire, aceste bonusuri pot fi folosite la pariuri pe politică. Mai trebuie însă să fii atent înainte de a le revendica. Astfel, sfatul nostru este să citești Termenii și Condițiile acestora, ca să știi exact cum pot fi folosite. Asta deoarece unele dintre aceste bonusuri s-ar putea să poată fi folosite doar pe pariuri live sau doar pe pariuri antepost.

Pariuri Politică – Ce sunt?

Pariurile pe politică sunt exact ceea ce spune numele. Sunt pariuri pe care jucătorii le fac pe evenimente din lumea politică. Acestea se desfășoară exact la fel ca pariurile pe care le-ai face, de exemplu, pe câștigătorul Cupei Mondiale.

Casa de pariuri îți pune în față o listă cu partide sau candidați care participă la anumite alegeri. Mai departe, tu trebuie doar să alegi partidul câștigător sau candidatul câștigător. Fiecare candidat are, evident, cota sa. Unii au cote mai mari, deoarece șansele lor de a câștiga sunt mai mici, în timp ce alții au cote mai mici, deoarece sunt considerați favoriți la câștigarea alegerilor.

După cum se poate vedea, pariurile pe alegeri și politică sunt unele dintre cele mai simple pariuri care pot fi făcute online. Dar asta nu înseamnă că nu pot fi distractive și profitabile. La alegerile prezindențiale din SUA, din 2016, toată lumea se aștepta să câștige Hillary Clinton. A câștigat însă Donald Trump, producând una dintre cele mai mari surprize din istoria alegerilor prezidențiale. Și, în același timp, a produs foarte mare satisfacție pentru cei care au pariat că Trump va câștiga. Aceștia nu doar că s-au distrat de minune, dar au și încasat niște câștiguri foarte frumoase.

Cele mai bune pariuri pe politică

Dacă te gândești să faci pariuri pe alegeri și politică, ar trebui să știi că nu toate sunt la fel. În primul rând, nu toate sunt la fel de profitabile. Dacă alegi de exemplu o țară despre al cărui mediu politic nu prea se vorbește, șansele tale de a obține cote foarte bune sunt destul de mici. Și asta deoarece casele de pariuri îți vor oferi posibilitatea de a alege doar dintre favoriți.

Dacă te uiți însă la țări precum SUA, ale căror politicieni sunt mereu prezenți la TV, situația se schimbă puternic. Iată așadar care sunt cele mai bune pariuri pe politică și alegeri pe care le poți face în acest moment:

Pariuri Alegeri România

La fel de amuzante și interesante precum pariurile pe alegerile din SUA pot fi și pariurile pe alegeri din țara noastră. De altfel, chiar e recomandat să pariezi pe ceea ce știi cel mai bine. Așadar, e mult mai indicat să pariezi pe alegerile din țara ta, decât pe cele din alte țări.

Alegerile prezindențiale din România, din 2024, se anunță a fi foarte interesante. Actualul președinte, Klaus Iohannis, nu va mai candida. Mai mult, partidele politice, mai ales cele mari, nu au anunțat încă ce candidați vor avea în 2024. Ne putem aștepta așadar la cote foarte pune oferite de casele de pariuri pentru acest eveniment.

Ca întotdeauna, candidații partidelor mari vor fi favoriți. Însă, din cauza nemulțumirii cetățenilor, dar și a lipsei de încredere în politicienii români, nu e exclus ca un candidat-surpriză să ajungă președinte. Klaus Iohannis a fost un asemenea candidat. El a reușit să îl învingă pe Victor Ponta, un politician mult mai cunoscut, într-o luptă în care nu a fost deloc favorit.

Pariuri Alegeri Locale

În data de 9 iunie 2024, vor avea loc alegeri locale în România. Așadar, casele de pariuri au pregătit o serie de pariuri cu tematică politică. De aici, nu puteau lipsi, evident, pariurile pe următorul primar al orașului București.

Pariuri Următorul Primar al Orașului București 2024superbet
Nicușor Dan1,32
Gabriela Firea4,75
Cristian Popescu Piedone7,00
Sebastian Burduja35,00
Diana Ivanovici-Șoșoacă100,00
Mihai Enache500,00
Cote pariuri alegeri locale România actualizate: 31.05.2024

Cel mai probabil, lupta pentru primăria Bucureștiului se va duce între Nicușor Dan, actualul primar, și Gabriela Firea, candidata susținută de PSD. Nu trebuie însă ignorat Cristian Popescu Piedone, un personaj cu foarte multe probleme, dar care a reușit chiar și așa să fie foarte, foarte popular. El poate să fie astfel un câștigător-surpriză. Orice e posibil, având în vedere marea dezamăgire a cetățenilor români legată de clasa politică.

Pariuri Alegeri Europarlamentare

Un alt tip foarte bun de pariuri pe politică e reprezentat de pariurile pe alegeri europarlamentare. Următoarele alegeri europarlamentare vor avea loc pe data de 9 iunie 2024. Pentru pariorii interesați de politică, ele reprezintă o șansă foarte bună de a obține niște câștiguri importante.

Câștigător Alegeri Europarlamentare 2024betano
PSD&PNL1,02
AUR15,00
FD & PMP & USR25,00
UDMR150,00
Oricare alt partid politic200,00
Cote pariuri alegeri europarlamentare actualizate: 31.05.2024

Când faci pariuri pe alegeri europarlamentare, trebuie să știi că acestea vin cu două avantaje majore. În primul rând, cei care participă la aceste alegeri nu sunt la fel de cunoscuți precum cei care participă la alegeri prezidențiale. Astfel, cotele lor vor fi automat mai mari.

Mai mult, la alegerile europarlamentare, este mult mai ușor să îți dai seama cine va câștiga. Motivul este unul foarte simplu. La alegerile de acest tip, cetățeanul votează mai degrabă cu partidul, nu cu candidatul.

AUR are așadar o șansă foarte bună să câștige, deoarece popularitatea sa a crescut foarte mult. Asta în timp ce încrederea românilor în Coaliția PSD&PNL nu este foarte mare. Conform Betano, AUR are a doua șansă să câștige europarlamentarele. Asta nu înseamnă însă că nu le poate câștiga.

Pariuri Alegeri Prezindențiale SUA 2024

Pariuri Alegeri Prezindențiale SUA 2024superbet
Donald Trump1,72
Joe Biden2,35
Gavin Newsom40,00
Michelle Obama15,00
Robert Kennedy Jr.25,00
Nikki Haley55,00
Gretchen Whitmer100,00
Hillary Clinton150,00
Elizabet Warren150,00
Cote pariuri alegeri SUA 2024 actualizate: 31.05.2024

Se poate observa așadar că Superbet oferă cote foarte bune la pariuri pe alegeri prezindețiale din SUA. Deși e văzut ca mare favorit, Donald Trump are o cotă de 2,50 pentru a câștiga. Și actualul președinte, Joe Biden, are parte de o cotă foarte bună, 2,75. Pariorii adevărați știu că sunt puține evenimentele unde vei găsi cote atât de bune la pariuri pe favoriți.

Dar asta nu este tot. Superbet nu doar că oferă cote bune la pariuri pe alegerile prezidențiale din SUA, dar îți oferă și șansa de a paria pe cine crezi că va fi candidatul partidului Republican și cine va fi candidatul partidului Democrat. Aceste lucruri sunt acum în mare cunoscute. Donald Trump va fi omul Republicanilor, în timp ce Democrații vor merge tot cu Biden. Iată însă ce cote a oferit Superbet pentru pariurile de acest tip.

Candidatul republican la preșidenția SUAsuperbet
Donald Trump1,20
Ron De Santis7,50
Nikki Haley13,00
Vivek Ramaswamy22,00
Glen Youngkin30,00
Cote pariuri alegeri SUA 2024 oferite de Superbet la data de 03.11.2023
Candidatul democrat la preșidenția SUAsuperbet
Joe Biden1,35
Gavin Newsom6,00
Michelle Obama9,00
Kamala Harris15,00
Robert Kennedy Jr.15,00
Cote pariuri alegeri SUA 2024 oferite de Superbet la data de 03.11.2023

În ceea ce privește partidul Republican, era cât se poate de evident că Donald Trump va fi alesul pentru a candida la funcția de președinte al SUA. Dacă totuși se întâmpla ceva și el se retrăgea, cele mai mari șanse le-a avut guvernatorul Floridei, Ron De Santis.

Lucrurile sunt mai puțin clare în cazul partidului democrat. Vârsta înaintată a lui Joe Biden ar cam sugera că totuși el nu va mai candida. Însă democrații par dispuși să meargă în continuare cu el. Aici, lupta încă e deschisă, chiar dacă nu se mai fac pariuri în acest moment.

Partea cea mai intesantă este că în ambele tabere au apărut candidați-surpriză, care au crescut rapid în popularitate și de la care unii chiar se așteptau să producă surprize. Este vorba de Vivek Ramaswamy, în tabăra republicană, și Robert Kennedy Jr., în cea democrată. Ambii au avut cote foarte bune și au prezentat soluții interesante.

De ce să faci pariuri pe politică?

Printre cetățenii de peste tot din lume, oamenii politici au în cea mai mare parte imagini foarte proaste. Politica în general are o imagine proastă. Dar asta nu înseamnă că ar trebui să o ignori. Iar dacă ești un parior, ar trebui să o urmărești foarte serios. Asta deoarece pariurile pe politică și alegeri îți oferă câteva șanse foarte interesante. Iată care sunt acestea:

1. Cote foarte bune la pariuri pe alegeri din SUA și țările importante

Cum ți-am arătat deja, case de pariuri precum Superbet oferă cote foarte bune la pariurile pe politică și alegeri din SUA sau alte țări importante. Chiar dacă nu vorbim de cote exagerat de mari, acestea sunt totuși cote mult mai bune decât cele pe care le găsești la pariuri pe câștigătorul unui sezon de Formula 1 sau la pariurile pe câștigătorul Champions League sau al Cupei Mondiale.

Cu acest tip de pariuri, ai așadar posibilitatea de a obține câștiguri bune, mai ales dacă ești foarte bine informat.

2. Favoriții din politică au șanse mult mai mari să câștige decât favoriții din sport

Chiar dacă e vorba tot de o competiție, într-o alegere prezindențială candidatul favorit să câștige are șanse mult mai mari să câștige decât echipa de fotbal favorită să câștige o anumită ligă sau cupă. Asta deoarece în politică șansele ca o surpriză neplăcută să apară sunt mult mai mici.

Într-un meci de fotbal, spre exemplu, se pot întâmpla foarte multe. O echipă poate să fie mare favorită la câștigarea unei partide. Însă, în timpul meciului, planul său de joc poate să fie dat ușor peste cap. Un jucător de-al favoritei poate de exemplu să faulteze un adversar în careu. Poate astfel să fie eliminat și să și obțină o lovitură de pedeapsă pentru echipa adversă.

În politică, șansele ca astfel de lucruri să se întâmple sunt mult mai mici. Nu e imposibil să apară surprize, însă marii favoriți sunt de cele mai multe ori foarte greu de clintit. Se poate spune așadar că pariurile pe politică sunt mult mai sigure decât alte tipuri de pariuri.

3. Ai acces la foarte multe informații utile

Pentru a-ți crește șansele de a câștiga la pariuri, trebuie să fii foarte bine informat. Puține domenii sunt la fel de bine acoperite precum politica. Știri din acest domeniu sunt publicate zilnic, despre aproape fiecare evenimente și despre fiecare din cei mai importanți politicieni. Așa că, e foarte ușor să găsești informații despre politică.

Și trebuie spus că nu vorbim despre informații superficiale. Vei găsi pentru acest domeniu chiar și studii de piață și sondaje foarte utile, care te vor ajuta să decizi ce pariuri pe politică să faci pentru a câștiga cât mai bine.

4. Politica este un subiect cel puțin la fel de palpitant ca orice sport

De la distanță, politica poate părea un domeniu foarte plictisitor. Însă chiar nu este. Este foarte dinamică, mereu în schimbare. Dacă îți dorești ceva ce să te țină pe vârfurile picioarelor, atunci politica este alegerea cea mai bună.

Am vorbit deja în articol despre surpriza masivă produsă de alegerea lui Trump în 2016. O surpriză la fel de mare a fost când același Trump a pierdut alegerile din 2020. Și foarte probabil lumea va fi zguduită din nou în 2024, dacă Donald Trump va fi ales președinte din nou. Că vrem sau nu să recunoaștem, niciun campionat de fotbal nu e la fel de interesant ca politica.

5. Pariurile sunt simple, ușor de înțeles, pentru oricine

Dacă alegi un meci de fotbal pe care să pariezi online, vei vedea că ai la dispoziție sute de tipuri de pariuri doar pentru acea partidă. Poți paria când se marchează, cine marchează, dacă un anumit jucător e eliminat, la ce diferență de scor câștigă o echipă, etc. E bine să ai acces la atât de multe tipuri de pariuri, însă pentru unii ele pot să fie totuși prea mult.

Pariurile pe politică și pe alegeri sunt însă destul de simple. Alegi un câștigător și pariezi pe el. Atât. Doar atât. Aceste tipuri de pariuri sunt chiar pentru oricine. Nu trebuie să fii un parior mare. E destul să fii un om cu cunoștințe foarte bune de politică ca să câștigi sume foarte bune cu aceste pariuri.

6. Poți face chiar și pariuri live

Alegerile prezindențiale au locul o dată la 4 sau 5 ani. Chiar și așa, casele de pariuri tot îți permit să faci pariuri live pe politică. Trebuie însă să aștepți ca alegerile să înceapă. Odată ce au început, vei putea să te folosești de exit poll-uri pentru a obține cote mai bune. Acest lucru îți poate aduce câștiguri mult mai mari.

Sunt legale pariurile pe alegeri?

S-ar putea ca unii pariori să se întrebe dacă pariurile pe alegeri și pe politică sunt legale. Răspunsul este: Da. Există de altfel o singură condiție pentru a fi în regulă atunci când pariezi pe politică sau alegeri de orice fel. Trebuie să pariezi doar la case de pariuri online care dețin o licență de funcționare pe teritoriul României.

Adevărul este că, cel mai probabil, vei găsi pariuri pe politică doar la operatorii licențiați. Și asta deoarece doar ei se implică atât de mult încât să adauge și pariuri mai puțin populare pe platformele lor.

Însă, dacă alegi să joci la case de pariuri licențiate, vei vedea că vei obține și alte avantaje. Nu doar că vei paria legal, evitând amenzile și problemele pe care le poți avea când pariezi la agenții fără licență, dar o vei putea face cu bonusuri interesante, de pe aplicații de top, fără să îți faci griji că banii tăi vor fi furați. Iar acestea sunt doar câteva dintre beneficiile oferite de casele de pariuri legale.

Sfatul nostru este, evident, să pariezi mereu doar la case de pariuri legale. Nu are rost să riști jucând la case de pariuri nelicențiate. Cotele pe care acestea ți le vor oferi nu vor fi cu siguranță mai bune decât cele oferite de operatorii care respectă legea și, în plus, chiar dacă cotele vor fi mai bune, sunt șanse mari ca tu să nu îți poți retrage câștigurile.

Cum să faci pariuri pe politică?

Dacă te-ai hotărât să faci pariuri pe politică, iată ce pași trebuie să urmezi:

1. Asigură-te că joci doar la agenții legale

Ți-am explicat deja care sunt riscurile dacă joci la case de pariuri nelicențiate. Poți primi amenzi de zeci de mii de lei și poți și să pierzi toți banii pe care i-ai jucat și toate câștigurile obținute. Cel mai bine este să joci la case de pariuri licențiate. Așa că, înainte de a te înregistra, asigură-te că agenția aleasă funcționează legal.

2. Asigură-te că agenția oferă pariuri pe alegerile pe care le cauți

Deoarece pariurile pe politică nu sunt la fel de populare precum cele pe fotbal, sunt șanse mari ca multe case de pariuri nici să nu le ofere. În plus, s-ar putea să fie oferite doar pariuri pe evenimente foarte cunoscute, precum alegeri prezidențiale din SUA. Dacă însă dorești să pariezi pe alegerile din Cehia sau Moldova, s-ar putea să nu o poți face. Așa că e important să vezi dacă casa de pariuri la care dorești să te înregistrezi are pariurile pe care dorești să le faci.

3. Deschide un cont și efectuează o depunere

După ce ai ales casa de pariuri la care să joci, mai trebuie doar să deschizi un cont. În cele mai multe cazuri, înregistrarea la o agenție de jocuri de noroc legală în România e un proces simplu, care nu ia foarte mult. Dacă se întâmplă totuși să ai probleme, nu ezita să ceri ajutorul serviciului de relații cu clienții. Aceștia te vor ajuta să te înregistrezi cât ai clipi.

După ce ai terminat procesul de înregistrare, mai trebuie doar să îți alimentezi contul cu bani. Și acest proces este unul simplu. Vei găsi foarte ușor secțiunea de depuneri în panoul de control al contului tău. Acolo va trebui să alegi metoda de plată pe care vrei să o folosești și să introduci suma pe care vrei să o depui. E important însă să știi că fiecare casă de pariuri are propria sa depunere minimă. Nu vei putea depune o sumă mai mică decât depunerea minimă acceptată.

4. Revendică bonusul

După ce ți-ai deschis contul și după ce ai depus, e foarte important să nu pariezi. Întâi, revendică bonusul pe care ți-l oferă casa de pariuri. Dacă joci la case de pariuri legale, ele cu siguranță vor avea un bonus la pariuri pentru tine.

Revendică acest bonus! Vei afla toate detaliile în termenii și condițiile sale. Tot acolo vei afla cum poți folosi bonusul la pariuri pe politică și alegeri.

E important să joci cu bonus deoarece acesta este un avantaj oferit de casele de pariuri. Iar tu trebuie să profiți de el. El te va ajuta să câștigi mai mulți bani, fără a scoate mai mulți bani din propriul buzunar.

5. Informează-te înainte de a paria

Nu fă niciun pariu fără a te informa întâi. Astăzi ai acces la foarte multe surse de informații. Poți foarte ușor să găsești știri, sondaje și multe statistici relevante, chiar și despre pariuri pe politică. Folosește-te de aceste informații pentru a face pariuri cât mai inteligente.

FAQ

Unde pot să fac pariuri pe politică?

Poți face pariuri pe politică și alegeri prezindențiale din SUA sau România la Superbet, MaxBet, Betano, Fortuna sau NetBet.

Pot să fac pariuri pe alegeri europarlamentare în 2024?

Da, poți să faci pariuri și pe alegeri europarlamentare. Chiar și pe cele programate pentru 2024.

Unde găsesc cele mai bune cote la pariuri pe alegeri din SUA pentru 2024?

Superbet oferă cele mai bune cote la pariuri pe alegeri din SUA pentru 2024.

Pe ce fel de alegeri pot să fac pariuri?

Poți să faci pariuri pe alegeri locale sau prezidențiale, din România, SUA, Franța sau alte țări, dar și pe alegeri la FRF.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *